發新話題

想問大家大槍 長槍會用咩鏡打cqb

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-11-2022 03:16 發表

Copy acog好暗 視野又比真既窄好多
買枝copy tango6, razor gen2好過
同感, 呢兩支可能第一步入手貴, 但至少COPY鏡黎講算好~
COPY acog質素太參差喇, 而且而家越來越多唔同copy款出, 就算唔計實用性佢都已經唔係首選款~

引用:
原帖由 sonic520520 於 2-11-2022 02:33 發表
有無D 係MRO / XPS3 仿品 好用 性價比高 唔洗咁貴?
如有 可否介紹咩名 同係邊買
亦都想問下MRO 同 XPS3 邊個好用D?
想平少少
平既定義係點先, 而家COPY MRO好似平均都係3字中, 紅點黎講都唔算貴了, 早幾年我買果隻牌子好似係NOB~

想問下師兄 字眼應該搵咩
引用:
原帖由 jn_jona 於 2-11-2022 09:00 發表

舖頭唔齊貨 又貴過淘

引用:
原帖由 sonic520520 於 2-11-2022 12:07 發表
想問下師兄 字眼應該搵咩
悍武同eg 淘寶有舖ga
你搵到舖就得

Eg有world wide online store
另外呢兩間用we7都可以聯絡到

利申 我兩間既eotech都未玩過 我只係買左hw隻軍版marking hood+電蓋落我隻exps3-0

引用:
原帖由 stevechau 於 2-11-2022 09:26 發表

平既定義係點先, 而家COPY MRO好似平均都係3字中, 紅點黎講都唔算貴了, 早幾年我買果隻牌子好似係NOB~
MRO有個小小缺點,就係少玩具mount玩

呢度覆埋樓主師兄,我自己喜歡用T2款,真假鏡都係,買配件易,樣大路,輕,都係用佢的原因

屋仔我估指eotech果類?因為假鏡原理同真完全唔同不考慮

Acog我都只玩真品因為假鏡兩回事

所以我就係諗住問下大家CQB 會用MRO 多定 EXPS3
2隻都好用 但想睇睇大家意見係點

引用:
原帖由 sonic520520 於 2-11-2022 20:14 發表
所以我就係諗住問下大家CQB 會用MRO 多定 EXPS3
2隻都好用 但想睇睇大家意見係點
如果二揀一,MRO。

所有copy EOT都係光學性能相當雞的紅點,悍武算好但紅點成象唔多好,勁耗電但唔光。

MRO講到底都係一支striaght forward既紅點鏡。

1 個讚好! TOP

咁想問下師兄MRO 有咩副廠係可以?
引用:
原帖由 RCOOH 於 2-11-2022 20:26 發表

如果二揀一,MRO。

所有copy EOT都係光學性能相當雞的紅點,悍武算好但紅點成象唔多好,勁耗電但唔光。

MRO講到底都係一支striaght forward既紅點鏡。

引用:
原帖由 里安 於 2-11-2022 19:47 發表

MRO有個小小缺點,就係少玩具mount玩

呢度覆埋樓主師兄,我自己喜歡用T2款,真假鏡都係,買配件易,樣大路,輕,都係用佢的原因

屋仔我估指eotech果類?因為假鏡原理同真完全唔同不考慮

Acog我都只玩真 ...
T2 mount選擇好多
真佬應用又多 要跟都多野可參考

Acog玩具視野好窄 同透光好麻麻
雖然近年改左模 外觀似左好多

紅點鏡仔我多數買玩具 個人覺得真/玩具個差異又未去到值果幾千
除左要夾nv用 咁一定要比錢

Cqb 就唔洗用到acog啦

假又無ta47呢類

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-11-2022 02:26 發表

T2 mount選擇好多
真佬應用又多 要跟都多野可參考

Acog玩具視野好窄 同透光好麻麻
雖然近年改左模 外觀似左好多

紅點鏡仔我多數買玩具 個人覺得真/玩具個差異又未去到值果幾千
除左要夾nv用 咁一定要比錢
真鏡假鏡除左差個光學表現同NV, 軍版仲差防水防撞溫度耐用等等

好多野我地玩家唔為意姐

引用:
原帖由 里安 於 3-11-2022 10:52 發表

真鏡假鏡除左差個光學表現同NV, 軍版仲差防水防撞溫度耐用等等

好多野我地玩家唔為意姐
應該係話,落場用既野,冇必要執著於軍級真品,靚仔copy或平價真品都可以。

平價真野最多唔落得海水,或者唔可以由阿拉斯加用到阿拉伯,或者唔可以萬呎高空跳傘,打game係絕對夠用有突。

好既copy野某程度上同平價真野冇太大分別。

講真支copy nf值唔值2千幾先?

不過真既atacr我都覺得一般

引用:
原帖由 hendry9881 於 3-11-2022 15:49 發表
講真支copy nf值唔值2千幾先?

不過真既atacr我都覺得一般
真既Aimpoint ACRO我都覺得麻麻,透光唔多OK,手指有油印落去即盲。

引用:
原帖由 RCOOH 於 3-11-2022 15:22 發表

應該係話,落場用既野,冇必要執著於軍級真品,靚仔copy或平價真品都可以。

平價真野最多唔落得海水,或者唔可以由阿拉斯加用到阿拉伯,或者唔可以萬呎高空跳傘,打game係絕對夠用有突。

好既copy野某程度 ...
我上一post只係講出真同假仲有一D貴在玩家唔會為意既地方,純事實陳述,無褒無貶

至於「有冇必要執著於軍級真品」同埋「好既copy野某程度上同平價真野冇太大分別」,人人答案唔同,全真教、全假教、混合拳之爭下個世紀都唔會有結果,不贅

發新話題