發新話題

[VFC] MP7A1 GBB 有幾多個牌子出過?

引用:
原帖由 gainax 於 26-4-2022 11:10 發表

老實講,gbbr落場100%買馬記mws好過,最多哂d錢改短,
但你玩mp7造型就係局你玩
睇人地玩咩場啦,好多比錢CQB場今時今日用MP5都嫌長

MP9咪又係炒飛機彈弓..
引用:
原帖由 bennytsang16 於 26-4-2022 09:59 發表
MP7 似乎間間廠都出得好「化學」,真係要再想想先 ~
或者 MP9 比較粗枝大葉,會耐用d。
究竟世界上還有神嗎?

依家CQB 場真係好多設計到Pistol only 咁際。
引用:
原帖由 里安 於 26-4-2022 11:12 發表

睇人地玩咩場啦,好多比錢CQB場今時今日用MP5都嫌長

回覆 12# 的帖子

其實係睇你有幾鍾意mp7 or mp9 ,否則D人都係答你marui mws

如果以GBB SMG計,KWA VZ-61可能比MP7可靠。至少好少聽過出事。
究竟世界上還有神嗎?

del

引用:
原帖由 48191 於 26-4-2022 23:43 發表
如果以GBB SMG計,KWA VZ-61可能比MP7可靠。至少好少聽過出事。
我覺得係少人真係會拎落場 無數據可言,不過我身邊有人仲意玩超短SMG,佢支VZ壞過都幾頭痕

MP7最少虹8/台灣買到件,而且我舊果支打左7-8年,除左拍頭同hopup膠外都無性能相關野換過

冇炒過Bolt carrier入面兩條飛機彈弓!?
引用:
原帖由 里安 於 27-4-2022 11:40 發表

我覺得係少人真係會拎落場 無數據可言,不過我身邊有人仲意玩超短SMG,佢支VZ壞過都幾頭痕

MP7最少虹8/台灣買到件,而且我舊果支打左7-8年,除左拍頭同hopup膠外都無性能相關野換過
究竟世界上還有神嗎?

要考慮下KWA出MP7已經係好多年前既事
以現今各廠(包括所有槍種)氣化既LEVEL黎講 KWA MP7都仲係叫FIT
準度以當年GBB計都係優異 但始終日新月異但比上不足比下有餘
要試問有邊枝氣槍唔會壞 哪怕俾人吹奏既MWS一樣都要整
只要壞得合理既都唔係放棄佢既理由

KWA MP7 我7年前買左 唔岩手型放左 唔係因為性能問題 全原裝打個OUTDOOR都真係可以好惡
到數年前打算再買MP7 都係選擇返KWA
時至今日隊中仍然有隊友用緊 (但老老實實 我枝WE PDW會準過枝MP7 所以又放左 )

KSC / KWA 是否已經停產?(帘面上已經少見)
定係品牌改名為 Umarex/KWA?
引用:
原帖由 marco91919 於 27-4-2022 15:05 發表
以現今各廠(包括所有槍種)氣化既LEVEL黎講 KWA MP7都仲係叫FIT
準度以當年GBB計都係優異 但始終日新月異但比上不足比下有餘
要試問有邊枝氣槍唔會壞 哪怕俾人吹奏既MWS一樣都 ...

KWA同VFC一樣有向U記買License出。
KWA點會冇貨?
引用:
原帖由 bennytsang16 於 27-4-2022 15:14 發表
KSC / KWA 是否已經停產?(帘面上已經少見)
定係品牌改名為 Umarex/KWA?

究竟世界上還有神嗎?

回覆 25# 的帖子

Umarex好似係版權商, 唔係代工廠.

引用:
原帖由 48191 於 27-4-2022 12:08 發表
冇炒過Bolt carrier入面兩條飛機彈弓!?

引用:
原帖由 marco91919 於 27-4-2022 15:05 發表
要試問有邊枝氣槍唔會壞 哪怕俾人吹奏既MWS一樣都 ...
玩MP7 MP9一類SMG的師兄除左玩樣,就係貪方便,有時收工去玩一個細背囊就行得,KWA呢支咪岩需求

近年我果支玩左咁多年貪新鮮,搵支再slim D,夾共用glock的AAP 01代替佢

M4 MWS唔係唔好,我都有同用過落場,但.....幾仲意你用「吹奏」呢個term

引用:
原帖由 monkeyct 於 27-4-2022 15:47 發表
Umarex好似係版權商, 唔係代工廠.
究竟世界上還有神嗎?

發新話題