18 12
發新話題

[others] 大家想來年各廠方推出乜型號gbbr?

大家想來年各廠方推出乜型號gbbr?

近排先玩返槍,估唔到已經出左咁多大家渴望己久gbbr,
又uzi、fal、mpx、mcx、遲下又有249同famas令人興奮
遲下大家有乜心頭好想要? 可以發表下意見
狙我想要V記msg90
步槍想要豬香港auga1
Smg就馬記mp5
Lmg更係全鋼m60
手槍就robotcop m93rauto9全金屬fullmarking版

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-3-2023 00:31 發表
狙:Mk13mod5, mk21mod0(xm2010), mk22 mod0 gas
步槍:Sig ngsw gbb, 食到真數托既m14 gbb, vfc g3a4, vfc ral8000 g3
VSS gbb, pp19-1 gbb, colt 9mm smg
手槍:出返枝靚仔既python, vfc sys既m45a1, 類vfc des ...
咁多支都要鏡同配件好易變窮

引用:
原帖由 kornhill401 於 2-3-2023 08:16 發表
..M240機槍GBB..
V記有249遲下有機會

引用:
原帖由 pmcoperator 於 2-3-2023 09:51 發表
我要多把VFC MCX GBB 同 VFC FNC GBB已經夠啦

如果VFC出FN MAG58 Lightweight版都會入手
Sterling L2A3就睇間廠啲氣化得唔得
VFC L1A1 SLR GBB (最好用番到VFC FAL匣)

不過我實在太多槍玩唔晒啦
原 ...
發覺玩玩具其實無止境,只要有閒錢同冇老虎管制,好多都想買啊
買黎唔係成日玩要黎草款一樣買,最尾困境係冇位擺同要保養麻煩
有時放假拎出黎拉下煲抹下塵同上油己經半日 但都係玩槍其中樂趣之一
Gbb就係砌砌拆拆都有趣味

引用:
原帖由 jacko 於 2-3-2023 10:35 發表

近排先玩返槍? 你?
yes師兄,有時太忙斷斷續續隔一排咁玩槍砌槍,落場就真係5年以上冇玩了
疫情完左呢年想打返game,希望大家都有興趣落返場 ,諗緊砌支咩款落場

引用:
原帖由 Tango1997 於 2-3-2023 14:25 發表

我又係近排先玩返娼
我支槍仲有心有力仲落得場

引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-3-2023 21:45 發表
VFC 好應該出 HK G3 SG1 啦!

呢支都唔錯至少易組裝出黎,msg90就真係aeg年代都未見過有人砌到十足
Gbb出既話肯定大把人卜去買完夢

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-3-2023 02:37 發表

Mk13mod5/mk21mod0/mk22mod0
是但出一枝都滿足了
其他g3a4果d老原樣都得了
如果講狙其實仲有支一定大把人dog衝
就係m107 or m82,全鋼gbb一萬都大把人會買,唔知點解冇咩廠肯出
之前個支跳殼好似話炒上3倍價錢仲要買唔到好痴線

[quote]原帖由 怒人甲 於 3-3-2023 07:35 發表

我反而想佢出,玩具版
出錯重複del sorry

引用:
原帖由 怒人甲 於 3-3-2023 07:35 發表

我反而想佢出,玩具版g3 scope
G3支鏡好似玩具從來未出過珍品都未見過有人放 反而psg1/coltm16支鏡仲買到玩具
而家少左好多人肯返珍品要補完有鏡版唔容易

如果要出比較可行款式,
而家最想要g36k同mp5,雖然而家有出過但仍然未買得落手
湯老支g36k同mp5係我最中意其中之一,希望真係有廠做好佢咁就唔再買Ar系列了

引用:
原帖由 pmcoperator 於 7-3-2023 11:06 發表

SIG 516應該機會唔大
真槍廠都停左產
建議師兄只能往GHK 516 Kit
2手最近見有,但萬幾成支,當年冇買而家要食貴價了
唔係特別鍾情玩其他款仲好

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-3-2023 05:35 發表

原來真鐵都停左
個role應該比mcx取代左?
新潮玩具ar而家係mcx天下,416玩左咁多年班人都開始玩厭
仲有TTi民版風格都多人玩,N4而家有平價都係唔錯選擇

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-3-2023 23:55 發表

Mil黎講依家興.300 blk同556轉黎轉去
但416冇搞到.300 應該叫做out左

.300聽落又幾勁 當pdw用都打到300yard定meter
真鐵416係唔係最貴既突擊步槍之一?
美軍可能貴一直唔肯採購416全面取代M4,而家出左咁多代又冇明顯改變其實out硬
民間市場玩左咁多年都厭,係時候比新野取代了

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-3-2023 23:58 發表

Mcx唔洗再用尾通係幾好既
摺埋又細枝 尾通都算係弱位
唔知點解佢地成日斷尾通 用黎鋤地
Ar系列個尾通真係弱設計,幾十年前ak已經有摺柄,而家新時代仲大大碌通凸出嚟阻定又脆弱
McX真正解決所有ar問題,雖然外型未必人人中意,但實用性真係冇得輸
摺柄短管可以放係身上/手提包都冇人知,有尾通設計既ar明顯做唔到

18 12
發新話題