發新話題

[VFC] 謎之Kimber Ultra Carry

謎之Kimber Ultra Carry

https://lfj.com.tw/shop/vfc-1911-kimber-ultra-carry-gbb/

台灣已經預售緊,香港又係冇聲冇氣。

傳說某廠會出鋼Kit,一定會支持一下。
究竟世界上還有神嗎?

NT$3600 OK呀!!
一個什麼也不懂的老兵!!

優點:
平!
汽化好!
可以改PDI內管、Hop Up膠!
不用拆槍調Hop Up!
有加長彈匣,不過只係多兩飛咁大把!

缺點:
VFC啲鋁合金軟!
Slide lock位沒有內嵌式鋼Bar補強!
Slide Lock位做錯咗!
(非常可能係因為沒有補強而故意做錯)
匣底非常樣衰!
之前的Kimber Mag release knob非常硬,今次應該都係!

結論:
買!
打殘咗拆件買過枝移植都抵!
引用:
原帖由 JFCP 於 10-4-2022 21:45 發表
NT$3600 OK呀!!
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

隻匣真係肉酸左啲, 唔知會唔會用到馬記V10匣

究竟世界上還有神嗎?

槍都未到,真係到時試試先知。
引用:
原帖由 Pvt.King 於 11-4-2022 23:22 發表
隻匣真係肉酸左啲, 唔知會唔會用到馬記V10匣
究竟世界上還有神嗎?

病病官網有啦bo

係,但係資料有問題,內管長度錯。
而且冇提過有現貨。
引用:
原帖由 RCOOH 於 14-4-2022 19:04 發表
病病官網有啦bo
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 RCOOH 於 14-4-2022 19:04 發表
病病官網有啦bo
Preorder ! 要5-6月才到.
一個什麼也不懂的老兵!!

唉…..
引用:
原帖由 JFCP 於 15-4-2022 09:07 發表

Preorder ! 要5-6月才到.
究竟世界上還有神嗎?

其實今次支槍Kimber果隻字係咪做前左??
睇左bangbang同樓上link既圖, 好似隻字做前左咁

呢個問題算少,呢個先係問題:
引用:
原帖由 stevechau 於 22-4-2022 15:04 發表
其實今次支槍Kimber果隻字係咪做前左??
睇左bangbang同樓上link既圖, 好似隻字做前左咁
究竟世界上還有神嗎?

我目的很簡單。
市售的M1911槍型中,氣化最好和準度中上的,除了Marui V10,就係VFC的Kimber系。
上次的LAPD已經令我覺得不錯,今次真的沒辦法不買。
但是因為內管只有65mm,所以需要裝6.01管去加力和提升準度。
究竟世界上還有神嗎?

記住買埋呢個,免Shipping。
究竟世界上還有神嗎?

發新話題