發新話題

MOA2022 pre-discussion

出套Kit比我支舊gen MK18 upgrade先啦
無理由要我用比幾GEN多千幾蚊走去直接換新GEN掛

引用:
原帖由 stevechau 於 9-11-2022 15:05 發表
出套Kit比我支舊gen MK18 upgrade先啦
無理由要我用比幾GEN多千幾蚊走去直接換新GEN掛
你指個下身同Fire pin set? 之前有朋友幫我帶去台灣搞,但仲有幾支未搞,台灣個入口規例又嚴左

期待有無狙狙

引用:
原帖由 里安 於 9-11-2022 15:16 發表

你指個下身同Fire pin set? 之前有朋友幫我帶去台灣搞,但仲有幾支未搞,台灣個入口規例又嚴左
係呀, 唔改啦, 好似MP5咁直接出下身直啪上去咪幾好囉~
唔係好似而家咁

引用:
原帖由 stevechau 於 10-11-2022 08:57 發表

係呀, 唔改啦, 好似MP5咁直接出下身直啪上去咪幾好囉~
唔係好似而家咁
要出成個下身出都唔慌平

引用:
原帖由 里安 於 10-11-2022 11:36 發表

要出成個下身出都唔慌平
係GA, 但好無奈地, 呢個應該已經係付出損失/最少而可以長期繼續玩落去既方案~
如果唔係拎住支舊VER都唔好話賣得平, 連有無人接手都成問題, 仲想轉其他牌子系統??
佢剛剛出果支新VER MK18都已經4字頭, 其實已經同馬記/GHK爭得幾百蚊, 拎住舊GEN唔通又直接買支新GEN, 然後舊GEN就咁掉左佢咩~
而且除左下身, 仲有HOPUP組、外管同好似BOLT SET都要上返新VERSION, 仲肯咁樣改新VER基本上都係賭同系統會出其他槍款(例如MCX)先會肯咁玩落去~

del~

引用:
原帖由 stevechau 於 10-11-2022 15:36 發表

係GA, 但好無奈地, 呢個應該已經係付出損失/最少而可以長期繼續玩落去既方案~
如果唔係拎住支舊VER都唔好話賣得平, 連有無人接手都成問題, 仲想轉其他牌子系統??
佢剛剛出果支新VER MK18都已經4字頭, 其實已 ...
咁又係……

我手上幾支DNA除左有幾支撚多過落場之外,整左兩支換左新Ver valve knocker,但之後台灣玩具入口政策改左其他就換唔到住

叫佢出kit感覺機會唔大,如果最後都係無,唯有試下問果面肯唔肯當賣散件咁買返果幾件parts

2、3年之前ver2 下身由台灣購入。大概1600HKD。然後在MK買了mk18 ver2上身。然後再買bolt。。。

用了約3300弄了一把Mk18 ver2。。。

收藏算了, 不會搞ver3了

我就應該好DD, 2016版上ver3, 下身(如有)當佢1500-1800, 希望外管+HOPUP唔使過千......
如果唔係支2016版真係唔知點處理好

我的MK 18只搞了ver 3 fire pin,500零

hopup我用返TNT....

個個吹到v3火控好似好神,其實有冇玩bolt lock架,早前我由台仔入左幾粒想改玩下,但返左尼一對比個阻鐡位差咁遠,我用dna玩粒v2玩bolt stop都到斜晒(夾正都兩次),v3一對重單薄左,即刻退縮唔改住!

附件

11-11-2022 20:09

神唔神又無特別感覺,有人問我搞唔搞咪搞埋佢 ,bolt lock我同一堆台灣返黎既身都有玩又無咩問題

吹到粒野好神果D,反而自己都無玩又叫人改呢樣改果樣

引用:
原帖由 里安 於 11-11-2022 20:31 發表
神唔神又無特別感覺,有人問我搞唔搞咪搞埋佢 ,bolt lock我同一堆台灣返黎既身都有玩又無咩問題

吹到粒野好神果D,反而自己都無玩又叫人改呢樣改果樣
哦..!返黎緊無問题格,打翻三五七千重有bolt lock咪知囉!

發新話題