發新話題

[GBB News]noveske n4 gbb消息 emg授權cyma和double eagle製作

見'老虎 '賣某一款式,叫價2900有找.

Cyma版入手。第一感覺就係trigger硬到爆。

枝鏡會唔會高咗少少?
引用:
原帖由 RCOOH 於 12-1-2023 00:56 發表

Cyma版入手。第一感覺就係trigger硬到爆。
究竟世界上還有神嗎?

回覆 17# 的帖子

同原裝馬記有無分別?

回覆 17# 的帖子

彈夾同dust cover有啲似t8 n4

引用:
原帖由 48191 於 12-1-2023 06:50 發表
枝鏡會唔會高咗少少?
我個頭大

而且XPS2-0係ACO高度,EXPS先係L1/3,整體來講還可以,起碼冇鏟泥車果款咁顛。

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Tom561 於 12-1-2023 07:30 發表
同原裝馬記有無分別?
可以理解為一支出廠就配齊T8件既馬記MWS。原裝鎗托同grip分別係彷B5 Bravo同Magpul K2,但鎗托又重又大又緊,grip形狀就同Shadow2一樣稍為重口,用唔慣(我隻手細但厚肉,K2黃蜂腰大patpat設計好頂手),換左Magpul SLK托同B5 grip。

Selector同trigger都硬到爆,出速1.3左右,可能要降火先可以CQB場用,blowback相當勁而且唔同台灣鎗果種虛浮,相當扎實。

當然,小細節上馬記完勝。Cyma係唔見光既位做得比較求其。

真係唔好貪原鎗已有鋼bolt,鋼trigger box
1) trigger 硬,
2)用唔到馬記匣,要換左Tx上彈咀,
但換左都唔肯定會唔會再炒飛機,最好只用Tx自家匣
引用:
原帖由 RCOOH 於 12-1-2023 09:14 發表

可以理解為一支出廠就配齊T8件既馬記MWS。原裝鎗托同grip分別係彷B5 Bravo同Magpul K2,但鎗托又重又大又緊,grip形狀就同Shadow2一樣稍為重口,用唔慣(我隻手細但厚肉,K2黃蜂腰大patpat設計好頂手),換左Mag ...

回覆 23# 的帖子

似乎t8果枝就係cyma Oem產品,緊兩者相差的千銀差別係邊?

引用:
原帖由 Tom561 於 12-1-2023 10:32 發表
似乎t8果枝就係cyma Oem產品,緊兩者相差的千銀差別係邊?
Cyma三千尾,二千尾果支可能係雙雞。

支鎗HOP UP太弱,16段可調但要去到13先保證唔嘔彈(25豬),14就勁得滯……

唔知應該買t8定係vfc
好似兩枝都大件夾抵食

我有買Tx AR款,想慢慢替換自已舊馬記MWS,parts可以共用,
但Tx 唔共用馬記匣,容易炒飛機,trigger box又硬。
諗返轉頭買支原裝馬記搞,價錢差不多,起碼可以一路玩一路換。
N4 款,Tx VFC 都係3千尾4千
如果一定要N4款,我買VFC,VFC都已經去到V3,近期又無聽師兄v3有鑊氣
引用:
原帖由 TheOrigina1 於 13-1-2023 00:20 發表
唔知應該買t8定係vfc
好似兩枝都大件夾抵食

引用:
原帖由 rik-rok 於 13-1-2023 10:41 發表
我有買Tx AR款,想慢慢替換自已舊馬記MWS,parts可以共用,
但Tx 唔共用馬記匣,容易炒飛機,trigger box又硬。
諗返轉頭買支原裝馬記搞,價錢差不多,起碼可以一路玩一路換。
N4 款,Tx VFC 都係3千尾4千
如果一 ...
咁vfc

都係唔買N4了 rattler要來了

發新話題