20 12
發新話題

俄烏開戰

真係估唔到會打得成
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

分界線

————————————————————————

之後如再有因討論而作人身攻擊或粗言穢語(包括同音字), 立即禁言

討論歸討論,大家言詞注意一下

將重點放返0係俄烏戰爭度,你地唔好將話題扯到咁遠,唔係又多爭拗

有陣時唔係唔比大家討論,但有某些師兄太激進,睇事情太偏激,咁就討論得唔太開心

引用:
原帖由 Nep21 於 25-3-2022 14:05 發表
https://i.imgur.com/HbhnHN4_d.we ... amp;fidelity=medium

話說啲中國留學生比俄軍炸死曬未

撤僑費用達18000人民幣,背後肯定有一個令人暖心的故事
https://i.imgur.com/ ...
你0既留言令我非常震驚,亦非常不安,不論愛唔愛國,我唔認為可以用一般平民開玩笑,我希望你改一改你0既發言

引用:
原帖由 Nep21 於 25-3-2022 19:31 發表

我都希望佢可以改一改佢
自稱中立既人通常都係幫對立嗰方
如果我將俄軍呢兩個字換成美軍或烏軍,你仲會唔會回同一樣既文

另外"用一般平民開玩笑",唔知呢個算唔算? ...
人0地其他地方我管唔到,上面0個個已經收左口,我可以做到好唔中立,要唔要試下

作為一個Wargame forum, 一般政治討論,我0地真係唔太建議,但今次係戰爭上0既討論,個人認為可以接受,作為版主,當然希望大家和平討論,正如Dave兄講,抝得再叻都影響唔到局勢,如果大家想繼續討論,就以事論事,唔好將問題拉到太遠.
另外又因為作為版主,我都有自己立場,為左唔想比有心人話我唔中立,除非你0地討論過激,我一般唔太想加入討論

引用:
原帖由 Nep21 於 26-4-2022 16:27 發表
*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
我已經講過,將討論重點放返0係俄烏戰爭,你仲要用南京大屠殺0黎講

引用:
原帖由 48191 於 20-5-2022 06:54 發表
白字連篇又撩交打,「辦傻」即係點「辦」?,俾L兄執咗一劑又唔認,扮失憶?

只係識得上論壇搵人幫手,從來未幫助呢度的其他會員,只識取而不給;
論壇唔夠資金營運, ...
一樣還一樣,之前論壇希望大家幫手,純粹自願性質,唔好講到有幫過手先可以講野大聲0的,無捐過0既唔比講野咁,論壇從來唔會為左錢去分會員級數

引用:
原帖由 Jagdtiger1944 於 20-5-2022 08:23 發表

撕左個納粹狼鉤章先啦...

我開台已經有既舊account幫人果時你唔知o係邊啦...
你同你隊友上線時間共一萬小時 , 我82小時. 按使用時間比例收費你地捐1萬我捐1百 ,合理 ?  

其實要解決資金營運好容 ...
論壇點樣操作,唔需要你地擔心,我地論壇開左咁耐,點樣行得通,點樣行唔通,我相信啊公比你地熟識,你地兩個講時講,無需拖論壇落水

Jagdtiger1944,49191,你兩個如果再搵論壇出0黎講,立即禁言

引用:
原帖由 48191 於 7-6-2022 06:40 發表
講你威水史有問題?
定係你唔想人提起?
又0黎,唔好成日用0的無關重要0既事出0黎,成熟0的去討論

我已經比足面,今次兩星期,下次,永久禁止發言

引用:
原帖由 48191 於 17-6-2022 18:04 發表
我睇到第十六話,乜你追到第三話咋⋯⋯
杯水車薪,定杯水車身呀?
回正題,呢條片入面一定係掉咗幾百個炸彈先打得中:
https://youtu.be/ZZjRRLOnj20
我發覺4哥你中文應該好有自信,成日捉人錯字,捉錯字原意係好,但討論中成日咁,難免被看成小朋友招式

引用:
原帖由 gtoray 於 24-6-2022 02:05 發表
其實你地可以減略互相既暱稱,感覺上會似返討論而唔係罵街
上面呀邊個邊個唔好大叫 xx大法好啦
你嫌我比人KIV唔夠?
啊公提左大家,減略下D暱稱,討論時盡量用返真正會員名,另外唔好用侮辱性字眼去形容其他國家名,我唔想成日有投訴

20 12
發新話題