發新話題

俄烏開戰

引用:
原帖由 虛雲 於 26-2-2022 17:00 發表
基輔打緊巷戰
果頭喜劇人向平民派鎗、教平民做氣油彈打巷戰,俄羅斯就落閘放巷戰之神車臣佬,專業中既專業對臨記打條毛?據聞車臣一路人打亞速營,一路人專打基輔。

最弊既係,如果車臣佬同葉利欽時代、未被大帝打服果陣一樣顛狗中顛狗作風,收唔住手,烏克蘭炮灰臨記甚至平民肯定大碌夾粗。人地唔係斯拉夫人,唔會念在血緣留手,隨時重演當街劏人,RPG發射人頭等等痴線行為。

依個年頭打巷戰使鬼用人去打,毛子無人坦克早已經實戰化。

引用:
原帖由 RCOOH 於 26-2-2022 23:14 發表

果頭喜劇人向平民派鎗、教平民做氣油彈打巷戰,俄羅斯就落閘放巷戰之神車臣佬,專業中既專業對臨記打條毛?據聞車臣一路人打亞速營,一路人專打基輔。

最弊既係,如果車臣佬同葉利欽時代、未被大帝打服果陣一 ...
出發前個誓師大會有D心寒

引用:
原帖由 虛雲 於 27-2-2022 00:02 發表
英國援助導彈發射失敗後,烏克蘭36旅集體投降:抱怨產品質量太差據俄塔斯社2月25日報導,近日在馬里波兒,烏克蘭第36旅士兵用英國援助的輕型反坦克導彈發射失敗後,選擇集體投降。他們抱怨產品的質量太差,無法成功發 ...
據俄塔斯社報導
已經可以Skip咗唔使睇

youtube 睇到唔少片
感覺上無俄羅斯想像中咁容易達到目的

德國話會供應1000件反坦克武器,同500支stinger

引用:
原帖由 reniless 於 27-2-2022 00:38 發表
依個年頭打巷戰使鬼用人去打,毛子無人坦克早已經實戰化。
車臣佬人均巷戰特種兵,各種陰招只有想不到,沒有做不到,第一次車臣戰爭連俄羅斯都被佢地打殘。

烏克蘭一步錯步步錯,發鎗比平民搞基輔保衛戰,教人係企扔氣油彈,即係打算軍民不分,全民攬炒。俄羅斯作為五常,忌無差別攻擊平民,但車臣佬一早就比人標籤做恐怖份子,佢地可以做醜人見人就殺,見屋就炸。

況且,車臣人養唔熟,普京如果有咩冬瓜豆腐,車臣又會立立亂,就趁而家比車臣人表忠,受控制既,以後有商量,唔受控制既話,將你當消耗品推上去送頭,借刀殺人。

引用:
原帖由 RCOOH 於 27-2-2022 08:54 發表

車臣佬人均巷戰特種兵,各種陰招只有想不到,沒有做不到,第一次車臣戰爭連俄羅斯都被佢地打殘。

烏克蘭一步錯步步錯,發鎗比平民搞基輔保衛戰,教人係企扔氣油彈,即係打算軍民不分,全民攬炒。俄羅斯作為五 ...
搞清楚先
車臣話支援果批咪就係俄兵或者親俄武裝囉
當然唔係打殘俄兵既叛軍啦

車臣出兵第二日,
佢地個將軍Magomed Tushayev就已經被殺陣亡了
好似岀征無耐喳喎

https://twitter.com/armedforcesu ... 59229037113349?s=21

引用:
原帖由 gtoray 於 27-2-2022 11:22 發表

搞清楚先
車臣話支援果批咪就係俄兵或者親俄武裝囉
當然唔係打殘俄兵既叛軍啦
親俄唔代表佢完全忠心,加上近年人既立場變得太快太激烈,當地政府有乜小算盤好難講,難保今日係你支鎗,聽日就向後射番你。就算係盟友都唔可以比佢地強到可以威脅大哥,點都要為自己留後路,唔可能留個計時炸彈係後花園唔處理。

車臣人想打交,烏克蘭人撩交打,俄羅斯人要保留實力提防北約,岩哂。車臣人好打又抵用,順便借烏克蘭黎拆彈。

引用:
原帖由 RCOOH 於 27-2-2022 11:49 發表

親俄唔代表佢完全忠心,加上近年人既立場變得太快太激烈,當地政府有乜小算盤好難講,難保今日係你支鎗,聽日就向後射番你。就算係盟友都唔可以比佢地強到可以威脅大哥,點都要為自己留後路,唔可能留個計時炸彈 ...
咁好打,但而家又比人打到想退場咁奇怪
https://twitter.com/sethabramson/status/1497686788785201160?s=21

發新話題