發新話題

[VFC] FAL GBB 幾時出﹖

引用:
原帖由 gainax 於 24-12-2021 13:05 發表

冇鏡成個造型都冇feel, 即係玩軍版m4冇acog, 我最近都係因為買到高仿acog先去砌支 m16a4
G28好彩有北極光學個支高仿,psg1而家唔拆馬記個支基本上冇得揀,但馬記個支玩具鏡唔係好選擇。。
V記正正經經出一套k ...
Msg90 我都唔知整唔整得完,mount我搵左,外管車左,膠下身可以改但尾托真係難攪

引用:
原帖由 gainax 於 24-12-2021 11:21 發表

香港8成人玩m4(90%踢的高,9%hk416, 1%m4軍版 )1成玩 ak,0.5成玩mp5, 0.5成玩其他
所以啲鋪頭唔亂入貨,都理解的

引用:
原帖由 gainax 於 24-12-2021 13:05 發表

冇鏡成個造型都冇feel, 即係玩軍版m4冇acog, 我最近都係因為買到高仿acog先去砌支 m16a4
G28好彩有北極光學個支高仿,psg1而家唔拆馬記個支基本上冇得揀,但馬記個支玩具鏡唔係好選擇。。
V記正正經經出一套k ...
TM PSG-1 在下之前也有,1500 賣了給FD  ( 當時未有聲氣出GBB PSG 1 ),
但那支鏡其實玩具感比較重,中間個「盒仔是塑料的」,D 掣也是假的,麻麻地,唯一可取就是比較清。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 阿堅 於 24-12-2021 13:25 發表

Vfc 用task froce既名出咗短匣,開價 NT 1850
另外裝鏡最好玩就用stanag ring, 例如arms #21
其實vfc又衰,跟本應該跟過ring俾人就唔係比條骨
因為PSG1 A1其實都已經無跟個支6x42。轉左用其他款
其實如果佢用番低MOUNT 和跟一隻短匣,整件事會合理好多,喜歡用長匣的可以照買G3 。
但個鏡真是窄,一係MARUI 一係真品。如果用原本的骨再加多對MOUNT 會高到反人類。
但佢似乎又想跟真野設定,焊左兩隻腳仔但又無鏡跟,仲大獲。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 阿堅 於 24-12-2021 13:28 發表

Msg90 我都唔知整唔整得完,mount我搵左,外管車左,膠下身可以改但尾托真係難攪
Msg90最難搞到手就係橋,托同鏡,買唔到珍品只有希望有玩具廠佛心開模做一支。。
其實連G28支鏡都有廠出高仿,psg1都有機會出,但 msg90連gbb都未有廠出,這個機會不屬於msg90
但就係未有人出先有市場,呢個賺錢機會睇下有冇投資者把握出成套 kit比 v記

引用:
原帖由 Dave 於 24-12-2021 14:16 發表

其實如果佢用番低MOUNT 和跟一隻短匣,整件事會合理好多,喜歡用長匣的可以照買G3 。
但個鏡真是窄,一係MARUI 一係真品。如果用原本的骨再加多對MOUNT 會高到反人類。
但佢似乎又想跟真野設定,焊左兩隻腳仔但 ...
其實又唔一定真係要用舊個支6x42

[quote]原帖由 [i]里安[/i] 於 24-12-2021 13:41 發表 [url=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1372470&ptid=192349][img]http://www.wargamehk.com/cgf/images/common/back.gif[/img][/url]

所以啲鋪頭唔亂入貨,都理解的 [/quote]
玩具世界係永續 ar15 m4架,我上星期去買料砌下支 mws, 發現同一個選擇掣都有幾個牌子生產,搞到都唔知買邊隻好
除左馬記仲有其他n個系統m4既選擇掣呢?咁樣仲會有幾多廠肯出其他野回本效率底咁多,

以前同生產商吹過水,做一批 m4 cnc身 glock滑架清貨速度理想,做 a2,a1就慘,好似賣極都賣唔哂,當年大蛇試水溫出一批a2身,到十年8年後先草夠人頭正式生產A2,
就明偏門型號市場其實係好少,加上越貴產品越少人買,全弓個d aeg外國好受歡迎,但係香港應該冇咩人買,
當v記出全包宴psg1收一萬一set, 我估香港最多唔夠30人會買台灣人工低更加少人捨得買 咁樣散貨速度佢驚左了,當年睇好鍛 m4dd長骨包埋槍箱咁精美先收5千幾以為大賣,點知出左第一批就冇第二批,聽聞就係因為唔夠人頭做第二批,5千幾咁靚鍛 m4都咁少人肯比,一萬一支非 ar15唔洗諗有幾多人會入了, 香港同日本仔玩氣槍應該最捨得比錢,但玩 gbb人數少,始終都係睇台灣同外國玩家為主,最受歡迎就係vve2,3千價格產品gbbr,一千樓下手槍,每貴一千就少一節玩家入手

引用:
原帖由 阿堅 於 24-12-2021 14:34 發表

其實又唔一定真係要用舊個支6x42
用第二支鏡就冇當年味道 ,玩呢d又長又重gbb又要用短夾其實真係為當年造型自hi,
G28如果冇個支高仿救星,不如玩417好過, psg1鏡遲下我估有廠出,但唔會平,而家似係睇市場反應
我相信V記佢自己都知冇鏡呢個問題,可能最後佢自己出返有機會既

引用:
原帖由 Dave 於 24-12-2021 14:11 發表

TM PSG-1 在下之前也有,1500 賣了給FD  ( 當時未有聲氣出GBB PSG 1 ),
但那支鏡其實玩具感比較重,中間個「盒仔是塑料的」,D 掣也是假的,麻麻地,唯一可取就是比較清。
馬記個支所以講唔係好選擇,咁靚支鋼身 psg1但裝膠鏡,我冇記錯佢支鏡仲要唔係真野一樣倍數,
短夾貴仲叫有得買玩下造型一千幾百 only,tm支鏡外觀同功能都係似玩具有要求既師兄唔會夾硬咁砌,如果有現貨真鏡不如落真鏡解決佢算,
但真鏡都唔易搵又可能食炒價好貴,搞多兩搞就冇咩心情整一支,始終玩具都係用返玩具最好,如果唔係好中意個槍款槍,都真係唔落真鏡,砌一支gbb就上一支萬萬聲支鏡,可以砌到幾多支?

引用:
原帖由 Dave 於 24-12-2021 11:59 發表

沒人提不提,有人提在下也加把口。
V 記PSG-1 真是活劇,當初見V 記出PSG-1 在下真是興奮的,
PSG-1 可說是在下第一柄迷上的狙擊槍,如果出得好,絕對願意做衰仔再買V 記野。( 哪怕被 STF-12 和MP7 AEG 當狗甘 ...
其實v搞下g3sg1, g3a4都好啦
搞咁耐出枝psg1又唔推埋枝鏡
雖然好似g28果枝咁 其實又貴 光學質素又好麻麻
但起碼個樣叫齊 課金都課得順d

LCT過黎緊搞Svd
We依家好似主力搞枝galaxy 好似早幾年搞孖條咁
而枝beretta手槍仔 m19/29又冇晒聲氣

引用:
原帖由 gainax 於 24-12-2021 14:56 發表

玩具世界係永續 ar15 m4架,我上星期去買料砌下支 mws, 發現同一個選擇掣都有幾個牌子生產,搞到都唔知買邊隻好
除左馬記仲有其他n個系統m4既選擇掣呢?咁樣仲會有幾多廠肯出其他野回本效率底咁多,

以前同 ...
講起vfc套鍛m4 其實好奇怪
Dna枝mk18咁貴都即清
黎緊esd又黎枝v系統空機版m4 收8k

Vfc枝鍛好似先5 6k 靚仔又齊件
倒返轉講 好多人想要 但又搵唔到
Sr25可能都係同一個問題 但呢個價佢出鍛m110我係覺得抵到爛

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-12-2021 19:09 發表

其實v搞下g3sg1, g3a4都好啦
搞咁耐出枝psg1又唔推埋枝鏡
雖然好似g28果枝咁 其實又貴 光學質素又好麻麻
但起碼個樣叫齊 課金都課得順d

LCT過黎緊搞Svd
We依家好似主力搞枝galaxy 好似早幾年搞孖條咁
而枝 ...
出高仿鏡都係玩造型,光學個度合格都收貨,有d鏡唔係屋仔鏡3~5千咁平又易揾不如直上真鏡
好似火車頭個d冇咩可能買真品掛?
我而家仲停留係m4, m16到唔洗煩鏡問題,不過遲早都想砌支狙,當然g3系列有興趣
可能疫情拖慢左生產進度,好多 gbb都冇貨了

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-12-2021 19:14 發表

講起vfc套鍛m4 其實好奇怪
Dna枝mk18咁貴都即清
黎緊esd又黎枝v系統空機版m4 收8k

Vfc枝鍛好似先5 6k 靚仔又齊件
倒返轉講 好多人想要 但又搵唔到
Sr25可能都係同一個問題 但呢個價佢出鍛m110我係覺得抵到爛 ...
V記dd鍛 m4根本超抵玩,而家買支大蛇 m4己經好似成萬,當時5千幾咁靚冇買走哂寶
如果佢返出鍛 m4出埋mk12台灣材料貴左收7,8千都值得玩,dma支 mk18我覺得唔值一萬,只係cnc身質數
又唔係xm177有a1身同鋁尾托咁落本,一萬我己經砌到鍛 mws。。
而家睇下支esd枝v系統乜料,有信心空機版收8k

引用:
原帖由 gainax 於 24-12-2021 21:17 發表

出高仿鏡都係玩造型,光學個度合格都收貨,有d鏡唔係屋仔鏡3~5千咁平又易揾不如直上真鏡
好似火車頭個d冇咩可能買真品掛?
我而家仲停留係m4, m16到唔洗煩鏡問題,不過遲早都想砌支狙,當然g3系列有 ...
Hw枝vortex razon hd2光學質素都幾好
Copy黎講好清 係目鏡比較反光 有時會照鏡
外觀都好得 係比真既淺色左少少

依家又有枝tango6出街

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-12-2021 22:12 發表

Hw枝vortex razon hd2光學質素都幾好
Copy黎講好清 係目鏡比較反光 有時會照鏡
外觀都好得 係比真既淺色左少少

依家又有枝tango6出街
玩具鏡實用同造型都幾難取捨,一係直上原品但貴上天花,配件實在貴過槍好多
M27支鏡又係麻煩,好彩我只係迷上old school唔洗買太多貴配件,玩新潮d師兄支支槍都上一堆配件點算?

發新話題