發新話題

lf2hooo 好好人

lf2hooo 好好人

電筒用le盲目?

真ga?

我可唔可以用我枝 5 mw green laser 盲目?

本帖最近評分記錄
我真係好好人!

冇人

本帖最近評分記錄
我真係好好人!

《盲目》一書是1998年諾貝爾文學獎得主薩拉馬戈在1995年發表的重要作品。以卡夫卡式筆調敘述人們突如其來淪入荒謬的失明境地,是一部極富哲理意涵之作。

引用:
原帖由 golliwog19 於 24-8-2009 10:11 發表
《盲目》一書是1998年諾貝爾文學獎得主薩拉馬戈在1995年發表的重要作品。以卡夫卡式筆調敘述人們突如其來淪入荒謬的失明境地,是一部極富哲理意涵之作。
the meaning is blocking enamy`ss vision
本帖最近評分記錄
我真係好好人!

小朋友...無大人教你激光會對你隻眼仔有害唔準望嗎?此外亦唔可以射向其他生物對眼喎..

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:09 發表
電筒用le盲目?

真ga?

我可唔可以用我枝 400 mw green laser 盲目?
sorry.. 我中文差... 有無人可以用外文翻譯俾我知上邊果段野講乜...?

引用:
原帖由 紗夢 於 24-8-2009 10:21 發表
小朋友...無大人教你激光會對你隻眼仔有害唔準望嗎?此外亦唔可以射向其他生物對眼喎..
你用strong light flesh at me 冇害?

本帖最近評分記錄
我真係好好人!

開頭我仲以為佢想講,led 都可以盲目..

引用:
原帖由 martinmhk 於 24-8-2009 10:34 發表
開頭我仲以為佢想講,led 都可以盲目..
depends in how strong
本帖最近評分記錄
我真係好好人!

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:10 發表
冇人
你當我地要24/7 1分鐘內答你嘅火星文問題?
引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:30 發表

你用strong light flesh at me 冇害?

因為flesh唔係動詞

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:36 發表

depends in how strong
"on"

中文你又語癌
英文你連字都串錯
有人嚟玩閱讀理解都好好啦,你仲想點呀?

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:30 發表
一種係刺激視覺神經而需要短暫回復 (即係夜晚影相用閃光燈)

一種係破壞視覺神經引致永久受損

當你食飯食麵會飽 , 你唔會諗食砒霜會唔會飽
兩種唔同性質既野 , 明嗎 ??

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 10:42 發表

你當我地要24/7 1分鐘內答你嘅火星文問題?

where?

因為flesh唔係動詞
係 `flash` 好明顯係typo la
`Flesh can be a verb`
http://hk.dictionary.yahoo.com/search.html?q=1&s=flesh

英語唔好就唔好扮強la
冇de自知之明
本帖最近評分記錄
我真係好好人!

愛情,就真係會令人盲目..
藍莓,食左就可以明目....

發新話題