50 1234
發新話題

call of duty modern warfare 2

單機故事正
有d關有少少open world feel 自由度比以往大
Cqb位緊張
連機打左幾個鐘 係唔錯既
個人覺得動畫/畫風似metal of honor warfighter/bf4
今集d場景好大(以前玩cod4:mw 好想有大場)

要彈既係d槍用晒原創款(避license?) 好出戲
車輛兩個陣營都一樣
仲有3個co op入到去次次都要重新set過d key

引用:
原帖由 Dave 於 30-10-2022 10:43 發表

今集都真是多了大場,mw1 非常多CQB 場,玩狙苦手。好多時狙位真係來來去去得1, 2 個,有D 場根本用狙不能。

另外COD 應該是沒比保護費,大部份槍都是改怪名和改少少模組,唔直接抄真鐵樣但又一眼望得出。
B ...
所以我最後都有課金
可能細廠就唔太怕license果d
Ready or not, sandstorm我估都冇課
講起bf cod越做越bf 但又保留到cod果隻爽快同流暢感
D狙真係可以用黎狙 上集ground war係d樓到對狙都幾好玩
Ps. 個人唔介紹課多一百幾十佢買license

引用:
原帖由 里安 於 30-10-2022 12:34 發表

避lic呢樣又唔介意……

講起遊戲入面槍,最唔仲意black ops出槍出到穿越晒
Black ops同vanguard直頭冇買
如果佢做二戰做得返world at war個feel係值得課
當年world at war都玩得好開心

但玩二戰 冷戰最大問題係customization vs 入戲

引用:
原帖由 Dave 於 30-10-2022 13:35 發表

VANGUARD 有買有玩但真係 _ 住玩,個劇情超級政治正確有黑人有女人唔同國藉前線作戰仲做精英特種部隊,
但一開波去到敵境就比人捉哂,之後幾條友座係監倉度不停回憶吹水自己有幾叻幾威 ( 之後飾演唔同精英主要G ...
Cod wwii我都係買唔落手
D血量好奇怪 mg42爆頭唔死
近年政治正確搞死唔少game
真係有feel又好玩可能去到bf1
Mw2019我都玩左好耐mp Cold War出開始少左人玩
唔知最後有冇返mw
War zone我麻麻地 好少玩 裝左甲血量大誇張 下下對射磨到一方冇血
同埋個收圈時間太快 玩左幾場就放棄
反而執錢mode有玩下 夾到人都可以玩下

引用:
原帖由 C-2-4 於 30-10-2022 16:13 發表
衝過2042中過伏所以今次睇定D先
觀望左一日之後 今日已經買左
希望今次唔會失望
今日第二日打mp
好玩過2019
同埋升槍係幾有趣

引用:
原帖由 里安 於 2-11-2022 16:39 發表
做故事有兩關麻麻地,追車同炸坦克
追車重複性好高 成關都係做呢樣野

岩岩發現最垃圾係個coop mode 唔知做咩咁
除非佢出個編輯器+可以帶自己架生

引用:
原帖由 里安 於 2-11-2022 19:42 發表

Co op我打左中間果個炸Sam site, 又ok wo,新玩multiplayer當幫手升人同槍lv 都好呀

第一同防守關就啲敵人太屈,來緊試下三人打會唔會好點
三關我都只打左一次
我係公海夾人打 如果有默契既會好玩d
盡量唔比敵人發現
整體覺得2019個spec ops好似刺激d
2022就自由度大 希望佢黎緊更新可以自己砌裝

至於故事 2022係bbq ending左
舊mw 好多位都哇哇聲
新mw係影射現實多 proxy war, 蘇萊曼尼

引用:
原帖由 Dave 於 6-11-2022 11:53 發表
舊三部是否更優質在下也不敢說,始終十年前的水平跟十年後,
十年前的MW 真的是天花版的存在。
但今時今日,玩的遊戲多了,MW 做過的事也有很多其他遊戲做了,
好像在下當年玩雪地飛車開G18 手槍連射,那個場景真 ...
單機爆坦克其實都ok既 有挑戰性
Mw1 炸bmp都叫有smoke用 今次完全感受到坦克對單兵既高低 死左不下十次
岩岩爆左ak系列出黎 rof慢慢地 易控 高攻 都幾好用
仲要難得冇改奇怪樣
另外drill charge出奇地好用 掉落重坦一野炸死乘員(我係比人炸死果個)

Pc都彈
打完coop佢砌槍必彈

引用:
原帖由 里安 於 23-11-2022 00:13 發表
M4平台果支battle rifle堅垃圾
.458 socom果枝?
我反而覺得m16好難用
轉單發仲好用

引用:
原帖由 里安 於 24-11-2022 13:42 發表

係,果支唔係當解鎖真係唔會用佢,我同幾個fd都覺得M4平台係得M4好用
.458socom果枝用左一陣 覺得都還可以 我打單發
近距腰射幾好用係太少彈 中距都ok既
M16中距好難搞 第一下唔中應該玩完了 果3發集彈又麻麻地 遠唔洗諗

Lmg upper主要係行路慢d 還可以 勝在多彈 中距幾好
5.7 upper未爆到

暫時覺得Ak系統最好 高攻 又好控
我覺得m4太易清匣好多時唔夠彈
Ak一匣平均可以殺3-4個

引用:
原帖由 里安 於 24-11-2022 15:23 發表

M16手機game都唔好用
G3系幾支都中規中距,暫時battle rifle我仲意用G3
AUG少用唔覺咩特別
SCAR L好準好控但低攻
AK我都覺唔錯
Scar l rof唔太快 所以都好控 低真係低攻
Aug同g3少玩
但g3系列個樣改得太勁 冇咩心機玩

引用:
原帖由 里安 於 24-11-2022 21:18 發表

今集咩都都要玩 唔係解唔晒啲配件
咁都好既 樣樣玩下
依家覺得最難搞係枝spr208
上一集用ps4有auto aim都仲易少少
依家用pc 都幾難下

引用:
原帖由 里安 於 25-11-2022 00:39 發表

有keyboard mouse仲唔好用?
一槍過既話 手制auto aim仲快
對到差唔多位L2 + R2就upper chest一槍死

Mouse要對準先開槍

引用:
原帖由 里安 於 25-11-2022 14:11 發表

不過可能之前跨平台對戰,好多奇奇怪怪既野發生

而家熄左好好多,手制都算可以
我冇特別去set 但大多數都打返pc
手制打pc真係差dd

50 1234
發新話題