發新話題

[GHK] GHK MK12 GBB 11月出

引用:
原帖由 gainax 於 23-10-2022 15:25 發表

其實一拍埋其它身對比就分到咩叫真壓字 ,
佢除左字靚,槍身造型都正確陽極質感幾好都冇咩好挑剔,
Z零件細廠都有咁強大既質數但香港竟然買唔到..
我都係當時托CRVV訂隻玩下35紅衫魚比CNC身仲平即衝 ...
當年vfc隻鍛聽講係order少所以唔再生產
我有兩枝係手 比下dna係抵好多 見bambam有枝mk18 mod1 14.5 成11000
D料應該同鍛ris 2同級

V隻鍛身係cnc刻字 陽極有金屬光澤
我prefer zparts 果隻消光
唔sure係咪裝飾陽極vs 硬陽分別

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-10-2022 17:07 發表

我有兩枝係手 比下dna係抵好多 見bambam有枝mk18 mod1 14.5 成11000

唔sure係咪裝 ...
D我有幾支,馬都有兩支,D應該不是鍛,但整體感覺手感、考證同操作相當好,另外D我未買過五位數

時代進步,技術一樣進步,越來越靚同平正常不過,樂見市場越來越多選擇,呢個價玩到鍛gHk相當抵,以前隻723身都唔止,但玩樂時間越來越少,都唔打算轉會了

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-10-2022 17:07 發表

唔sure係咪裝 ...
M4一街係 Cnc槍身唔值過萬就算係mws都係咁話,唔明咩人先當寶去買,dma係得m16xm177先玩得過,
啱出613只係8千有找人人買到唔爭,過幾年唔知咩原因可以炒賣,我覺得係比人吹捧太多,反而我買呢套鍛真壓身竟然冇人知
同埋用料我唔信玩具好得幾多,大家都係靚極6061,7075,真品7075T6級數只係幾百一個下身
你玩具個cnc身用料好得過T6有做熱處理級數? T6都係幾百蚊上下身加埋千五好未,賣到過萬係其他地方值9000?
成把槍最貴成本最就係槍身,所以用料靚但貴幾千講法玩具入面都係大幅加價借口

引用:
原帖由 里安 於 23-10-2022 18:08 發表

D我有幾支,馬都有兩支,D應該不是鍛,但整體感覺手感、考證同操作相當好,另外D我未買過五位數

時代進步,技術一樣進步,越來越靚同平正常不過,樂見市場越來越多選擇,呢個價玩到鍛gHk相當抵,以前隻723身 ...
D我聽本身係8 9k
但舖頭本身炒價咁上下?

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-10-2022 21:02 發表

D我聽本身係8 9k
但舖頭本身炒價咁上下?
我就算8果支都好後期先要,初期都係6尾至7,就算Mk18 mod1我都係7返到,近年少局同埋越戰collection叫做基本上夠所以都無追落去

炒價係d鋪頭做成唔關件貨同廠事吧,我仲意D的貨品我都唔同意要5位數入,去到5位又有好多選擇

突然想起有一支過萬係師傅custom的607

引用:
原帖由 里安 於 23-10-2022 22:23 發表

我就算8果支都好後期先要,初期都係6尾至7,就算Mk18 mod1我都係7返到,近年少局同埋越戰collection叫做基本上夠所以都無追落去

炒價係d鋪頭做成唔關件貨同廠事吧,我仲意D的貨品我都唔同意要5位數入,去到5位又 ...
哦 咁我明啦
我落舖頭行見到成皮野心諗真係誇張左
明明同鍛版配置差唔多
之前都聽過個價係炒 但冇諗過咁多
越戰系列本身冇咩愛 係到佢出mk18先留意
自己返貨個價合理好多

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-10-2022 22:56 發表

哦 咁我明啦
我落舖頭行見到成皮野心諗真係誇張左
明明同鍛版配置差唔多
之前都聽過個價係炒 但冇諗過咁多
越戰系列本身冇咩愛 係到佢出mk18先留意
自己返貨個價合理好多
頭幾支都係香港鋪頭入,當時朗哥價位好合理,人人埋去都做呢個價
係之後香港鋪頭返貨又少又炒價我咪自己台灣入,D人唔識唔知,咪多偉論囉
越戰至00s較簡約AR我自己一向喜歡,亦好彩好多舊件都有Keep早輪唔洗爭,MK18 mod1叫做買來襯衫
其實不論咩時期甚至咩牌子玩具都好,玩具就係玩具,最緊要買到岩心水返到來唔好「表」住玩
人人對像真同性能睇法都唔同,有人睇書睇片做左專家,有人玩過真又唔出奇,咩都好啦,玩姐

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-10-2022 21:02 發表

D我聽本身係8 9k
但舖頭本身炒價咁上下?
參考台灣ACTION! , 8K 0甘上下

引用:
原帖由 里安 於 23-10-2022 22:23 發表

炒價係d鋪頭做成唔關件貨同廠事吧,我仲意D的貨品我都唔同意要5位數入,去到5位又 ...
當時我買空軍177 6400
M723 6800

然後某app突然炒賣成功
台仔又漲價

再睇睇就過萬了

引用:
原帖由 Opica 於 24-10-2022 20:53 發表

M723 6800

台仔又漲價

再睇睇就過萬了
都係太多人吹捧先炒得起,二手同商舖一齊炒先好野,問題係。。支野外觀同性能定用料都唔值咁貴,點解當時仲咁多人好似好中意咁比多多錢都買 咁可能已經真係冇咩更靚仔好打選擇先落疊?
而家二手同普遍商舖變返正常價,其他仲炒可以無視希望有日清到貨

引用:
原帖由 Opica 於 24-10-2022 20:53 發表

M723 6800

台仔又漲價

再睇睇就過萬了
6800 係去得過既
少量生產 岩心可即pay

可以一買

發新話題