17 12
發新話題

新手一問 手槍的推薦

新手一問 手槍的推薦

大家好 我是新手一名 想問一下以下槍邊支比較好 打cqb多 拜託大家幫幫手?
Marui hi-capa
Marui glock 19
Marui glock 17
Vfc p320 mk18
Vfc p320 mk17

引用:
原帖由 sonic520520 於 19-10-2022 18:17 發表
大家好 我是新手一名 想問一下以下槍邊支比較好 打cqb多 拜託大家幫幫手?
P320個trigger彷真磅數,而且氣化唔算太好,唔係太推薦。

個人覺得 VFC Glock 最可靠。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 19-10-2022 22:46 發表
去日月金倉整支EXA都唔錯~

或者T8既kimber 1911,唔使700全金身,氣化又正。

又或者馬記M&P9L,補品充足,原裝膠滑架金屬部份都相對多,幾耐用,玩下另類都可以。(我想放丫~~)

除咗G18C,匣底用三口幼螺絲固定,非常兒戲。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 19-10-2022 22:46 發表
究竟世界上還有神嗎?

想問一下咁上述邊款比較好?
是HI-CAPA 嗎?

首先自己有無邊個款最有心水先?人人講到識飛但你自己唔仲意都係盞搞

就上面咁多款槍我會投glock一票,易整易買件,出左咁多年基本無鑊

準唔準好唔好打手感好唔好,呢D睇人

引用樓主其中一句..打cqb多..
選擇Glock 17,有連發的..就選Glock 18.
因唔使理'安全開闢掣 '.glock係無安全開闢掣.
但Glock 19;BB彈數量比較少D.

引用:
原帖由 sonic520520 於 20-10-2022 10:06 發表
是HI-CAPA 嗎?
各有各優點, 睇你自己鐘意咩款

但如果對e 個運動有熱愛, 又肯比錢既, hi capa 絕對唔會令你失望
我生得聰明得罪你咩!!!

要Glock不如買VFC,一樣係Marui Spec。原裝已經鋁管、 Slide。可以換PDI精密管、Unicorn 膠。
引用:
原帖由 sonic520520 於 20-10-2022 10:06 發表
是HI-CAPA 嗎?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 20-10-2022 20:29 發表
要Glock不如買VFC,一樣係Marui Spec。原裝已經鋁管、 Slide。可以換PDI精密管、Unicorn 膠。
一步到位,買EXA。Trigger比較輕,又型。

角落真係VFC做得更好。

幾年前的「謎版」VFC 已跟金屬滑架、外管,仲耍成枝有晒 full markings,打又好打,欣賞又好睇,價格 1k 都唔洗。

引用:
原帖由 48191 於 20-10-2022 20:29 發表

個個都話VFC P320系列好,但係個Trigger box係亞鉛⋯⋯
引用:
原帖由 sonic520520 於 19-10-2022 18:17 發表
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 21-10-2022 09:22 發表
個個都話VFC P320系列好,但係個Trigger box係亞鉛⋯⋯
好個鬼。打幾下就磨到蝕,條slide左搖右擺變shotgun

所以我唔買。
引用:
原帖由 RCOOH 於 21-10-2022 12:01 發表

好個鬼。打幾下就磨到蝕,條slide左搖右擺變shotgun
究竟世界上還有神嗎?

17 12
發新話題