35 123
發新話題

[Marui] Mk 12 Mod 1 SPR (馬記 MWS 系統)

Mk 12 Mod 1 SPR (馬記 MWS 系統)

小弟想砌一枝軍規 Mk 12 Mod 1 SPR,心目中想用「怒鳥」Mk12 receiver(下身M16A1刻字)、ZParts前節鋼外管、M16A1尾托……
有無師兄砌過 Mk 12 Mod 1 SPR (馬記 MWS 系統)? 有些甚麼需要注意?
ZParts前節、 GBB 用 M16A1尾托 香港有無辦法買到?

Mk12個快拆橋唔知有冇copy?

ARMS #22 快拆橋,G&P 出過 copy,但產量好少。
CRW 之前返過珍品,但售價超過二千銀!

引用:
原帖由 gainax 於 1-8-2022 13:02 發表

我用MWC砌,包尾托、Buffer tube。
用MWC砌,落場打都重到Hi-Hi,用Z-Part真係不敢想像。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 1-8-2022 12:05 發表
小弟想砌一枝軍規 Mk 12 Mod 1 SPR,心目中想用「怒鳥」Mk12 receiver(下身M16A1刻字)、ZParts前節鋼外管、M16A1尾托……
有無師兄砌過 Mk 12 Mod 1 SPR (馬記 MWS 系統)? 有些甚麼需要注意?
ZParts前節、 GBB 用 ...
究竟世界上還有神嗎?

Arms #22 High throw同Mid throw而家已經冇玩具。
G&P套#22 完全唔掂。
真#22其實都要過千,但一定唔駛二千。
幾年前入都係千二、千三蚊到。
引用:
原帖由 gainax 於 1-8-2022 13:02 發表
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 1-8-2022 15:10 發表
Arms #22 High throw同Mid throw而家已經冇玩具。
G&P套#22 完全唔掂。
真#22其實都要過千,但一定唔駛二千。
幾年前入都係千二、千三蚊到。
Arms 22 依家炒價了

Z-Parts 有鋼外管、鋁外管 2 款。
鋼外管版就一定勁重!
Z-Parts 前節香港好似已經無,可能要代購。
引用:
原帖由 48191 於 1-8-2022 15:09 發表
用MWC砌,落場打都重到Hi-Hi,用Z-Part真係不敢想像。

好正!
Mk 12 Mod1 真係要 M16A1 下身、梗A1尾托先至夠原汁原味~
引用:
原帖由 48191 於 1-8-2022 15:20 發表
小弟劣作

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... p;highlight=Mk%2B12

CRW 臨結業之前都有一套高身 ARMS #22,賣 $2180。當然係炒價,但如果唔買就更難再搵到了。
引用:
原帖由 jn_jona 於 1-8-2022 16:23 發表

Arms 22 依家炒價了

KIC有
Link:
https://kicbbgun.com.tw/tw/pro_0 ... ategory=&page=2

引用:
原帖由 bennytsang16 於 1-8-2022 16:29 發表
Z-Parts 有鋼外管、鋁外管 2 款。
鋼外管版就一定勁重!
Z-Parts 前節香港好似已經無,可能要代購。

究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

回覆 11# 的帖子

Z-parts 鋁外管、鋼外管 竟然同一格錢?

引用:
原帖由 bennytsang16 於 1-8-2022 13:18 發表
ARMS #22 快拆橋,G&P 出過 copy,但產量好少。
CRW 之前返過珍品,但售價超過二千銀!

冇呢個橋好似少左一忽mk12靈魂咁
可能大家己經睇慣左

引用:
原帖由 48191 於 1-8-2022 15:09 發表
我砌左支鋼前節 m16a4己經覺得又長又重,諗起玩呢d m16咁大支又重gbb落場個辛勞
好快取消諗頭

35 123
發新話題