發新話題

俄烏開戰

引用:
原帖由 Eurocopter 於 25-2-2022 18:38 發表
俄佬都進入左基輔,烏軍計埋後備役都過百萬兵力,
戰前都放哂水會入侵,開戰兩日內就失首都,難怪北約都廢事幫你
基輔太近白俄同俄羅斯邊境,加埋烏東,三路同時進政睇你點守。況且,烏克蘭之前自己「好結局」左自己,好揪既投俄,經濟又內耗到謝哂,北約有超時空軍團兵都幫佢唔到。而且真係北約插手搞大件事,由LIC搞成熱戰,後果邊個承擔得起?

烏克蘭 感覺比西方趙完鬆

政治從來唔係容易既游戲, 唔好諗住列根得侵侵得自己就自動會得埋. 呢樣係民主選舉最

政治從來唔係容易既游戲, 唔好諗住列根得侵侵得自己就自動會得埋. 呢樣係民主選舉最on居既一環, 剎那間受人民歡迎, 同治理能力完全冇直接關係.
比你選姜濤Anson劉德華李小龍做特首好未? 受選民歡迎從來唔代表可以做好份工.

引用:
原帖由 gtoray 於 25-2-2022 19:43 發表
烏克蘭 感覺比西方趙完鬆
都未o趙完. 歐羅未跌夠3成德國未改簽中東能源合約, 都未交夠功課...

引用:
原帖由 虛雲 於 25-2-2022 22:54 發表
烏克蘭首都馬路中的飛彈

?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=UMjrM4mspZAAX-Ffb0B&_nc_ ...
豆腐渣馬路

引用:
原帖由 051039 於 25-2-2022 23:25 發表

豆腐渣馬路
咁大碌飛彈超音速裝香,坦克天靈蓋都頂唔住,何況爛鬼瀝青路。

引用:
原帖由 虛雲 於 25-2-2022 22:54 發表
烏克蘭首都馬路中的飛彈
?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=UMjrM4mspZAAX-Ffb0B&_nc_ ...
成個人咁大碌

網上圖片,深入淺出

附件

26-2-2022 14:42

非洲, 中東, 拉丁美洲, 東南亞大大細細全部好似入左圖書館甘, 粒聲都唔出.
做大佬吹雞, 最肉酸就係唔夠o靚浦頭=

引用:
原帖由 olw0978 於 26-2-2022 14:42 發表
網上圖片,深入淺出
我睇個古仔版本係老竇死左分家產,細仔分到2000億家當。

烏克蘭問題歷史背景複雜,唔建議用師奶劇做簡單對比
而且,個女人同你離左婚,就算佢去做雞都唔關你事,唔係你上門打佢的理由

發新話題