發新話題

[Marui] MK12 MWS 配咩鏡

引用:
原帖由 bennytsang16 於 6-1-2022 10:33 發表
Copy Leupold 3.5-10 x 40 (但 QD mount 已經好難搵)

早一兩年仲有公開賣 依家冇了sosad
諗住遲下先買遲下先買 變左冇得買

師兄你講鏡定係 mount?
引用:
原帖由 jn_jona 於 9-1-2022 22:52 發表

早一兩年仲有公開賣 依家冇了sosad
諗住遲下先買遲下先買 變左冇得買

仲有咩平價真鏡可以代替﹖
我最關心係Zeroing
我用個Vector Optics,唔清,睇得好辛苦,Focus唔到

GBB 飛距離同準確度都無得用真鐵比,鏡除左裝飾像真外,唯一實際用途只係方便你睇到粒彈射去邊,到射下一飛時方便「就位」。
* 樓主師兄︰你套 Mk 12 Mod0 是不是「模動工房」套 kit?

引用:
原帖由 bennytsang16 於 10-1-2022 10:40 發表
師兄你講鏡定係 mount?
Mount
Ts30a2既話 轉左新裝比m38用

見Mount+ 仲有#22L同#22M賣。

引用:
原帖由 leozilla 於 10-1-2022 19:51 發表
見Mount+ 仲有#22L同#22M賣。
Mod0 就l/m都得
我砌mod1就一定要h sosad

停產了?
引用:
原帖由 jn_jona 於 11-1-2022 00:14 發表

Mod0 就l/m都得
我砌mod1就一定要h sosad
究竟世界上還有神嗎?

ARMS 官網顯示 #22 ring 已經 out of stock︰

http://armsmounts.com/product-category/scope-rings/

市面間中見到有師兄放二手,但二手價一般都已經 over $2K!
引用:
原帖由 48191 於 11-1-2022 00:24 發表
停產了?

小弟好彩 3-4年前在鰂魚涌某槍店買了 M size mount,當年新貨都只係千幾,剛剛適合自己枝 Mk 12 Mod 0 用。

引用:
原帖由 pmcoperator 於 10-1-2022 11:47 發表
仲有咩平價真鏡可以代替﹖
我最關心係Zeroing
我用個Vector Optics,唔清,睇得好辛苦,Focus唔到
講緊zero定focus?
Zero的話,其實好多copy鏡都hold到zero
而focus 呢,就連TS30A2或Nxs2.5-10x24都無focus 可調啦

至於zeroing,其實隻碼加返幾十個moa落去就fit到落玩具用
603 技術實驗中隊

Focus 0吾到係冇校正Parallax?需然Parallax 0吾係純粹校清,不過校得o吾好,又真係會蒙

引用:
原帖由 bennytsang16 於 11-1-2022 11:16 發表
ARMS 官網顯示 #22 ring 已經 out of stock︰

http://armsmounts.com/product-category/scope-rings/

市面間中見到有師兄放二手,但二手價一般都已經 over $2K!

Out of stock還好啦 等下就有下一水

再出就不同款了,而且相信香港很難入手。
引用:
原帖由 jn_jona 於 25-1-2022 07:35 發表

Out of stock還好啦 等下就有下一水

引用:
原帖由 bennytsang16 於 25-1-2022 10:39 發表
再出就不同款了,而且相信香港很難入手。
我了解 其實依家已經有3款

有限位 冇限位 新版lock棍仔
新版出左之後 舊版仲有得賣既都

發新話題