發新話題

舊地重遊 - 從最大槍舖變成冷清地牢

自從'E何B '搬走後,我都無去過CSW了.

地點同自己住處或工作所在地,有點遠距離.的確有D影響.
但不至於唔去.只是有需要才去.或去少D.
我住東區,試過搭106巴士去'老虎 '(螺)野,遇到個安全駕駛車長.
當架車到達交通燈前三個巴士車身位,明明綠燈,佢就拖慢架車等轉紅燈,
佢全程車速唔超過40KM,在我到達'老虎 '前,已有5架同線106巴士超越.
平時我都係在非繁忙時間去(螺)野,只需一個鐘多D的車程,
我呢次車程,差不多要兩個小時才到達'老虎 '度.好彩當時過海唔塞車.唔係就...

引用:
原帖由 里安 於 29-12-2021 17:48 發表

老虎無記錯係新蒲崗,東區人搭地鐵可能仲好
自從果次之後,我都轉搭地鐵了.但無搭巴士果種輕鬆感.
以前搭巴士,唔使同人爭 ,一定有位坐,又唔使走上走落轉車.

引用:
原帖由 051039 於 30-12-2021 16:54 發表

而家搭巴士都唔舒服得去邊,好多人唔係坐到伸隻腳出走廊就擺架車係走廊
再唔係就有位都唔坐企係車頭走廊位
搭MTR都一樣,經常見到果D'左右門神 '同'柱男柱女 '.
在非繁忙時間,都見有C兄所說的'有位都唔坐,企係車門和走廊位 '.
但奇怪佢地,又唔係只搭兩三個站就落車.

引用:
原帖由 bennytsang16 於 1-1-2022 14:01 發表
如果筲箕灣上巴士就搭 118,過了海之後就轉其他(行漆咸道、馬頭圍道的)巴士。
又係bor,咁都俾C兄你諗到!
話時話,有時我覺得,踩單車,仲快過搭巴士.

果陣時去CSW,都係因為有'E何D '的存在.
自從佢搬走後,都無乜野吸引我,再去果度了.

引用:
原帖由 bennytsang16 於 5-1-2022 00:29 發表
CSW 是……?
CSW=長沙灣,就等如版上間中見到的KWS,=廣華街.

[quote]原帖由 Eurocopter 於 28-1-2022 00:34 發表
如果冇疫情冇反修例, 加上壽司朗等位 d人周圍行, e荷b又仲起到
成件事根本會唔同哂 [/quote
如果..呢個世界無哂果班攪屎棍,世界多什麼美好.
辦公室,學校,家族...等..等.果班攪屎棍,幾乎無處不在.
可惜的是..呢個只是和'世界和平 '一樣.
事實是,絕對不會實現的.

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 里安 於 30-1-2022 12:04 發表

聽講以前街鋪都係

靠local一早死晒啦……下下叫好唔叫座
唔怪得當年見'CXW '老細在鋪頭係咁打包;又係郵局出出入入.

引用:
原帖由 虛雲 於 31-1-2022 22:43 發表

佢當年係英國留學時以經網上賣氣槍賺到笑
我都讚佢係'叻仔 ',對客人又夠謙虛.

發新話題