73 12345
發新話題

[others] 求推介SMG gbb

支mp9到手了,幾開心,但係原裝1.7j係咩玩法

引用:
原帖由 zerophilip 於 2-6-2023 10:57 發表
支mp9到手了,幾開心,但係原裝1.7j係咩玩法
More Power 9

引用:
原帖由 mos1208_hk 於 2023-5-31 01:01 AM 發表
https://youtu.be/De7Usk_c220

Maruyama APC9K 開箱喇喂! V社無誤。
坐等本地師兄報告。
如果kwa出咪好囉,用翻mp9匣
,應

引用:
原帖由 EF66-1192 於 3-6-2023 08:17 發表

如果kwa出咪好囉,用翻mp9匣
等PMX, KWA出,聽聞係用MP9匣

附件

3-6-2023 10:53

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

APC9K已入。

D掣位有D迷惑性,唔是太順手。

回覆 65# 的帖子

把嘢是否真係vfc製?後座力如何

引用:
原帖由 Tom561 於 3-6-2023 14:42 發表
VFC
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 Tom561 於 3-6-2023 14:42 發表
係,拆開下身,hammer一般熟悉既V記AR味。後座力嘛,支炮有D重量,冇V記Glock裝托震到牙骹都痺咁勁,但比起一般SMG好。

grip係AR數,但換其他AR grip要擴窿或者換左粒六角絲帽,都唔知係咪特登既。3同9點魚骨同charging handle有衝突,唔係太易裝配件。

引用:
原帖由 jacko 於 2023-6-3 10:53 AM 發表

呢一支個樣始終差啲
嗰個似M-lok護木, 唔係咁鍾意
,應

引用:
原帖由 jacko 於 29-5-2023 18:50 發表

其實可以咁講,Arcwick果支係APC9K, 日本果支係APC9g(g=glock),應該係咁
真火APC9K(Pro)可以換下身,改食Glock或M17匣。

呢支日本嘜就係Glock下身。

引用:
原帖由 jacko 於 3-6-2023 10:53 發表

WOW!正.希望到時見到的實物,就好似圖片一樣,full marking.

引用:
原帖由 RCOOH 於 3-6-2023 13:52 發表
APC9K已入。

D掣位有D迷惑性,唔是太順手。
我都入手了。
右邊bolt release要食指夠長先好撳,印象中真鐵有review都有提過呢點。換個直小小pistol grip可能好啲。
右邊mag release好實,落油會好好多。
Blowback唔大,但紮實。
上下身契合良好,冇搖。
尾托都實淨,冇乜虛位。
Supressor有內管,可移除。

想用TM/WE匣,有冇師兄研究到點執最好?

引用:
原帖由 mos1208_hk 於 4-6-2023 20:50 發表

我都入手了。
右邊bolt release要食指夠長先好撳,印象中真鐵有review都有提過呢點。換個直小小pistol grip可能好啲。
右邊mag release好實,落油會好好多。
Blowback唔大,但紮實。
上下身契合良好, ...
我執左槍身內, 卡住匣後部既V形位

結果用到prowin匣, 用到TP22匣, 原裝匣都穩定

但都係用唔到馬記/WE匣
馬記匣就算個bolt後定都上唔到, 似乎上彈位頂住
WE匣就個bolt後定左就入到,bolt推前就入唔到

不過我主要係想用prowin匣, 所以執到咁就停了

**留意磨完後還原唔到, 請衡量風險**

73 12345
發新話題