發新話題

[VFC] G36C v2 GBB

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-6-2023 09:22 發表

膠身好輕 後座力好chok
想Crusader再出返鋼barrel同gas block比佢
我都想,有埋鋼Bolt就更完美

引用:
原帖由 火鳳舞 於 10-6-2023 09:57 發表

我都想,有埋鋼Bolt就更完美
36k管好似仲有
但冇gas block
C管台灣可能仲有

唔齊件唔想搞住 因為g36個nut要買urx tool搞
Vfc出名多螺絲膠 膠身又唔燒得
唔齊件就由佢先了

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-6-2023 10:05 發表

36k管好似仲有
但冇gas block
C管台灣可能仲有

唔齊件唔想搞住 因為g36個nut要買urx tool搞
Vfc出名多螺絲膠 膠身又唔燒得
唔齊件就由佢先了
Urx tool要買的話卡式啱咪專門店有賣,又平又大支

引用:
原帖由 火鳳舞 於 10-6-2023 10:56 發表

Urx tool要買的話卡式啱咪專門店有賣,又平又大支
Tool都還好
Vfc落好多膠先難搞

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-6-2023 13:37 發表

Tool都還好
Vfc落好多膠先難搞
係呀!我最近奶過V記野,拆唔到,火燒都無用,要比師傅拆,轉過頭就搞掂

引用:
原帖由 火鳳舞 於 10-6-2023 14:55 發表

係呀!我最近奶過V記野,拆唔到,火燒都無用,要比師傅拆,轉過頭就搞掂
G36膠身 加熱又唔得 大力出奇蹟又怕爆身

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-6-2023 15:01 發表

G36膠身 加熱又唔得 大力出奇蹟又怕爆身
所以呢支都係咪換鋼管住,搞下D外觀配件尾托呀玩住先算

CA URX果支工具,果四隻牙係闊過VFC G36隻barrel nut 個凹位。

引用:
原帖由 NCP013 於 11-6-2023 06:27 發表
CA URX果支工具,果四隻牙係闊過VFC G36隻barrel nut 個凹位。
官方話用vfc自己隻urx囉
開到m110, sr25ecc同g36

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-6-2023 07:10 發表

官方話用vfc自己隻urx囉
開到m110, sr25ecc同g36
係VFC果支係G36 同URX通用,但而家買唔返了。
我就係買過CA果支試,就係o吾o岩vfc g36

引用:
原帖由 NCP013 於 11-6-2023 07:22 發表

係VFC果支係G36 同URX通用,但而家買唔返了。
我就係買過CA果支試,就係o吾o岩vfc g36
係wor

Vfc m110果隻tool夠唔夠長入去?

原來CA係唔啱V記用,好彩無試,謝謝咁多位師兄!

引用:
原帖由 火鳳舞 於 11-6-2023 11:54 發表
原來CA係唔啱V記用,好彩無試,謝謝咁多位師兄!
仲有gp 但唔知岩唔岩
真g36個wrench係貴到傻

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-6-2023 08:43 發表

係wor

Vfc m110果隻tool夠唔夠長入去?
係0吾夠的...

引用:
原帖由 NCP013 於 12-6-2023 18:30 發表

係0吾夠的...
Oh… 咁冇計了
睇下g&p會唔會比ca直徑細d

發新話題