發新話題

[Marui] 想問一下m4a1 mws 同 m4a1 cqb block 1 zet system分別

想問一下m4a1 mws 同 m4a1 cqb block 1 zet system分別

想問一下 marui m4 mws 同 marui m4 cqb block 1 個把有咩分別
打cqb 邊把好推薦 邊把性價比高

MWS 14.5吋外管
CQB 10.5吋外管
其他基本上無咩分別 連內管都係一樣10.5吋
所以睇樣自己中意邊支就得
打CQB就當然BLOCK1方便D 外管短D嘛

引用:
原帖由 sam524 於 22-10-2022 00:11 發表
MWS 14.5吋外管
CQB 10.5吋外管
其他基本上無咩分別 連內管都係一樣10.5吋
所以睇樣自己中意邊支就得
打CQB就當然BLOCK1方便D 外管短D嘛
但我想問一下 點解成日都係MWS 無貨 但CQBR 個把就大把貨 唔明係依點 因為其實依家都熱門打CQB 多

軍迷會喜歡 MWS,夠有型。
引用:
原帖由 sonic520520 於 22-10-2022 12:01 發表

但我想問一下 點解成日都係MWS 無貨 但CQBR 個把就大把貨 唔明係依點 因為其實依家都熱門打CQB 多

引用:
原帖由 sonic520520 於 22-10-2022 12:01 發表

如果冇人講就算MTR都係10吋內管,你覺得一般人會覺得邊把準d?

薄落1送多支棍仔,但後西唔摺得,成隻咸肉棕咁,如果你支鏡係ACO或者L1/3高度都比較擋視野,要上LPVO就需要拆左隻棕。而且短鎗上配件比較難襯,上LPVO變頭大身細,上電筒又成支野突出過鎗嘴。

引用:
原帖由 RCOOH 於 22-10-2022 13:31 發表

如果冇人講就算MTR都係10吋內管,你覺得一般人會覺得邊把準d?

薄落1送多支棍仔,但後西唔摺得,成隻咸肉棕咁,如果你支鏡係ACO或者L1/3高度都比較擋視野,要上LPVO就需要拆左隻棕。而且短鎗上配件比 ...
師兄係咪即係MWS 其實係好過BLOCK 1 因為配件都有得摺對嗎

引用:
原帖由 sonic520520 於 22-10-2022 15:10 發表

師兄係咪即係MWS 其實係好過BLOCK 1 因為配件都有得摺對嗎
你自己鐘意就得。

兩者只有外觀唔同,其他野完全冇分別,同一份內件換skin咁解。後西阻住咪拆左佢囉,反正打game都會上鏡。

當然,你問我,如果性能零分別,我梗係要支短既,起碼可以用個細袋裝,爭4吋已經唔少野。而且,馬記MWS同MTR外管因為大部份空心,冇內管支撐,強度麻麻地,撞牆或者攜帶中撞到野有可能斷。

引用:
原帖由 sonic520520 於 22-10-2022 15:10 發表

兩支槍基本上一樣 係D配件仔有啲唔同 第日換都唔係真係好貴
如果你o既concern係打CQB 咁睇你會唔會覺得14.5太長
我覺得最緊要係咩長度適合你 10.5 當然最方便CQB啦
配件好閒 但換外管就無咁簡單
喱兩支真係睇樣就好了 唔需要諗太多 佢D原裝配件你分分鐘第日都嫌老土
最後補多句 馬記有買貴無買錯

多謝各位師兄意見 幫到好多

發新話題