發新話題

[VFC] FAL GBB 幾時出﹖

引用:
原帖由 520df10 於 26-12-2021 20:49 發表

Not ,通常我會買兩支
FPS用嚟打,RIS2 用嚟儲
我嗰把fps係尾通連接處裂開
原廠女金火都有善後處理好售後問題
真鐵下身係唔點受力設計,所以m16a1下身用左幾十年都可以用係mk18到
佢係真數設計可落 rs upper,正常情況下身應該同真鐵一樣好耐用,
會唔會係加工個陣整到下身材料入面有裂紋?我覺得似係生產個度出左問題,
正常情況鑄身都好難咁快出事。。

引用:
原帖由 gainax 於 26-12-2021 22:57 發表

真鐵下身係唔點受力設計,所以m16a1下身用左幾十年都可以用係mk18到
佢係真數設計可落 rs upper,正常情況下身應該同真鐵一樣好耐用,
會唔會係加工個陣整到下身材料入面有裂紋?我覺得似係生產個度出左問題,
...
唔係兩把出事,
係一把FSP打咗十幾夾先出事
詳細就唔再講,始終應承咗人地
只能夠講有(氣泡)
————————————————
始終在座各位都係玩玩具
扯埋真槍來講亦都冇意思
塑膠珠就算能夠飛100米亦都只係一粒塑膠珠

引用:
原帖由 520df10 於 27-12-2021 16:35 發表

唔係兩把出事,
只能夠講有(氣泡)
始終在座各位都係玩玩具
扯埋真槍來講亦都冇意思
塑膠珠就算 ...
真係未聽過鍛身都出事~ 個別事件解決左就 ok

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-12-2021 23:35 發表

唔知係咪我聽錯a牌枝119下receiver 係原廠配返岩色
而唔係cnc出黎?
下身我又無為意 焦點落左去上身度

引用:
原帖由 gainax 於 25-12-2021 20:18 發表

我個人覺得GBB長槍大眾款M4唔玩馬記就係玩G香港,V記都可以考慮只係氣化冇前2者好,
勝在價錢實惠外觀精美又多款選擇,都有唔少吸引力,適合玩開GBB玩家
例如MCMR印像中唔洗4千玩到,416a5同sr16e3又係抵玩只係3千幾, ...
我以前都係kwa fans, 可惜好多件香港都無,買條管都頭痕,而且匣真係太重,後生果陣都可8匣上身,而家唔得啦

佢就算出第二代都無咩大改進,都可以放棄了

WE玩過三支,m4、m14同scar h,scar h其實唔錯,只可惜,we原裝原材料太流,將貨就價,大改一支好貴而且改完都未必好

所以we呢個牌子第日就算有槍得佢有我都唔會買

完全同意
引用:
原帖由 里安 於 27-12-2021 20:18 發表

我以前都係kwa fans, 可惜好多件香港都無,買條管都頭痕,而且匣真係太重,後生果陣都可8匣上身,而家唔得啦

WE玩過三支,m4、m14同scar h,scar h其實唔錯,只可 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 520df10 於 27-12-2021 16:35 發表

唔係兩把出事,
只能夠講有(氣泡)
始終在座各位都係玩玩具
扯埋真槍來講亦都冇意思
塑膠珠就算 ...
有沙窿就無計了

引用:
原帖由 48191 於 27-12-2021 20:26 發表
完全同意
Kwa有副廠出所謂輕匣原來係改隻短匣出黎,吹脹

引用:

WE玩過三支,m4、m14同scar h,scar h其實唔錯,只可 ...
VVe冇辦法,要平就要將價就貨,改哂內部就唔平冇左賣點了,台灣個面主流睇落己經轉g香港系統
本來ksz v2系統都係好開始包鋼煲又改返一體上身價錢比g牌平,但就係冇出一隻單排輕夾上唔到位,
當然佢好易甩漆同玩具刻字都係令一班重視外觀玩家冇埋單,g牌v1比人彈冇馬仔V2就拎埋colt marking,
又改 cnc鋼煲解決v1支煲問題,仲要做隻輕夾咁貼近玩家心意咁進取,以事論事比佢上到位係合情合理
不過突然殺出馬記z系統再次令市場轉變

我自己都玩過幾個m4系統,馬記係射擊超爽性能最好又最少故障己經似玩電槍個安心度,但玩操作同拆解係完全冇feel因內部唔像真比較極端,
講真問心,始終我都係最中意Wa系統進化版即 g香港平衡度最好,佢氣化比v記好一節只係唔及馬記咁變態,
又 keep到唔錯既像真度玩拆解操作都有feel,同埋長久玩,佢鋼內件都幾平直上免執又係加唔少分
其實咁多年我一直都等緊有廠出套g香港系統鍛造A1A2身比佢,可惜冇了唯有而家自己改支
唔係吹棒g香港,而係佢m4個設計算係佢出 gbb入面最好了,所以台灣個面班玩家,都只推薦馬記同g香港比人,
有認真體驗過咁多牌子gbb m4就會認同

引用:

Scar h個hop up座走位比較難搞
M14換晒鋼件ok的 但可惜個hop up用馬記L型鋼片
個托又上唔到真數
私心希望vfc出得g3, Fal出埋m14

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-12-2021 23:47 發表

個托又上唔到真數
M14個托就有得執既,主要係佢個彈匣位附近執得勁同埋條彈弓位要飛走D木

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-12-2021 23:47 發表

個托又上唔到真數
網上同様大把經驗講改善scar hop up組移位,睇你有冇心吧!

附件

28-12-2021 12:25

引用:

個托又上唔到真數
SCAR搞左hop up,不過最後都放左支槍走,WE玩具我玩過最滿意佢
M14果陣都係二手,但換D鋼件換D唔換D,外觀同性能都唔上唔落,響幾下又唔響咁,大改又貴
M4又係,平收二手返來換晒鋼件,都係要執

除左平真心諗唔到呢個牌子有咩好,但佢成槍或件平,講緊都可能打一頭半個月又去過三軍

引用:
原帖由 gainax 於 27-12-2021 22:52 發表

VVe冇辦法,要平就要將價就貨,改哂內部就唔平冇左賣點了,台灣個面主流睇落己經轉g香港系統
本來ksz v2系統都係好開始包鋼煲又改返一體上身價錢比g牌平,但就係冇出一隻單排輕夾上唔到位,
當然佢好易甩漆同玩具 ...
KSC好似上年定今年年頭又有所謂新一代,但無咩大改,加上匣重都係咁先

而家市面最流行都係GHK VFC Marui,各有賣點各有支持者,都好難講邊個獨大

V記近年睇落係好左,但我好多都係觀望態度,畢竟之前唔同款式都各有鑊氣

我自己玩正宗V記只留左支MP5SD

回應返主題,近期間間台灣廠都話原料不足起唔到貨,實情係點就唔知啦,繼續等

發新話題