發新話題

[VFC] 謎之Kimber Ultra Carry

OMG
究竟世界上還有神嗎?

已經有分享影片https://youtu.be/WSZc0_3JAcQ

不過金巴嘔茶Carry後座力出奇地溫柔,同支MK27裝左ACRO之後,衝力勁到想飛出去咁對比超大。

我想問隨盒附送嗰兩個O-Ring有乜用?
究竟世界上還有神嗎?

順眼好多

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 7-5-2022 20:22 發表
似乎係彈匣士啤ring。

我支Warhawk兩隻匣都接連炒O ring大漏,都唔豬係咪1911單排匣有少少先天不足。

BTW,compact片似乎得DONT驚有?兩片木板半支鎗真係買唔到手。

Altamont都減產緊,東京得返Hogue Grip。
引用:
原帖由 RCOOH 於 8-5-2022 10:11 發表

似乎係彈匣士啤ring。

我支Warhawk兩隻匣都接連炒O ring大漏,都唔豬係咪1911單排匣有少少先天不足。

BTW,compact片似乎得DONT驚有?兩片木板半支鎗真係買唔到手。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 8-5-2022 11:04 發表
Altamont都減產緊,東京得返Hogue Grip。
Houge包埋前面,支嘔茶carry原裝grip手感於我而言係最fit既,舉手就三點一線到,陣間影響到個手感,越改越衰就多膠fish了。

對。
我個人喜好用木Grip。
引用:
原帖由 RCOOH 於 8-5-2022 13:37 發表

Houge包埋前面,支嘔茶carry原裝grip手感於我而言係最fit既,舉手就三點一線到,陣間影響到個手感,越改越衰就多膠fish了。
究竟世界上還有神嗎?

謎底解開了。

但話說回來,薄薄的一個O-Ring真的有用?
引用:
原帖由 48191 於 7-5-2022 20:22 發表
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 9-5-2022 14:44 發表
謎底解開了。

但話說回來,薄薄的一個O-Ring真的有用?
Blowback力度咁溫柔,應該夠既。

Warhawk咁搞直接同你撞到撕開。

唔會啩?
大家都係鋁合金身。
引用:
原帖由 RCOOH 於 9-5-2022 14:57 發表

Blowback力度咁溫柔,應該夠既。

Warhawk咁搞直接同你撞到撕開。
究竟世界上還有神嗎?

我想講,今次Marking又錯。
https://www.google.com.hk/search ... mgrc=S1j93A9_3CRk3M

Marking應該係Ultra Carry II
但係V乜C係打「Ultra TLE II」

Ultra Carry II

Ultra TLE II
(Ultra Tactical Law Enforcement II)
Stock gun係已經裝上Tritium Sight)
係兩枝不同的槍:
https://www.kimberamerica.com/ultra-tle-ii

究竟世界上還有神嗎?

至於Kimber 的手槍為何有「II」:

從2002年開始,所有的Kimber 1911手槍均在名稱後面有一個「II」,這些手槍都新增加了擊針保險(R7 Mako Handgun Firing Pin Safety Block),其原理類似於Colt的80 series的擊針保險,但不同的是,Kimber的擊針保險是用握把保險(Grip Safety)打開,而不是用扳機(Trigger)打開。這種設計是由William Swartz在1939年研制的。
究竟世界上還有神嗎?

唔知Trijicon真品Colt Officer氚氣西岩唔岩用呢

發新話題