發新話題

[GHK] 匠神 AK 鋼 trigger 一問

匠神 AK 鋼 trigger 一問

請教各位玩 GHK AK 的師兄,「匠神」AK 鋼 trigger 是否分前後期?

後期 trigger 連埋上面個勾,但聽講裝了之後,如果無拉後個 bolt / hammer,會撥不到 selector。 這是否事實?

前期 trigger

後期最新出 trigger

我記憶匠神出過一體同分體式雙勾trigger,WS就係單勾,原裝係分體雙勾。

一體式係上左safety就拉唔到bolt,硬拉會走火。

上左safety就拉唔到 bolt >>>> 真鐵係咪咁?
引用:
原帖由 RCOOH 於 2-8-2022 13:22 發表
我記憶匠神出過一體同分體式雙勾trigger,WS就係單勾,原裝係分體雙勾。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-8-2022 13:45 發表
上左safety就拉唔到 bolt >>>> 真鐵係咪咁?

一體式係上左safety就拉唔到bolt,硬拉會走火 >>>>> 咁都幾危險!
引用:
原帖由 RCOOH 於 2-8-2022 13:22 發表

引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-8-2022 16:32 發表
一體式係上左safety就拉唔到bolt,硬拉會走火 >>>>> 咁都幾危險!

真火AK,cock鎗後拆左頂蓋再扯個safety都有機會走火添。

講番玩具,換一體雞後硬拉,上唔到彈但就會不斷打short stroke空鎗。

1 個讚好! TOP

WS 都有出單勾鋼 trigger,唔知唔好用?

發新話題