發新話題

[others] 舊學校m16系列

請師傅砌的 723、733

MWS 系統,「怒鳥」身、MWC鋼 bolt 的 M733

MWS 系統,NOVA 身的 M723

師兄,你 A1下身、A2 上身果枝係……?
引用:
原帖由 gainax 於 24-1-2023 23:06 發表

冇睇第一頁原來師兄怒槍733身都有砌 呢個身係正既

等我都貼張清d
怒槍mws m727

自砌豬香港m16a2auto

大蛇m727
其實我有A2卡賓直管,不過有d重又改返m4管
...

擊發組件有無鋼件?
我等佢枝 A1。 (不過好似係 602 身)
引用:
原帖由 gainax 於 25-1-2023 16:11 發表
話說今日行槍街,好多舖未開得暗搶同童工,
見到V記支xm177實物,我覺得個身仲靚過dma同怒槍個d行cnc
V記d鑄身質感同色水真係冇得頂,差少少比左錢好彩未禁夠錢停一停,因為我既目標係A1買硬

有換 bolt 嗎?
引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2023 11:26 發表
馬記系統真係冇得輸,新槍冇磨合冇上油呢幾日天氣凍拎支野出黎試下仍然爽清冇難度,
https://www.youtube.com/watch?v=72w6UQ2JjiY
片入面彈夾已經返打幾轉仍然爽爽
同樣環境返打就算豬香港夾氣化好都開始吃力blowb ...

「怒鳥」鋼 bolt set 最似,又 full set,唔洗煩。
引用:
原帖由 gainax 於 31-1-2023 10:38 發表

原裝馬記煲,
本來想買支鋼煲,但mvvc支煲要散砌有d煩搵料,
睇睇下發覺gn有出合金bolt set先6百幾,個bolt lock同煲底有裝鋼件強化耐用度好似幾耐用
搵時間入支試玩下先

開2個洞應該無影響,始終裡面的飛機密氣就得。
引用:
原帖由 gainax 於 1-2-2023 11:19 發表

我覺得佢重左d,又開左2個洞唔多唔少漏氣,都係想盡量貼近馬記設定,鋁煲就好多
鋼就少選擇

問過資深師匠,佢話︰(鋼 bolt 果兩個窿)不會影響出彈威力,但後座力會有少少影響,但影響少到察覺不到的。
引用:
原帖由 gainax 於 1-2-2023 12:49 發表

但個2個洞係唔係鑽穿見到裡面飛機?

希望「怒鳥」出埋 M16A1 的前後托!

發新話題