發新話題

[開箱] 凸字 acog ,#63樓更新高防貴版

咁多年終於有支似樣既replica, 可惜太遲了

引用:
原帖由 gtoray 於 14-11-2021 21:46 發表
咁多年終於有支似樣既replica, 可惜太遲了
今時今日acog已經outdated
Lpvo當道 而之前既仿hd2同黎緊既tango6, atacr 1-6
睇落都好唔錯 亦係socom潮野

但我都收藏左兩枝ta31

引用:
原帖由 Dave 於 14-11-2021 10:36 發表

https://serving.photos.photobox. ... 9b7e6a6afe75b670b1f ...
D兄呢支好靚仔 應該有真品9成5似已經呃到好多人,光纖個到就冇辦法做到同真一樣冇計,

至於馬記支 mws事實真係超乎意料穩定,氣化好rof又勁係我最滿意gbb之一所以當時9衝入定3支先諗點再砌從未試過
最近睇返同我3年前買只係貴左 2,3百算平,其他台灣牌子都貴左一節可能板拳同用料靚左成本上升先加價,
以新入們 gbb 對款式冇要求,3千頭買到mws, 3百頭一夾已經算得上實惠了,其實內件睇過玩家報告算耐用唔一定換哂補品
只是亞鉛內件都要預科水換既一日,可能一年唔定2年唔定睇打得多唔多,外表款式就真係睇個人要求,
有人會萬三買套416a5改件,有人原裝加個紅點鏡look就打幾年, 我呢槍迷玩得耐都係中意改到外觀有feel先安樂,
即是問過中情越戰野老學校生中意睇落溶溶爛爛m16a1硬托,定係表面平滑靚仔復刻托大家都係正品,佢地一定衝溶溶爛爛個件,
死症黎冇計,如果比屋企老虎執屋見到個溶爛托咁舊以為發梅,可能幫你掉左佢

其實玩wargame真係開心玩就得,點砌槍落場點玩都係閒事,收工大家又開心吹日水先係平時大家game友主要活動
D兄我都係最近先留意返氣槍野,估唔到馬記出左咁多好物,老實講我只係打算砌好一支完美版馬記mws就算,
而家又有舊學校出身, 雖然我手上己經好多舊學校好玩,但新鮮既二奶邊個嚴多,有消費卷又身痕真係唔知咁多好過知又出血

引用:
原帖由 里安 於 14-11-2021 12:53 發表

以AK同AR計我就唔會玩馬記

我個人覺得玩得仿真型號GBB就追像真,馬記的確開箱性能好我唔反對,歸功佢先天性能向設計,但亦因佢呢個設計,俾幾多錢玩佢都唔會像真,以而家想搞支靚仔m16a1,搞下搞下都近五位數 ...
比我感覺假設當馬記氣化,彈道、穩定性、rof爽度全部係100%, 其他牌子都可以做到80
落場需求只係60己經足夠既話,即係同砌電腦打機一樣,超過建議配備己經足夠暢順打機,再勁既配備就係更加順畫面更靚(即為gbb世界更爽)
咁樣有人會想性能更爽,有人想操作、觀感(即像真造型方面)feel更爽,所以就算有馬記,同款其他牌子仍然有人會玩
我自己就2者同時互玩保持新鮮感 玩死一樣其實好沉悶,好似同一隻元組高達你會買n咁多隻諗諗下有d冇解。。

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-11-2021 23:34 發表

Lpvo當道 而之前既仿hd2同黎緊既tango6, atacr 1-6

Ta31外型真心正唔理 out唔 out ,以前睇馬記目錄書仔同電影見到acog已經覺好型
之後見過相有支發光光纖acog已經迷上,當年感覺好似好高科技產品外型冇得頂,
原來真野一皮即時失望,因為知學生哥冇可能有錢買個陣每一次買支 m4都幻想有擁有支ta31裝上去可惜冇。。
而家竟然有外觀咁正copy,功能都算唔錯真係要多謝呢班用心生產既廠家,希望日後再會生產更多像真鏡比我地玩家

重記得第一次見到acog係響雅蘭永高行,果陣乜都唔識,睇少個零
最後隔左幾年都完夢

引用:
原帖由 gtoray 於 15-11-2021 02:11 發表
重記得第一次見到acog係響雅蘭永高行,果陣乜都唔識,睇少個零
最後隔左幾年都完夢
勁,實力既表現 ,我自己細個玩唔起,大個有返工開始雖然低人工有收入先玩好少少
諗返仲記得d親戚成日講玩物喪志彈你,話玩氣槍哂錢又冇用,但就係因為追心頭好先更加努力揾銀
人生有幾多十年,中意既野唔係天價一定要玩

唉...! 呢支鏡,又諗起'狗雄 '.

引用:
原帖由 gainax 於 15-11-2021 00:14 發表

比我感覺假設當馬記氣化,彈道、穩定性、rof爽度全部係100%, 其他牌子都可以做到80
落場需求只係60己經足夠既話,即係同砌電腦打機一樣,超過建議配備己經足夠暢順打機,再勁既配備就係更加順畫面更靚(即為gbb世界 ...
我就土地問題,玩唔到咁多

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-11-2021 23:34 發表

而家買玩情懷

引用:
原帖由 里安 於 15-11-2021 14:17 發表

而家買玩情懷
依家美軍兵仔仲用緊其實
我玩2010左右兵仔 所以都有收埋兩枝

引用:
原帖由 里安 於 15-11-2021 14:08 發表

我就土地問題,玩唔到咁多
其實我大部份槍都係砌完試好就入返原裝盒放床下底,或櫃頂先有位放,
常玩既多數一兩支放係電腦附近,我都想好似有d師兄有位整個靚牆架放槍擺晒出黎

引用:
原帖由 里安 於 15-11-2021 14:17 發表

而家買玩情懷
唔知點解咁多年睇過咁多槍款,個人係鐘情舊一代設計既外型,即係416同 m4,我中意m4,
m4入面又好多配搭,硬係中意三角西呢d古代野 真係情懷黎,以前有套太陽淚,我是傳奇 同swat 支 m4就係三角西,比以前電影洗哂腦迷上哂

引用:
原帖由 jn_jona 於 15-11-2021 15:23 發表

依家美軍兵仔仲用緊其實
我玩2010左右兵仔 所以都有收埋兩枝
都係,不過我純粹喜愛2000年左右事物,因為細個就係咁入坑同上CGF
引用:
原帖由 gainax 於 15-11-2021 16:19 發表

唔知點解咁多年睇過咁多槍款,個人係鐘情舊一代設計既外型,即係416同 m4,我中意m4,
m4入面又好多配搭,硬係中意三角西呢d古代野 真係情懷黎,以前有套太陽淚,我是傳奇 同swat 支 m4就係三角西,比以前 ...
同好同好,我最後都係玩返舊AR
引用:
原帖由 gainax 於 15-11-2021 16:04 發表

其實我大部份槍都係砌完試好就入返原裝盒放床下底,或櫃頂先有位放,
常玩既多數一兩支放係電腦附近,我都想好似有d師兄有位整個靚牆架放槍擺晒出黎
執好包好我放衣櫃....

宜家支ACOG已經收係床下底啦

發新話題