22 12
發新話題

[KSC/KWA] 聽聞有間公司會出kfc glock 17鋼製hammer

聽聞有間公司會出kfc glock 17鋼製hammer

各位師兄會買嗎?

KSC / KWA glock 17 還有人會買嗎?
新槍都只是幾百蚊一枝,打壞左就算; 配零件可以出槍街「東京」看看,或者上網買。

新一代玩家應該唔會再買kwa

因為而家台灣d 牌子已經係跟金屬slide, 而且仲係金屬管

所以kwa 當初同marui 抗衡既優勢都冇埋
我生得聰明得罪你咩!!!

想當年初入坑的時候,買左兩支KSC的G18C和G34.
當年個店員同我講,日本版係塑膠,台灣版係金屬滑架同槍管,
日;台比較下,我當然揀左台灣版啦,手感台灣版好多多.
都係俾多1百多元,(真實價錢忘記了).每支玩具槍價錢都唔過1千元.
最重要的是,彈匣蓋下面,完整地有Glock刻印.無好似E+被入氣口破壞.

KWA的優點在於汽化。
在台灣還未有GHK時,汽化是最好的。
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 1-6-2022 23:00 發表
新一代玩家應該唔會再買kwa

因為而家台灣d 牌子已經係跟金屬slide, 而且仲係金屬管

所以kwa 當初同marui 抗衡既優勢都冇埋
究竟世界上還有神嗎?

但「拍頭」耐左會自動脆化碎裂,據說是 KSC 通病。
引用:
原帖由 48191 於 2-6-2022 21:02 發表
KWA的優點在於汽化。
在台灣還未有GHK時,汽化是最好的。

要換新版。
以前R8仲有,而家真係唔知。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-6-2022 22:13 發表
但「拍頭」耐左會自動脆化碎裂,據說是 KSC 通病。
究竟世界上還有神嗎?

KSC / KWA 粒透明綠色拍頭,真係經典。
引用:
原帖由 48191 於 2-6-2022 23:12 發表

要換新版。
以前R8仲有,而家真係唔知。

經典到想講粗口。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-6-2022 23:14 發表
KSC / KWA 粒透明綠色拍頭,真係經典。
究竟世界上還有神嗎?

Kwa本身其實無咩問題,不過好多款有更好選擇,玩開唔轉就算,新玩好難吸引人入,加上香港可供選擇件比台灣少好多

有朋友話 KWA 枝 MP7A1 好好打,recoil 力勁,只係個拍頭比較化學。
引用:
原帖由 里安 於 3-6-2022 12:17 發表
Kwa本身其實無咩問題,不過好多款有更好選擇,玩開唔轉就算,新玩好難吸引人入,加上香港可供選擇件比台灣少好多

引用:
原帖由 bennytsang16 於 3-6-2022 13:30 發表
有朋友話 KWA 枝 MP7A1 好好打,recoil 力勁,只係個拍頭比較化學。

KWA MP7唔算大recoil我甚至覺得細,當年出又細支又好好力所以幾吸引,甚至有D人講到CQB唔比MP7落場記親身經歷),今時今日下場向槍都唔差;size錯睇下大家覺得點,我唔太care,不過我來講係衰支援少,買管膠香港接近無選擇

我手上仲有的KWA槍已用晒o ring拍頭,個人習慣用到o ring拍都用o ring

老實講,kvva手槍系統性能係不如馬記,但唔係話差
馬記有 10既話,kvva都有7~ 8,佢最大賣點係金屬滑架/金身價錢唔貴,

但而家大量廠拎左馬記系統包埋金身金架外觀又靚,又同kvva差唔多價,
變左 kvva己經冇咩吸引力了,只有馬記系統冇出個堆kvva先仲吸引市場
當然,kvva賣比鬼佬好多,所以鬼佬冇咩要求比佢地用就好了

真係好多人未知KSC同KWA的關係⋯⋯
日本KSC
台灣奕凱KWA
KWA由初期代工到有自己品牌,自行設計生產玩具槍都不過係三十多年的事。
一日都係MGC….
Marui只係一間無心插柳突然變成「汽槍界」老大的公司,非常不務正業。

究竟世界上還有神嗎?

22 12
發新話題