發新話題

call of duty modern warfare 2

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-12-2022 23:09 發表

Icic
上集用散彈打有裝甲既bot都係有效既
今集射落去唔識停
我記得以前用大口徑狙都有效,而家唔得

昨天打MW2 ,發覺玩家資料處顯示有很多PS 玩家,
在下記得剛買時應該只有PC / XBOX 玩家,但現在似乎係全平台跨區。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 23-12-2022 13:21 發表
昨天打MW2 ,發覺玩家資料處顯示有很多PS 玩家,
在下記得剛買時應該只有PC / XBOX 玩家,但現在似乎係全平台跨區。
我PS
熄左跨平台

引用:
原帖由 里安 於 24-12-2022 18:40 發表

我PS
熄左跨平台
一樣。有興趣pm我一齊打dmz

咩料,打pvp成日出係對家前面都算,打DMZ都係咁!表佢老味!

引用:
原帖由 里安 於 27-12-2022 22:18 發表
咩料,打pvp成日出係對家前面都算,打DMZ都係咁!表佢老味!
一出就清身家

彈game更刺激

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-12-2022 22:57 發表

一出就清身家

彈game更刺激
越玩隻game越離譜

https://www.youtube.com/watch?v= ... ab_channel=DaveWong

跟真WARGAME 一樣,手槍是狙擊手的最好朋友

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

越玩越無癮,出cheat越來越多(睇killcam明顯wall cheat都有),bug又多,槍種平衡完全向shotgun傾斜,PVP遊戲體驗好差

而家淨係打DMZ,但DMZ都開始越來越多bug

半棄game狀態

引用:
原帖由 里安 於 24-1-2023 00:25 發表
越玩越無癮,出cheat越來越多(睇killcam明顯wall cheat都有),bug又多,槍種平衡完全向shotgun傾斜,PVP遊戲體驗好差

而家淨係打DMZ,但DMZ都開始越來越多bug

半棄game狀態
你ps都有cheat?
Pc cheat到癲晒 一場兩三個cheat
打貨櫃場 睇kill cam一出殺晒成team
Report都冇話咩跟進

DMZ係咁彈game 玩到冇心機

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-1-2023 22:15 發表

你ps都有cheat?
Pc cheat到癲晒 一場兩三個cheat
打貨櫃場 睇kill cam一出殺晒成team
Report都冇話咩跟進

DMZ係咁彈game 玩到冇心機
好多明顯Wall cheat甚至不死,even DMZ都開始係咁,report左唔見有改善

PvP 我覺得,得返貨櫃場有存在價值,入去跑下圈笑下好過

彈game方面,DMZ之前有一輪ok, 但最新更新後衰左

引用:
原帖由 里安 於 24-1-2023 22:45 發表

好多明顯Wall cheat甚至不死,even DMZ都開始係咁,report左唔見有改善

PvP 我覺得,得返貨櫃場有存在價值,入去跑下圈笑下好過

彈game方面,DMZ之前有一輪ok, 但最新更新後衰左
貨櫃場用黎幫槍刷lvl
用recharge個perk+ 誘利彈

岩岩打左場DMZ用狙 bug左射中左冇反應 差d清左人地條team

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-1-2023 00:50 發表

貨櫃場用黎幫槍刷lvl
用recharge個perk+ 誘利彈

岩岩打左場DMZ用狙 bug左射中左冇反應 差d清左人地條team
所以我咪話得返貨櫃場有存在價值,攻堅練習場都可以既

老老實實我打機都唔係介意輸贏果種人,今時今日,更加係志在夜晚同幾個朋友開咪打機吹水

就當呢個世界好公平公正,冇人開外掛,但係佢啲遊戲平衡好差,用獵槍差唔多可以當狙用 難聽D講CODM遊戲平衡做得仲好過佢

所以留返果兩個垃圾場,衝下笑下快刷槍算數,反正COD一向都俾人鬧係「衝出去死」

DMZ方面,我繼續當呢個世界好公平公正,但係尋晚連續三鋪係玩家面前出身,一鋪執好晒嘢但係彈game,呢d其實係咪可以改善下呢?

二刷故事模式,同我之前評價一樣,劇情比舊三步曲弱,玩法創新?都可以咁講既

好明顯主要是俄烏問題

開發組緊急改劇情

引用:
原帖由 里安 於 25-1-2023 08:57 發表

所以我咪話得返貨櫃場有存在價值,攻堅練習場都可以既

老老實實我打機都唔係介意輸贏果種人,今時今日,更加係志在夜晚同幾個朋友開咪打機吹水

就當呢個世界好公平公正,冇人開外掛,但係佢啲遊戲平衡 ...
在下主要打網上對戰,所以其實覺得還好,精準步槍當狙用其實之前集數都有,MW1 已經有LEVER ACTION 一槍死的玩法,要兩槍死的M14 反而成為最弱武器。
而正統狙擊槍只餘下「射程」優勢( 即攻擊力衰減比較少」,打上半身絕大情況下都是即死的,但在50 米前後可能還不及精準步槍類。
散彈今集確實強了,但感覺不是因為散彈數值改強,而是今集非常多細場。
變相令近距離武器強勢。沒法子,解決方法就是自己也用散彈專打細場好了。
在下覺得COD 的平衡性其實已經算是不錯的了,絕大部份武器,遷就著特性都可以用得不錯。

至於CHEATER ,在下玩XBOX 版,跨平台PC ,感覺也不算太多,
但有些瞄頭快到無影,一開場已經跑出連殺十幾廿人出炮艇的玩家,在下一律都是舉報再說。
調查留給官方做好了。
在下現在還差不多每天在玩,可能半小時或1 小時的TEAMDEATH MATCH 或KILL CONFIRM,也不太計較輸嬴,純粹找些GAME 來玩而已。
有時在想,如果換轉是十年前,有一隻這樣的GAME 玩玩,真是驚為天人,玩這些FPS ,都是圖個爽快。

其實散彈在極近距離強勢,SMG 也不差,散彈槍最強是5 米前後,SMG 則可打遠一點距離,如果是相當遠,SMG 的攻擊力衰退會很明顯,打5, 6 槍也未必死,
這時就要用RIFLE 了。昨天見到好像更新了MPX 可用( 之前不知是沒有還是未解鎖),用SMG 打貨櫃場占領,
結算時才發覺自己殺了70 件...

發新話題