發新話題

又咁奇怪架?

引用:
原帖由 kornhill401 於 8-2-2022 15:16 發表
合情,合理,合法,的罷工.
https://hk.news.yahoo.com/%E5%9B ... %E6%9C%8D%E5%8B%99% ...
呢啲唔係叫罷工,請勿再做標題黨煽動人心!

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 kornhill401 於 9-2-2022 11:40 發表

因小弟的用詞,觸動到C兄神經,小弟深表遺憾.
小弟覺得佢地的工作環境,一定唔會差過每天都要面對數以千計,
在各大醫院急症室的醫護人員卦?
可能C兄未試過'牙痛慘過大病 '的經歷?
當年我去到,仲要排期兩星期後才處理.
我實在忍受不了再多兩星期的痛苦,
最後都要找私家牙醫,脫下那一顆令我'無覺好訓,痛不欲生'的蛀牙.
現在只有祝福那些,被取消預約的病人了.
你並無觸動到我的神經,不用兜。
看見頂帖時已有懷疑究竟是別有動機還是真無知?完全沒有分析過,還是順口開河?還是幫人做打手?但看過去兄台的作風並非煽風點火之人,估計也是舒發一下就算,所以也罷了。但去到引用一些表面事實就扯到擺工去就全屬無稽之談,如非做標題黨譁眾取寵就肯定別有用心了,請兄台自重。

引用:
原帖由 RCOOH 於 10-2-2022 15:34 發表

內地健康碼係一種綜合危險度評級系統,官方係建議打針,亦有部分豬兜迫針,打針後健康碼冇錯會有特效,有更大通行權,但唔係無針不綠碼。

天津同深圳行速攻流,上海行科技流,雲南同廣西死守流,西安出乎意料 ...
是的,我在香港打針,在大陸無記錄(數據),但我有綠碼

附件

10-2-2022 17:12

引用:
原帖由 reniless 於 10-2-2022 17:17 發表

哥們回來香港沒?
回來了,但現在可慘了,每天搶 quota 搶不到,返不到上去

附件

Screenshot_20220210-100052122 (1).jpg (116.2 KB)

10-2-2022 17:21

Screenshot_20220210-100052122 (1).jpg

10 點正點系統就傻了,然後有反應的一刻就滿額了

引用:
原帖由 reniless 於 10-2-2022 17:36 發表

要內地同事幫手淘寶搵x牛
我暫時無打算回深圳。
哥有所不知了,昨天官方修正過系統,多重登陸會被踢走,而剩下的一個也許會被 loop 死,算係公平一點,但始終需求太大,供不應求,系統依然超負荷,所以最近新聞都有報導很多人無取得 quota 仍闖關去。。。

發新話題