發新話題

[VFC] G36C v2 GBB

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-5-2023 17:16 發表
一個月兩枝
Hk53都想入手 但呢兩枝都未諗到點砌
Hk53二手已有幾個師兄放緊,想玩執二手平幾舊過下癮都係好選擇

引用:
原帖由 stevechau 於 1-5-2023 18:38 發表

又要咁講, 你果支mws鍛身壓字對比起V記M4原裝使多左幾多錢??
(雖然我覺得馬記原裝CERAKOTE身已經好到唔搞佢都得)
你用多左既錢&更換時間都係頗高既成本黎, 唔少初初新入手既我都建議人買馬記粗打就算, 千祈唔好 ...
V記佢有第二個名出貴版mk18 ,好似過萬全鋼cnc身,但同我砌支mws鍛身壓字外觀仲係mws系統完勝
其實我係砌模型咁裝好支自組mws就識飛,你如果係買佢V記貴版mk18,我諗要執到馬記咁準應該有排搞,心機時間只會多過砌支馬記大家都係咁上下價錢, 都未計氣化rof後定同系統穩定性無得比
馬記支mk18同V記mk18比外觀唔覺得馬記差幾多,反而些啦曲完勝V記電染一Hi就花表面處理
不過公平講執著內部要真係V記先做到,但冇人叫你去執著呢d平時睇唔到既造型嘛。。
唔通gbb冇跳殼唔係真就唔玩?

引用:
原帖由 gainax 於 1-5-2023 23:37 發表

Hk53二手已有幾個師兄放緊,想玩執二手平幾舊過下癮都係好選擇
個價只係面價平少少 特價咁上下
我自己覺得old gen托(g3a4咁樣果隻)靚d
如果LCT HK53托果兩隻腳岩數可以試試佢

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-5-2023 23:11 發表

手抽鏡?
Yes

引用:
原帖由 Tom561 於 1-5-2023 21:34 發表
v記把槍性能唔得我覺得唔係仿唔仿真問題,而係佢哋設計上經常犯錯又唔似其他槍廠debug完一輪先夠膽放出來,例如mp7 v1用膠槍管膠火帽

就算講仿真,ksc 把usp同樣都係仿真結構,打足十年都無咩問題,vfc搞&# ...
係......去到最後都係得返班為玩款V記出, 唔買佢唔得既玩家會幫襯
當馬記/G記有同款係度果陣, 真係眼尾都唔會望下V記, 除非佢平一截, 但而家既V記連價格優勢都無埋, 唔使理佢啦~

引用:
原帖由 gainax 於 1-5-2023 23:50 發表

V記佢有第二個名出貴版mk18 ,好似過萬全鋼cnc身,但同我砌支mws鍛身壓字外觀仲係mws系統完勝
其實我係砌模型咁裝好支自組mws就識飛,你如果係買佢V記貴版mk18,我諗要執到馬記咁準應該有排搞,心機時間只會多 ...
係ga, 所以比著我買馬記原裝身我係唔會搞佢, 3千幾蚊呢個殼已經夠晒靚, 我無咁MEAN~
我認為一枝槍最多只係值三四千蚊既價錢, 呢個價錢內邊個比到更多野就係好, 咁好明顯係有同款之下, 馬記係最好的
我唔介意V記走類似馬記既路, 但好明顯佢唔係, 咁無得怨既, 人地投資設計係都要走果條路唔跟你果套行, 又搵到食, 唔高興咪唔買囉~

有一日閒錢多到可以上跳殼/套裝GBB果種價錢, 我就寧願睇下GBLS, 買佢個空白身再拎去刻下字喇~

上面果支
16年DX Ver,hopup是癈的,一買返黎就換槍身
下面果支
23年c仔,第一場game就爆咗兩舊鋼件

可能買We改Ra都開心D
Vfc優點真係得返採吋,新年份detail位偷曬雞

附件

3-5-2023 00:05

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-5-2023 01:07 發表

個價只係面價平少少 特價咁上下
我自己覺得old gen托(g3a4咁樣果隻)靚d
如果LCT HK53托果兩隻腳岩數可以試試佢
冇咩留意街價,有時見插水價又新淨係抵玩,二千5有支fal,二千頭有xm177 m733
玩厭賣返出去都唔洗蝕幾多又過足手癮性格比一流

引用:
原帖由 stevechau 於 2-5-2023 09:39 發表

係ga, 所以比著我買馬記原裝身我係唔會搞佢, 3千幾蚊呢個殼已經夠晒靚, 我無咁MEAN~
我認為一枝槍最多只係值三四千蚊既價錢, 呢個價錢內邊個比到更多野就係好, 咁好明顯係有同款之下, 馬記係最好的
我唔介意V記 ...
二手馬記都係好選擇而家多人放已經平左了二千幾有支改過下又新淨,師兄你接受到馬記所謂入面唔像真缺點,就會發覺佢支野真係好好玩
我開頭都係拒絕心態玩馬記,覺得結構失真無視佢,但有次是忽痕買支睇下係咪班人吹捧到咁好一買而家已經買左六七支賣哂以前大部分m4  如果佢個mws系統出sr25 417 scar g36 等等都只會爽到飛起,雙雞都抄到mws系統,V記肯全面將佢而家系統改哂mws
其實都係改下支煲造型hopup波箱彈夾照抄mws已經成功,手槍都行馬記系統咪好好,長槍V記行mws系統我諗馬記都唔會再有人玩喇

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2023 11:47 發表

冇咩留意街價,有時見插水價又新淨係抵玩,二千5有支fal,二千頭有xm177 m733
玩厭賣返出去都唔洗蝕幾多又過足手癮性格比一流
呢句真, 短期持有的話, 執支2手返黎索兩索過完癮再放, 成本唔高又過足癮, 基本上好岩D想試一試就甩既人
有時我都會諗, 如果我偶爾咁樣樣都想試下既人, 收支四正既2手返黎試左先都未必係壞事

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2023 12:04 發表

二手馬記都係好選擇而家多人放已經平左了二千幾有支改過下又新淨,師兄你接受到馬記所謂入面唔像真缺點,就會發覺佢支野真係好好玩
我開頭都係拒絕心態玩馬記,覺得結構失真無視佢,但有次是忽痕買支睇下係咪班人 ...
二千中改過VS2千尾無改過的話, 我係頭也不回揀2千尾既人黎, 改過只會令我係心目中既貶值率更大
好玩我係知既, 至少一路輕嘗掂落, 除左後座力果下feeling爭D之外, 其他野我係無怨言, 所以另一個PO我先好無耐要係馬記無出既野入面搵
如果係玩返AR15既, 咁都只係要好好思考想玩D乜~

我一路無買馬記唔係因為失真/其他問題、缺點而拒絕, 事實上我係歡迎馬記的
只係到我諗轉會果陣, 一槍甚至兩槍+4~5匣, 前期投資會好大, 就算分期付款都要諗真D
到最後諗到既然馬記MWS個系統穩定, 未來點都有得買返果陣, 倒不如而家玩下D唔同既槍
到他日真係要返支AR15過人世果陣先買返MWS都未遲
事實上我買V記MK18果陣, 如果唔係馬記剛出M4A1又貴幾百一千仲要無MK18款, 我應該老早就買左馬記做埋馬記吹奏者了

而家馬記既問題就好似佢D手槍一樣, 佢系統再穩定都好, 佢出新款真係太慢......
學你話齋, 改下支煲、做新款彈匣&槍殼之ma, 都要一年先搞得出一支半支款
V記可能係垃圾呀, 甚至我覺得V記公司體量仲細過馬記, 但人地就係由以前同馬記一樣擠牙膏咁出新款/改款, 到而家一年密密出新款賣街收錢先

引用:
原帖由 stevechau 於 2-5-2023 13:33 發表

呢句真, 短期持有的話, 執支2手返黎索兩索過完癮再放, 成本唔高又過足癮, 基本上好岩D想試一試就甩既人
有時我都會諗, 如果我偶爾咁樣樣都想試下既人, 收支四正既2手返黎試左先都未必係壞事
係打壞前/出新ver前/玩厭左甩手收2手V記係好既,反正佢不斷出新版你長keep舊版就越來越插水價,
以前佢dma越戰貴版系列V2炒上萬都有人要,而家出左V3新版只係三千蚊又靚仔,跌哂價都冇人搶佢dV2了
所以真係玩V記短期咁玩唔好掉咁多錢改費事一陣放2手蝕一大舊,遲下放2手再玩第二支咁樣就係幾抵既

引用:
原帖由 stevechau 於 2-5-2023 13:46 發表

二千中改過VS2千尾無改過的話, 我係頭也不回揀2千尾既人黎, 改過只會令我係心目中既貶值率更大
好玩我係知既, 至少一路輕嘗掂落, 除左後座力果下feeling爭D之外, 其他野我係無怨言, 所以另一個PO我先好無耐要係 ...
如果計埋性價比,馬記系統你唔玩個日都有人要佢好少改版買2手既人信心都大d,第一代Mms同而家最新分別少到可能冇人知
只要keep到外觀新淨本身2手價都算保值,但V記就係一出新版舊版就插水,二手存在既版本不明你冇玩開唔知,人地賣舊版當新版比你都唔識分,不過二手V記有時真係好平,純粹粗玩平平地收支417V1都可以接受,唔啱咪又賣返出去,
我覺得玩左咁多年槍,始終ar15最耐玩,大把型號點砌都得自由度最大,無錯762口徑係新鮮感大,但又長又重夾又大阻定
唔係真正中意762純粹過下手癮,我估好多人好快玩厭又砌返ar15

v社G36c v2入左一段時問,好打後座力大無鑊氣,用0.25珠又直又遠

引用:
原帖由 火鳳舞 於 8-6-2023 23:27 發表
v社G36c v2入左一段時問,好打後座力大無鑊氣,用0.25珠又直又遠
膠身好輕 後座力好chok
想Crusader再出返鋼barrel同gas block比佢

發新話題