37 123
發新話題

[Marui] 炒兩味ro727及加插DIY MWS 快拆hop up组後出

炒兩味ro727及加插DIY MWS 快拆hop up组後出

政府錢,使剩半又就到期,但只夠剩買Lower receiver,只好用舊野又炒下兩味.

附件

22-12-2021 01:32

1 個讚好! TOP

馬記系統? 正wo, 上身似係派?數字兄wa個 hopup同槍膛可以用到馬記 bolt?

樓主C兄都算係M4專家.

回覆 2# 的帖子

係呀!用馬匣,上身WA派,我用鋼bolt磨下bolt,其它就摄下摄下,鑼下鑼下,磨下磨下,移下位就得啦,都唔係特別難.

引用:
原帖由 0050100 於 22-12-2021 13:01 發表
係呀!用馬匣,上身WA派,我用鋼bolt磨下bolt,其它就摄下摄下,鑼下鑼下,磨下磨下,移下位就得啦,都唔係特別難.
非常好,wa系統既upper用到係馬記到又可以玩好多款野了

回覆 3# 的帖子

那算呢!來來去去都係果幾枝、只係炒來炒去遮.

一直以為馬記身係自家數,咁師兄們之前買落o既CNC/鍛身又可以復活啦

引用:
原帖由 0050100 於 22-12-2021 16:52 發表
那算呢!來來去去都係果幾枝、只係炒來炒去遮.
數字兄,你入左mws a1下身遲下入埋a1上身咁就可以投入馬記越戰系列了,有馬記短夾加持玩越戰樣上短夾終於可以爽YY,我砌好哂d a2 a4同m4都搞返支越戰野 希望到時落場唔好一街 m16 xm177好似返左去古袋真係越戰feel

回覆 4# 的帖子

唔好意思,想問下bolt係用Mws 定wa

回覆 9# 的帖子

Mws鋼煲,因可磨bolt不磨身,反正磨完入返marui upper完全冇問題.

附件

24-12-2021 00:11

回覆 10# 的帖子

感激教導

引用:
原帖由 0050100 於 24-12-2021 00:11 發表
Mws鋼煲,因可磨bolt不磨身,反正磨完入返marui upper完全冇問題.
數字兄想請教一下用緊邊隻鋼煲?因mws實在太多補品未知質數,我都唔敢亂用
本來打算買埋豬p成套波箱,不過聽聞要執先ok都係等下先

引用:
原帖由 gainax 於 23-12-2021 01:34 發表

數字兄,你入左mws a1下身遲下入埋a1上身咁就可以投入馬記越戰系列了,有馬記短夾加持玩越戰樣上短夾終於可以爽YY,我砌好哂d a2 a4同m4都搞返支越戰野 希望到時落場唔好一街 m16 xm177好似返左去古袋真係越戰f ...
A1上身暫不考慮,因ch mark及沒快拆hop up 座

引用:
原帖由 gainax 於 24-12-2021 08:51 發表

數字兄想請教一下用緊邊隻鋼煲?因mws實在太多補品未知質數,我都唔敢亂用
本來打算買埋豬p成套波箱,不過聽聞要執先ok都係等下先
買左好耐,我都唔記得.對啲新波箱冇咩興趣,可能我好彩,都未覺gear box內D野會難.

引用:
原帖由 0050100 於 24-12-2021 09:17 發表

買左好耐,我都唔記得.對啲新波箱冇咩興趣,可能我好彩,都未覺gear box內D野會難.
睇過一d用家報告mws打耐左會有扣板機卡住問題,同煲底凸出三角遲早磨損打唔到
我估原裝內臟應該頂到三幾包彈,到時始終都係要改補品,如果係有一套煲連成組波箱直上冇工差咁係最理想,
就係見d用家報告指出換哂內部補品問題多多先驚。。。因為mws內部d小零件太多會執死人

37 123
發新話題