發新話題

[GHK] GHK MK12 GBB 11月出

引用:
原帖由 bennytsang16 於 21-10-2022 11:29 發表
仿壓。
最弊佢一開始套身寫明話自己係壓字呢,但賣比人個套跟本唔係壓,咁就係呃人啦

係最近新出個D就唔見佢有寫

看起來真的有深有淺; 線條時粗時幼,都幾似壓字。
肉眼點樣分別「真壓字」定係「扮壓字」?
引用:
原帖由 阿堅 於 21-10-2022 11:52 發表

最弊佢一開始套身寫明話自己係壓字呢,但賣比人個套跟本唔係壓,咁就係呃人啦

係最近新出個D就唔見佢有寫

引用:
原帖由 bennytsang16 於 21-10-2022 13:37 發表
看起來真的有深有淺; 線條時粗時幼,都幾似壓字。
肉眼點樣分別「真壓字」定係「扮壓字」?

真品壓印圖片參考

附件

R-C (4).jpeg (443.5 KB)

21-10-2022 13:39

R-C (4).jpeg

R-C (5).jpeg (121.8 KB)

21-10-2022 13:39

R-C (5).jpeg

近年 Detonator 就真係壓字。

引用:
原帖由 pmcoperator 於 21-10-2022 13:39 發表

真品壓印圖片參考

引用:
原帖由 bennytsang16 於 22-10-2022 00:35 發表
近年 Detonator 就真係壓字。

Task force 套mk27mod2都壓
Ba有d kit都有壓

引用:
原帖由 bennytsang16 於 21-10-2022 00:02 發表
目前只有「怒鳥」AR 系槍身係壓字。

如果我冇記錯
Zparts個鍛身都係壓

「怒鳥」刻字,視覺上已經頗像真。

引用:
原帖由 stevechau 於 19-10-2022 12:05 發表

當係槍街望到而家堆GHK M4新槍都成4000幾蚊支時, 6000幾既鍛身MK12倒也真不貴
貴既係夾, 短匣好似都500中, 最近返D M4/GMAG都400中至尾, 佢D夾而家真心貴~
6千幾包鍛身直頭抵,你地望下dma支mk18只係cnc身成萬。。
可惜唔再搞m4, 唔係就抵

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-10-2022 14:38 發表

如果我冇記錯
Zparts個鍛身都係壓
Z零件個個壓字鍛身係市面最完美軍版,唔洗比較了

引用:
原帖由 bennytsang16 於 22-10-2022 14:49 發表
「怒鳥」刻字,視覺上已經頗像真。

AG個壓字你當佢排第三, 比市面大部分玩具都像真但未去到真壓字咁好質感
第一係Z零件,質感真係冇乜好挑剔了
第二係新版dma, 質感唔算明顯既壓字,不過都幾靚所以可排第二

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-10-2022 13:43 發表

開左鍛模 單賣個身as parts都好
但單賣個身 如有馬仔應該license野好麻煩
單賣個白身比買家自由發揮亦可
Ps. Ra個身detail好錯
我覺得遲下而家堆鑄身m4 都有望出鍛版,如果G香港都有短夾同鍛身,會直接揮低大蛇同Dma個m4
真係醒目連鍛身都肯做又唔貴,抵佢上位唔洗成萬買支 m4又冇佢好打了

引用:
原帖由 gainax 於 22-10-2022 22:11 發表

Z零件個個壓字鍛身係市面最完美軍版,唔洗比較了
搵返呢到有師兄post過ptw版
個字好靚 字體好似

如果有玩Mws都會換返套zparts

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-10-2022 14:10 發表

搵返呢到有師兄post過ptw版
個字好靚 字體好似

如果有玩Mws都會換返套zparts
其實一拍埋其它身對比就分到咩叫真壓字 ,

佢除左字靚,槍身造型都正確陽極質感幾好都冇咩好挑剔,
Z零件細廠都有咁強大既質數但香港竟然買唔到..
我都係當時托CRVV訂隻玩下35紅衫魚比CNC身仲平即衝, T2見過一次有人放全新只係25魚,平到想dog衝只係唔想再砌M4不如比其他師兄,
而家砌完美軍版M4一定係用Z零件呢隻,
除非仲有真壓字代工,不過有代工你買空白身去壓又做色計哂成本會貴過買現成一節

追求性格比,G香港遲下大機會出埋鍛M4 RAS 咩MK18 URGI等等而家成槍系列
係巿面性格比最高選擇了,佢個系統係簡單耐用性能良好像真程度又唔錯,總合各方面評分其實佢樣樣有水準
以平均計係超過馬記性能100像真50咁極端,收藏定落場都係合適之選
唔玩Mws就係佢最值得搞支鍛造軍版了
V記當年唔選擇繼續做鍛M4,又冇埋馬仔板拳,而家終於比G香港出鍛上埋位,價錢只比十年前井記M4貴一千,大蛇M4而家都成萬
真係心態決定一砌

咪住..啱啱上露地拍賣睇到呢支MK12 只係22800?
計返金牛咪5千中? 有冇咁平?   咪仲平過當年井記? 仲要MK12 唔係普通M4 WoW?
MWS買套MK12 kit+M16尾都要2千以上...

引用:
原帖由 gainax 於 23-10-2022 16:06 發表
咪住..啱啱上露地拍賣睇到呢支MK12 只係22800?
計返金牛咪5千中? 有冇咁平?   咪仲平過當年井記? 仲要MK12 唔係普通M4 WoW?
MWS買套MK12 kit+M16尾都要2千以上...
匯率啊
但香港賣好似唔多跟匯率

Btw 唔記得左係咪你拎過隻身比香港師傅壓字
如果個師傅仲有做 買隻白身壓仲好

發新話題