22 12
發新話題

[VFC] FAL GBB 幾時出﹖

本身講2021秋
依家應該delay晒

引用:
原帖由 gainax 於 23-12-2021 11:54 發表

可能驚有板拳小強埋身? 我想都有唔少人中意呢d古董鋼身smg, 咁多年係得馬記n年前出過支膠aeg
實際冷門到得人驚 ,fal都係冷門既表表者,如果咁都出 gbb, 仲要鋼身打得下真係值得支持
FAL係airsoft冷門
真鐵係right arm of the free world

引用:
原帖由 Dave 於 24-12-2021 11:59 發表

沒人提不提,有人提在下也加把口。
V 記PSG-1 真是活劇,當初見V 記出PSG-1 在下真是興奮的,
PSG-1 可說是在下第一柄迷上的狙擊槍,如果出得好,絕對願意做衰仔再買V 記野。( 哪怕被 STF-12 和MP7 AEG 當狗甘 ...
其實v搞下g3sg1, g3a4都好啦
搞咁耐出枝psg1又唔推埋枝鏡
雖然好似g28果枝咁 其實又貴 光學質素又好麻麻
但起碼個樣叫齊 課金都課得順d

LCT過黎緊搞Svd
We依家好似主力搞枝galaxy 好似早幾年搞孖條咁
而枝beretta手槍仔 m19/29又冇晒聲氣

引用:
原帖由 gainax 於 24-12-2021 14:56 發表

玩具世界係永續 ar15 m4架,我上星期去買料砌下支 mws, 發現同一個選擇掣都有幾個牌子生產,搞到都唔知買邊隻好
除左馬記仲有其他n個系統m4既選擇掣呢?咁樣仲會有幾多廠肯出其他野回本效率底咁多,

以前同 ...
講起vfc套鍛m4 其實好奇怪
Dna枝mk18咁貴都即清
黎緊esd又黎枝v系統空機版m4 收8k

Vfc枝鍛好似先5 6k 靚仔又齊件
倒返轉講 好多人想要 但又搵唔到
Sr25可能都係同一個問題 但呢個價佢出鍛m110我係覺得抵到爛

引用:
原帖由 gainax 於 24-12-2021 21:17 發表

出高仿鏡都係玩造型,光學個度合格都收貨,有d鏡唔係屋仔鏡3~5千咁平又易揾不如直上真鏡
好似火車頭個d冇咩可能買真品掛?
我而家仲停留係m4, m16到唔洗煩鏡問題,不過遲早都想砌支狙,當然g3系列有 ...
Hw枝vortex razon hd2光學質素都幾好
Copy黎講好清 係目鏡比較反光 有時會照鏡
外觀都好得 係比真既淺色左少少

依家又有枝tango6出街

引用:
原帖由 gainax 於 24-12-2021 22:32 發表

玩具鏡實用同造型都幾難取捨,一係直上原品但貴上天花,配件實在貴過槍好多
M27支鏡又係麻煩,好彩我只係迷上old school唔洗買太多貴配件,玩新潮d師兄支支槍都上一堆配件點算?
只能夠講新興果一兩間大陸鏡廠救唔少人
Razon hd2 真既一皮左右 玩具就2K有找
當然講唔上平

引用:
原帖由 里安 於 25-12-2021 00:17 發表

DNA 野係香港賣得貴姐,自己入連運唔洗一皮
我覺得佢個配置用台灣價 比較vfc果兩枝鍛
佢都係貴 或者只係v平

如果dna仲有723 我怕我都可能跳

引用:
原帖由 里安 於 25-12-2021 00:54 發表

Esd 今日試撚過,以呢幾日比人日操夜操,動作都算好確實

不過睇下到時出嚟咩水位先,我想裝返d三角西ris上去咋
呢個價有冇壓字呢?
Dna台灣果邊黎講都係9k有找成槍
Esd 好似收8k都係空機 真係要睇睇

暫未擁有dna vfc鍛都叫可以開箱即打
有人講同普通vfc ar裝配都唔同standard
手頭有枝vfc 416 v2真係要搞搞先可以長打

引用:
原帖由 里安 於 25-12-2021 14:57 發表

有時平貴係源自於大家價值觀唔同,好似行GHK系統嗰支L119A2

好多唔知唔識,咪係咁話人貴囉

之後一定又有人最叻又搬真槍出黎講,話真槍都冇咁貴

「平比你又唔係平好多,做得唔好寧願唔玩」
...
唔知係咪我聽錯a牌枝119下receiver 係原廠配返岩色
而唔係cnc出黎?

講起vfc ar/416
暫時有機會落場既第一枝長火係一枝二手cag 416
打cqb最後果場發覺hammer好似卡住擊發唔到
原來valve knocker座鬆左螺絲 卡住valve knocker 頂住hammer
小問題 返去重砌一次 落返膠就得
另外再試 條bolt for 飛機行果條軌飛左出黎 螺絲窿死死地
原來個賣家比左枝舊版bolt我 條軌仲唔係同”gas key”一體式
可能換新版bolt or crusader bolt

Overall都係少問題 可以再觀察 枝野亦算好打既

引用:
原帖由 520df10 於 26-12-2021 19:12 發表

點解當年鍛m4出咗一批就冇晒聲氣?
因為台灣同香港都有災情,衰斷下身

Ps: FPS同RIS2我都有過,唔夠10匣斷鬼埋,同間廠傾掂數,條件就係唔可以公開件事
手頭兩枝斷晒?
我手頭有枝fsp 得閒開兩槍果隻
佢好似以前舊版鑄身咁爆?

引用:
原帖由 520df10 於 26-12-2021 20:49 發表

Not ,通常我會買兩支
FPS用嚟打,RIS2 用嚟儲
我嗰把fps係尾通連接處裂開
原廠女金火都有善後處理好售後問題
咁刺激
果個位應該唔算好受力
話晒都係擠鋁鍛出黎 應該唔會咁雞
有冇解釋係design問題定咁岩次品

引用:
原帖由 里安 於 27-12-2021 20:18 發表

我以前都係kwa fans, 可惜好多件香港都無,買條管都頭痕,而且匣真係太重,後生果陣都可8匣上身,而家唔得啦

佢就算出第二代都無咩大改進,都可以放棄了

WE玩過三支,m4、m14同scar h,scar h其實唔錯,只可 ...
Scar h個hop up座走位比較難搞
M14換晒鋼件ok的 但可惜個hop up用馬記L型鋼片
個托又上唔到真數
私心希望vfc出得g3, Fal出埋m14

引用:
原帖由 0050100 於 28-12-2021 12:25 發表

網上同様大把經驗講改善scar hop up組移位,睇你有冇心吧!
我有一枝Papago custom都有咁改
最後賣左 個座d料都係太軟
轉左會vfc
V記呢個位會好dd 但同樣問題會出現係槍身尾版
好多人會打到槍身骨尾果口螺絲擴孔 尾板會斜左同槍身有空隙

我玩We玩得最耐 係m4
由黃芯開始玩 好多小問題到搞過
冇換鋼件 keep住用原廠件 應該都有10年
最近又轉vfc 覺得we已經滿足唔到我

引用:
原帖由 阿堅 於 28-12-2021 10:03 發表

M14個托就有得執既,主要係佢個彈匣位附近執得勁同埋條彈弓位要飛走D木
大天使同木都搞到既
我想砌ebr
而sage Ebr經野唔係貴we ebr組野好多

22 12
發新話題