20 12
發新話題

[WA] WA GBB, hammer屈彈弓一問~!!!GBB新手.

WA GBB, hammer屈彈弓一問~!!!GBB新手.

其實點解要屈GA??
如果唔屈都好似冇咩野~
C兄們請教教小弟弟~
thank you very much~
太陽神

引用:
原帖由 Castlevania 於 19-8-2009 18:23 發表
其實點解要屈GA??
如果唔屈都好似冇咩野~
C兄們請教教小弟弟~
thank you very much~
Some said it can enhance the spring power.
有要求就大哥, 冇要求就Ignore

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 19-8-2009 18:37 發表

Some said it can enhance the spring power.
加強Spring power係唔係FOR一D valve太硬個D甲?
如果用GHK/WA/BXXX 個D甲洗唔洗屈嫁?
thx
太陽神

引用:
原帖由 Castlevania 於 19-8-2009 18:40 發表

加強Spring power係唔係FOR一D valve太硬個D甲?
如果用GHK/WA/BXXX 個D甲洗唔洗屈嫁?
thx
Um...if there is nothing hurt...I will bend it lor..
有要求就大哥, 冇要求就Ignore

http://www.civiliangunner.com/cg ... =page%3D1#pid431654

WA M4大補典

506, 507

閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 hermanht 於 20-8-2009 17:24 發表
http://www.civiliangunner.com/cg ... =page%3D1#pid431654

WA M4大補典

506, 507
唔該晒C兄~
我之前睇左2次~
睇黎都係重溫一下先~
太陽神

引用:
原帖由 hermanht 於 20-8-2009 17:24 發表

WA M4大補典

506, 507
唔該晒C兄~
我之前睇左2次~
睇黎都係重溫一下先~
太陽神

hammer彈屈左之後:blow back力道實在
                                     hammer係放鬆狀態下會頂前左條fire pin, 會搞到入唔到夾or入左夾之後D氣會走曬出來. 所以要係入夾前先pre-cock.
                                      但之後有人話屈埋hammer spring之後,fire pin唔再頂出來..........
緊樣屈hammer彈弓姐係會唔會令fire pin頂出來?
thx
太陽神

引用:
原帖由 Castlevania 於 21-8-2009 05:42 發表
hammer彈屈左之後:blow back力道實在
                                     hammer係放鬆狀態下會頂前左條fire pin, 會搞到入唔到夾or入左夾之後D氣會走曬出來. 所以要係入夾前先pre-cock.
                                      但之後有人話屈埋hammer spring之後,fire pin唔再頂出來..........
緊樣屈hammer彈弓姐係會唔會令fire pin頂出來?
thx
睇你屈彈弓既位置
當撞鎚釋放後 , 正常撞鎚彈弓有對腳頂住 , 令個撞鎚 同 fire pin 有虛位 , 甘個 fire pin 就有位置回位

如果你屈上腳 , 就會令撞鎚同 fire pin 虛位減少 , 甘個 fire pin 就會回唔晒
所以如果唔想 pre-cock , 要屈 , 就淨係屈下腳得喇~~
如果驚 Valve 撞唔開 , 換重鎚比加硬彈弓有效

一句: 唔好學豬標咁屈就ok了, 如果上面係曲ge, 就整番直佢. 屈下面好了.
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

thanks
3位C兄的教導,小弟明白了~
這樣屈嗎??
太陽神

引用:
原帖由 Castlevania 於 21-8-2009 13:50 發表
thanks
3位C兄的教導,小弟明白了~
這樣屈嗎??
有曬圖比你睇ga啦
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 hermanht 於 21-8-2009 14:07 發表

有曬圖比你睇ga啦
明白了~
太陽神

引用:
原帖由 Castlevania 於 21-8-2009 14:10 發表

明白了~
你再睇後D, DS兄有一個屈得好靚
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 hermanht 於 21-8-2009 13:26 發表
一句: 唔好學豬標咁屈就ok了, 如果上面係曲ge, 就整番直佢. 屈下面好了.
唉 , 我都唔知佢係特登定唔識

20 12
發新話題