發新話題

又咁奇怪架?

上年本來諗住開食肆,好彩冇開到。
如果咁樣俾佢禁Dine In,月蝕40萬不是夢。
我朋友慘囉,四年前響尖沙咀開酒吧同拉麵店,而家蝕到入肉。

究竟世界上還有神嗎?

今晚海關大人初步確診Omicron …..
而我又係「密切接觸者」,頂…..
清零清零,清到日日感染人數多幾個零……
聽日睇下衞生防護中心點講先。
究竟世界上還有神嗎?

我老婆做QE,前晚發燒發成晚。
昨日早晨去QE職員診所睇醫生,夜晚就打嚟話初步確診。
而家衛生防護中心完全未接觸我同老婆,乾等。
引用:
原帖由 RCOOH 於 8-2-2022 09:37 發表

成個香港一直唔講唔解釋咩係動態清零,甚至連班官可能都唔知係乜,所有野亂做,由得磚家隨便發牙痕,製造恐慌。

而家班磚家日日上電視暗示躺平,政府玩攬炒式居家隔離,跟住就確診數爆炸。當年緊急將駿洋村改 ...
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

好老實講,政府醫院都係派止痛退燒藥醫Omicron ,駛鬼緊張成咁咩。
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

俾呢個衞生防護中心玩到呢…..
佢哋未Declare 我呢棟大廈有確診,亦未Declare我老婆係確診者。咁我老婆唯有衝去醫院睇多次醫生。醫生一Check,嚇到過隔離房打過嚟問診,求其俾一大咋藥佢打發佢走。
究竟世界上還有神嗎?

我屋企人到今日都未俾人接去隔離。屋企人個九十幾歲老人家又未打疫苗,心理壓力越來越大。
而家我只係扮冇事。
工作方面,人工照出。但日日響屋企對住個法律定義上的「確診者」,心入面真係百感交集。
究竟世界上還有神嗎?

唔L係啩…..
引用:
原帖由 虛雲 於 10-2-2022 20:50 發表

有幾個鬼佬發覺新冠好返後jj硬起時短左好多,好想死敢話
究竟世界上還有神嗎?

6.08,放大炮管輸出量!
引用:
原帖由 RCOOH 於 10-2-2022 21:24 發表

換條6.01"精"密管,做埋定管以提升準度

所以咪話有D超過人類常識囉。明明最初係肺花,結果搞成神經系統疾病,陽痿都係。
究竟世界上還有神嗎?

真·躺平

究竟世界上還有神嗎?

唔好玩啦。
HA派俾我老婆嗰個測試盒話Negative ,我老婆去HA員工診所再篤就Positive ,前後唔到一個鐘。
引用:
原帖由 虛雲 於 11-2-2022 20:42 發表
如果用咗政府派給你的快速測試盒測試呈陽性,不要坐車去急症室排隊做核酸檢查。可以call廠商Hotline 37008888。對方會派人上門比樽仔你同家人做唾液樣本測試,足不出戶,等廠商再確認你有冇中招。不收費,廠商 ...
究竟世界上還有神嗎?

折墮到呢個地步⋯⋯
引用:
原帖由 虛雲 於 16-2-2022 19:35 發表

有2個係湖南捉到,撿測係陽性,其餘8人分別捉返,有5人下落不明未捉到,好似係咁
究竟世界上還有神嗎?

發新話題