發新話題

[VFC] G36C v2 GBB

引用:
原帖由 NCP013 於 21-4-2023 14:55 發表
V2套Bollt,飛機,匣,成揪HOPUP都o吾同的,
前年2021年買o左支36K,拆支手揪鏡鏡芯出來仲發現有驚喜
個手揪鏡聽閒係珍品﹖

引用:
原帖由 pmcoperator 於 21-4-2023 15:04 發表

個手揪鏡聽閒係珍品﹖
係 但枝芯本身唔值錢既

引用:
原帖由 NCP013 於 21-4-2023 14:55 發表
V2套Bollt,飛機,匣,成揪HOPUP都o吾同的,
前年2021年買o左支36K,拆支手揪鏡鏡芯出來仲發現有驚喜
隻V2彈夾係有假子彈,定全新開模一體氣缸設計?
佢V1支野係支bolt回唔盡jam彈jam到爆氣打唔完一夾,同埋有假子彈隻夾氣化唔掂
如果佢V2解決左jam 彈問題,但唔係M4 v3重新做隻一體氣缸夾,咁佢氣化同以前都唔會好大分別

https://m.youtube.com/watch?v=2i ... gUHVmZjIGczNg%3D%3D
搵到測試了,佢話V2新版唔知係咪同而家最新既V2一樣零件
都係一般V記水平gbb,其實點解之前豬香港支g36k有左樣版都唔出?
我一直想整返支湯老師g36k等到咁多年都未有新系統得過等字。。

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-4-2023 15:14 發表

係 但枝芯本身唔值錢既
姨悲3舊水港紙有條
我果條入面仲有塵

引用:
原帖由 sam524 於 22-4-2023 00:49 發表

姨悲3舊水港紙有條
我果條入面仲有塵
講左有defect
當時冇g36 所以冇買到 光學質素如何?話晒都hensoldt
出奇地vfc係冇出g36 standard

引用:
原帖由 gainax 於 22-4-2023 00:14 發表
https://m.youtube.com/watch?v=2i ... gUHVmZjIGczNg%3D%3D
都係一般V記水平gbb,其實點解之前豬香港支g36k有左樣版都唔出?
我一直想整返支湯老 ...
V出左佢唔想又一齊出掛
當年we都有Aug prototype

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-4-2023 17:14 發表

V出左佢唔想又一齊出掛
無HK license
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-4-2023 17:14 發表

V出左佢唔想又一齊出掛
玩過佢支AUG真心幾正,又像真又好打,缺點膠夾好貴又少見
我中意A1固定手揪鏡可惜而家個支係A2

引用:
原帖由 jacko 於 22-4-2023 21:14 發表

無HK license
外型都計?咁我們個支出左咁耐冇事發生
當年支樣版暢順清夾後定係吸引,其實我都唔會再記望V記出n代
反而想豬香港or馬記出已經可以爽爽,出到樣板都冇量產有d可惜

引用:
原帖由 gainax 於 22-4-2023 21:37 發表

外型都計?咁我們個支出左咁耐冇事發生
當年支樣版暢順清夾後定係吸引,其實我都唔會再記望V記出n代
反而想豬香港or馬記出已經可以爽爽,出到樣板都冇量產有d可惜
當年第二個玩法
佢出左先搞佢好似係唔得
一係就Apfg咁

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-4-2023 00:14 發表

當年第二個玩法
佢出左先搞佢好似係唔得
一係就Apfg咁
其實如果係咁不如放開hk個板拳比第二間接手
佢而家d咩V2V3其實只係改下撞針hopup同夾,將以前V1既問題修正返變返一個正常系統
即係咁多年既改進可能只係人地新系統第一代基礎設計,因我見測試片連支fal都係有問題出現
所以我仲未有信心買佢V2產品,等左咁耐我己放棄,而家只有等佢mp5做返好正常斷彈功能就入手,
始終V記支mp5外殼係最正價錢唔貴值得等出完全體,而家V2我上網睇鬼佬測試一樣會撞爛飛機推彈桿要換鋁飛機先頂到

所以。。你哋見我點解咁多gbb都肯掉錢玩,實用好打穩定系統係值得改靚佢係有d系統玩過就冇再玩,
佢既設計目的永遠唔係集中為性能,像真第一,實用性放第二咁既設計永遠好難再有性能上進步
要抄到真鐵內部造型一樣去出gbb其實有幾難?,難就難在放係玩具到仲要係叉gas有氣化問題要解決係唔可能做到咁像真
最尾就只有一係像真造型但阻力大氣化能力低,一係唔像真但氣化能力高
gbb搞好外觀像真咪算,內部咩造型有咩所謂,而家玩具係要打得爽好穩定好玩,定要像真造型上到真品但打上黎氣温低d就軟腳後定失效扣唔到連發咁唔爽?
唔明堅持呢種設計有咩好,哂左咁靚外觀早d改變設計方向好過

我有枝ksk版v2 原裝膠同管較極都打飛機 另外會打裂彈匣嘴 依家長擺床下底

引用:
原帖由 gainax 於 22-4-2023 00:14 發表
我一直想整返支湯老 ...
GHK出之前比一間公司攪....
最後成份野改成KIT生產
你找一找UF屍就會見到.

回覆 25# 的帖子

hk 唔似 sig sauer或者glock緊癡線搞版權
glock同sig都告過果滴氣槍經銷商
ghk始終都係驚呢滴小眾槍型有人競爭食佢市場
講起we,we呢幾年又好似唔搞長槍,除咗果滴奇型八怪手槍外咩都無

發新話題