42 123
發新話題

[Marui] 請問各位師兄有冇呢支槍評語?

請問各位師兄有冇呢支槍評語?

請問各位師兄有冇呢支槍評語?在下只作收藏用,不會落埸…!

附件

19-12-2021 12:03

引用:
原帖由 gainax 於 19-12-2021 12:30 發表
如果唔落場相同價格V記外觀會更好,3千仲買到MK18 DD骨款
不過馬記有大量零件提升外觀,砌支馬記會靚過V記但貴好多,睇筆直而簡就好
筆直唔係好多………

引用:
原帖由 gainax 於 19-12-2021 17:15 發表

師兄咁馬記吧,cerakote槍身都好靚值回票價,外觀d鋼件野可以慢慢升級
在下不才,請問師兄有什麼升級?

引用:
原帖由 gainax 於 19-12-2021 20:17 發表

馬記條外管,三角準星同火帽都唔係鋼,如果唔介意其實唔洗哂錢換
我自己個支一早已經換左,今日放假出去買埋槍身所有鋼小零件T骨等等,都係睇你捨唔捨得,
可以慢慢一件件咁草,咁就唔肉赤了,成支改哂鋼件質感係 ...
師兄可否影張相上黎毒下我啦!Thank you!

引用:
原帖由 gainax 於 19-12-2021 22:34 發表

師兄而家我訂左條新鋼管未收到未砌好,不過可以貼住d相先止下癮,
遲下完工一次過開post分享馬記mws全鋼鍛造版
話說今日去買野有九折,各位師兄工作辛苦左一年聖誕節係時候買份禮物好好對 ...
嘩……..實在太毒啦…我都好想買返支玩

引用:
原帖由 gainax 於 19-12-2021 23:11 發表

2個身拍埋其實馬記原裝個槍身色澤仲靚過我啱買個隻鍛身,我當時覺得係唔係哂左個原裝己經咁靚身改鍛身
不過表面處理輸比cerakote係合理,所以唔一定改槍身都得只係我追求完美先入手,

琴日終於打散左 ...
咁就明天出去………

引用:
原帖由 gainax 於 20-12-2021 10:42 發表

師兄M4gbb買馬記唔會有錯,就算未來有一日唔玩賣返出去都有人要,
我最近都買多左一支砌 m16a4,有時間先開工而家砌m4先
請問師兄支acog mount 左落去會唔會見到個前準星?Thank you!

引用:
原帖由 gainax 於 20-12-2021 11:42 發表

Mws blow back唔會勁好多,我覺得只係gbbr入面中等水平,
但blow back反應同 rof真係勁點扣雞都唔軟,氣化好又準,所以我覺得支野己經係gbb中既ptw特別出眾,

當然凡事有利必有弊,支野內部比較複雜,好多精密零 ...
問過明天到貨!急不可待!

引用:
原帖由 Maxman2 於 20-12-2021 18:15 發表

謝謝師兄們分享心得,扣連發不軟皮,真係好正wo,搞到我都心思思
師兄上面條片,我睇完就決定入手!

引用:
原帖由 48191 於 20-12-2021 23:43 發表
我已經有兩枝全改,仲諗緊砌唔砌733。但係諗唔到粟米筒同尾托點搞。
砌埋支733, 咁就完美!

引用:
原帖由 gainax 於 21-12-2021 01:10 發表

其實而家怒gun有成份 mws 733前節,直上唔洗散買咁煩,要真品托就徵下二手可能會有人放,
尾托買唔到真品可以試下用吉打呢隻,

佢官網介紹係real parts,唔知係等同真品級數定真既民版,我之前買左份做 ...
師兄真係洗唔少錢落去支槍到!

引用:
原帖由 Maxman2 於 21-12-2021 13:02 發表
想問下師兄們這支野係埋有classic 版本?(有提把和粟米筒)
有呀,昨天問過,剩低一支,自己拎過,簡直完美!

引用:
原帖由 Maxman2 於 21-12-2021 13:13 發表

正wow,classic 款外型我反而覺得科幻d,等我執個位,返貨入返支先
我尋日羅上手已經正!有買親手!

引用:
原帖由 gainax 於 21-12-2021 16:40 發表

個槍身特別靚仔,遲下有$換套鋼前節同槍身鋼小零件,質感拍得住大蛇
遲幾日我到支鋼管再分享下,唔改槍身同內件咁砌埋單唔會好貴,但外觀己經非常正收藏把玩一流
其實在下昨天拎支classic 黎睇,都幾乎想買,不過好在我要魚骨版所以忍手!

引用:
原帖由 gainax 於 21-12-2021 20:51 發表

膠托版最平啱改外觀,ras魚骨版好似比膠手托版貴2百,不過唔改外觀呢支多條骨比較抵玩
Dd骨版最靚,中意dd骨必入同時亦最貴4K或多d左右
所以如果有心砌,買膠托版最慳錢!

42 123
發新話題