發新話題

[VFC] 謎之Kimber Ultra Carry

[quote]原帖由 Pvt.King 於 19-5-2022 09:18 發表

如果要換三叉片,比HI CAP用既補品係唔可以直上,要修窄一mm左右先入到。換左塊JLP既,爽哂。

Joe LAU出品係好正。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 19-5-2022 22:29 發表
Joe LAU出品係好正。
JLP HOP-UP組,HOP膠硬到3米飛天,HOP輪緊到較唔到。對THE ROCK黎講應該正,對我地唔多OK。

引用:
原帖由 robertdeniyo 於 19-5-2022 01:57 發表

沒想到什麼特別的理由,就漂亮┐︎(´∀︎`┌︎

在下也偏好用平底夾,感謝師兄分享

另外想問一下,使用V10夾後氣化效能怎樣

能清夾嗎?
馬記教狂熱信徒

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 21-5-2022 19:10 發表
好文分享

https://www.facebook.com/groups/ ... k/1884386448618203/
拆左O-ring或者大力少少向後拉已經可以解slide stop。

至少我果支已經可以,slide既底平面已經掃得中條lever。或者拋殼口轉一點方向,上匣後用力拍一野。

大力拍入去,匣唔快蝕就係個Mag Release蝕…..
引用:
原帖由 RCOOH 於 21-5-2022 19:22 發表

拆左O-ring或者大力少少向後拉已經可以解slide stop。

至少我果支已經可以,slide既底平面已經掃得中條lever。或者拋殼口轉一點方向,上匣後用力拍一野。
究竟世界上還有神嗎?

話說前後西係咩spec?到頭來發現係對sight zero左係3米,超過三米就打上天,前sight真係太矮,想換左佢,至少要換前西先。

VFC Spec。
之前的LAPD加高西應該裝到。
你可以用Facebook Messager聯絡VFC Pentagon Centre購買。
反正今次不是Licensed product,應該唔會好貴。
引用:
原帖由 RCOOH 於 6-6-2022 17:03 發表
話說前後西係咩spec?到頭來發現係對sight zero左係3米,超過三米就打上天,前sight真係太矮,想換左佢,至少要換前西先。
究竟世界上還有神嗎?

無敵組合

究竟世界上還有神嗎?

搞掂

究竟世界上還有神嗎?

剛剛拆開發現,原裝Hop Up膠、內管外部有非常多油。Hop Up膠亦非常之一般。
換了某牌70度膠及PDI 內管,彈道明顯有改善。真的可以一戰。
究竟世界上還有神嗎?

鋼kit快將推出...

究竟世界上還有神嗎?

發新話題