發新話題

MOA2022 pre-discussion

都是MCX GBB啦, 一直都等緊佢出稍為平價版先死忍唔轉系統住~
另外就等佢新果支MK18既V3下身&內外管KIT散賣返貨~

出套Kit比我支舊gen MK18 upgrade先啦
無理由要我用比幾GEN多千幾蚊走去直接換新GEN掛

引用:
原帖由 里安 於 9-11-2022 15:16 發表

你指個下身同Fire pin set? 之前有朋友幫我帶去台灣搞,但仲有幾支未搞,台灣個入口規例又嚴左
係呀, 唔改啦, 好似MP5咁直接出下身直啪上去咪幾好囉~
唔係好似而家咁

引用:
原帖由 里安 於 10-11-2022 11:36 發表

要出成個下身出都唔慌平
係GA, 但好無奈地, 呢個應該已經係付出損失/最少而可以長期繼續玩落去既方案~
如果唔係拎住支舊VER都唔好話賣得平, 連有無人接手都成問題, 仲想轉其他牌子系統??
佢剛剛出果支新VER MK18都已經4字頭, 其實已經同馬記/GHK爭得幾百蚊, 拎住舊GEN唔通又直接買支新GEN, 然後舊GEN就咁掉左佢咩~
而且除左下身, 仲有HOPUP組、外管同好似BOLT SET都要上返新VERSION, 仲肯咁樣改新VER基本上都係賭同系統會出其他槍款(例如MCX)先會肯咁玩落去~

del~

我就應該好DD, 2016版上ver3, 下身(如有)當佢1500-1800, 希望外管+HOPUP唔使過千......
如果唔係支2016版真係唔知點處理好

引用:
原帖由 Tom561 於 2-12-2022 12:30 發表
請問師兄,聽人講現場有vfc ppk,是否真呢?
頗真, 某台灣槍店係VFC MOA BOOTH前面拍左story
我等左支PPK又好耐喇, 可能出果陣一次過PPK+UMP9一齊買黎keep

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-12-2022 13:26 發表

有 有圖

本身仲諗住佢會出返226 m9呢d
Ppk真係估佢唔到
佢插PPK呢個冷門位真係完美
226 M9更衰都仲叫有馬記/WE/KJ一路做住, 其他廠都跟呢D系統出改件, 佢未必咁易可以好似GLOCK咁插縫生存到
但PPK呢D有NOISE有求但市場接近0供應既款(唔係4.5mm就日本膠身, 連大陸仔都無再出), 佢真係可以睇住個市場貨量慢慢食

引用:
原帖由 bennytsang16 於 3-12-2022 13:59 發表
PPK/S 好多廠出過,Maruzen、大陸廠、鋼kit、鋁kit……,下身個「虎口」位握得好唔舒服。
反而希望會有人出戰前型 PPK,即係 007 果枝,下身比較流線形……
又似大陸「六四式」公安手槍,仲可以裝「納粹」grip,更 ...
岀係好多廠岀過,但無支長久……
大陸廠早就不了了之
Maruzen偶爾先返到貨,但又好似Marui咁膠身
跟著又要搞鋁鋼kit,即係又要洗多舊錢(仲未計仲有無貨呢個問題呢)
咁多個選擇但樣樣都岀事時
而家VFC呢d應該一千幾百搞得掂

引用:
原帖由 48191 於 3-12-2022 19:28 發表
希望佢隻匣唔漏氣就得㗎喇。
咁講真, 咩牌子既匣都係一句遲早漏
只係唔好漏得黎無得搞/低B到因為設計而漏就夠

引用:
原帖由 Opica 於 4-12-2022 20:11 發表
支ppks好似冇講過價錢同推出日期
同埋好有趣地, 除左ig story&之後岩岩48191谷友果個POST之外(我係FB都見到一樣既相), 好似都再無乜UPDATE PPK/S, 呢支野都唔知2023賣唔賣到街~

發新話題