發新話題

[問題] 係屋企上唔到cgf

引用:
原帖由 gtoray 於 26-4-2009 21:07 發表

我都係, 你係用 10mb ?
係呀
馬鞍山區 10m

我將軍澳, 30mb
主頁都唔得。
唔該。

sorry...呢2日放假唔係office,所以上唔到黎
我屋企都係用和記嫁.....
但用幾多mb就唔知
我係用緊唔可以轉ip果隻上網....
thx

引用:
原帖由 暴力牛 於 27-4-2009 12:04 發表
sorry...呢2日放假唔係office,所以上唔到黎
我屋企都係用和記嫁.....
但用幾多mb就唔知
我係用緊唔可以轉ip果隻上網....
thx
都係將軍澳區?

屋企有無用router?試下抆左佢上唔上到
試下ping www.civiliangunner.com 有無回應

今朝搵個寬頻佬上泥睇過,佢都o左。
我ping佢無反應,主頁亦上唔到。

引用:
原帖由 bbc100 於 28-4-2009 14:51 發表
今朝搵個寬頻佬上泥睇過,佢都o左。
我ping佢無反應,主頁亦上唔到。
一係hosts file被修改過
一係ISP router的route set得唔好,但呢個問題比較少見

1有冇試過唔經 router 連線上唔上到?

2.仲有冇其他網去唔到? 打去和記個CS 問下佢地去唔去到, 有可能係和記個Domain name server 出問題.

試過晒了。
和記cs上到。
我send左個問題上去,佢地研究緊。
未知是什麼問題。

我都 send 左封 email 去 hosting 問緊

only today...final上到
use netvigator in Tai koo sing

引用:
原帖由 gigigigig 於 29-4-2009 22:59 發表
only today...final上到
use netvigator in Tai koo sing
即係你響屋企都係用和記上唔到?

引用:
原帖由 gtoray 於 30-4-2009 01:25 發表

即係你響屋企都係用和記上唔到?
now....屋企上唔到

我星期5,6,日都係屋企等你好消息呀,版主!!!
thx

引用:
原帖由 暴力牛 於 30-4-2009 15:01 發表
我星期5,6,日都係屋企等你好消息呀,版主!!!
thx
目前原因未明....x!!

發新話題