發新話題

電槍用鋰電

引用:
原帖由 101653 於 22-2-2008 22:11 發表

另外我想問埋
點解你個快頻post

個單向拍頭唔可以裝番完本個啤令??
要搵鑼絲收住佢呢...
呢層我真係唔多明

請教下你
唔該哂^^
因為啤令拍重囉
交拍輕嗎
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 101653 於 22-2-2008 21:16 發表

但係我個波箱既做法同你個快頻post的做法接近..
都係systema藍摩配150%
跟你一樣都去2格齒

只怕....唔夠用^^
用呢隻la.........AE1000+
打M100,21A
同systema藍摩一樣快,但電量小,我最近幫隊友一口氣入左50隻
有興趣可PM我

引用:
原帖由 101653 於 22-2-2008 22:35 發表

膠拍連入面都拆埋
用鑼絲收住??

改槍我唔係太在行
係度請你指導^^

但係咪要係個拍頭度cut成六角形放粒絲母落去??
我冇裝到裹面粒金属,所以原裝拍頭冇野收,只好裝c母o係出面,鏍c由裹面收出黎
其實買隻膠單向拍就得架la.......

引用:
原帖由 leungleung 於 23-2-2008 12:50 發表
非常之唔該晒龍兄既詳盡解答
我而家明白晒喇,不過想問下其實個彈弓+摩打=?A
?果個數你係點求出黎架?
你果隻摩打仲快過s記藍摩咁正!?
其實以你所知,而家市面買得到既,
邊種你覺得最快呢?
用直流電流錶咪睇到A數囉

s記藍摩最快.............但用電量太大

引用:
原帖由 leungleung 於 23-2-2008 12:54 發表
師兄,我都同你一樣有哩個諗法架,
不過因為睇唔到佢個C數,同埋佢上面寫明要有保護線路先可以差放電,
所以就一直都整唔到,師兄點解決以上既問題架?
因為自家制真係想要咩野v咩野形狀都得~
希望師兄拍教一下
自已整.........
又唔知c數,好得人驚姐

引用:
原帖由 豬豬 於 23-2-2008 12:21 發表

師兄,請問這條電边度有得賣?我用緊fairfox1300amh,我都想條大amh數的ak電。thanks
大陸.....

引用:
原帖由 亞龍 於 22-2-2008 21:03 發表
回101653

1600mah 12c
合AK用
報告...........呢隻c數夠,冇吹水...

引用:
原帖由 101653 於 27-2-2008 23:28 發表

夠推你果隻摩打??
還是藍摩
2面力,列火 or AE都ok

引用:
原帖由 101653 於 27-2-2008 23:41 發表

幾時搵到多個ae1000比我
烈火有多,但AE..................我得兩個!

引用:
原帖由 101653 於 28-2-2008 00:01 發表

知唔知老廣邊道有得賣??
我下午落去睇

仲有問埋條電

唔該哂
我o係大陸訂的,香港唔知!

引用:
原帖由 101653 於 28-2-2008 00:34 發表

咁條電你有冇多 ??

通殺
冇.............
我重要幫朋友加單再訂.........

引用:
原帖由 funglung 於 1-3-2008 01:15 發表
想問下各位"偉羔"個地址,真係唔該晒
http://www.supremeco.com.hk/catalog/index.php

引用:
原帖由 軍事新手 於 1-3-2008 02:58 發表
我係一個新手~
我一些問題好想大家幫幫忙
我支m4(日本marui)想用鋰電
係唔係買舊電同叉機就可以駁到
有冇野要改同注意呀
請大家幫幫忙thx
成個topic由頭睇到尾la........|)

引用:
原帖由 軍事新手 於 1-3-2008 03:01 發表
係唔係家樂商場旁邊柏裕大廈16樓果間
唔係,佢講o個間係賣飛機的,在油麻地YMCA後面

引用:
原帖由 車厘子 於 2-3-2008 06:27 發表
有冇人用過a123電
聽聞安全過lipo 而家30c放電率
但一粒a123有幾多mah?