發新話題

lf2hooo 好好人

time to shut your mouth off....

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:03 發表

You are right, but I only treat polite people politely
響呢個post我到e家都未發現你有講過please, excuse me, 請問, 唔該, may I ask 等字眼
你e家係問野嘅態度?

有個問題我想問好耐
唔通講野唔中唔英會型D潮D?

回覆 46# 的帖子

移去吹水區好d wor...
如果有錢都叫錯ge話.....我寧願一錯再錯

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 11:59 發表

唔好唔記得盲目接受舊一代嘅都係d新一代
新一代 is young, 冇見世面, 相比大人,難分是非, do you know what is eduation?

餵不教, 父之過
我真係好好人!

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:11 發表

新一代 is young, 冇見世面, 相比大人,難分是非, do you know what is eduation?

餵不教, 父之過
I don't know what is eduation but education

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:03 發表

You are right, but I only treat polite people politely
對唔住,我個人英語水平極低,要講既唔該用番中文

引用:
原帖由 golliwog19 於 24-8-2009 12:07 發表
time to shut your mouth off....
why ?
我真係好好人!

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:11 發表

不教, 父之過

小三都唔識三字經?

引用:

餵不教, 父之過
餵不教, 父之過?三字經都未識就又中又英?你老師教你個時你有無聽嫁?

引用:
原帖由 zachary 於 24-8-2009 12:07 發表
type錯咪自己duplicate check先post出黎....
你再咁打我會自覺英文信心急降ga....

上一代應該有教你 "學習係靠自己的....唔係只聽上一代"
knowledge is what you learnt, not what you heard.

...
死啦 , 我好執著 , 我自己打中文定英文都好憎打錯字
我覺得係對文化既一種侮辱

字 , 本身係有佢既根據 , 文字作為訊息傳遞工具
打錯就會令人誤會 , 打錯字令人地誤會 , 亦無得抵賴
而家 D "植物人" 唔學唔做唔諗 , 之後賴你

"unlike" 定 "dislike" 呢 ?? 佢唔答我喇~~
選擇性視覺屏障 ?? 我地下下面對現實 , 佢地淨係識逃避現實 , 呢 D "言教" 唔到 , 唯有落場 "身教" 一下~~

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:14 發表

呢 D "言教" 唔到 , 唯有落場 "身教" 一下~~
打錯一個字full一匣乎?

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:14 發表

死啦 , 我好執著 , 我自己打中文定英文都好憎打錯字
我覺得係對文化既一種侮辱

字 , 本身係有佢既根據 , 文字作為訊息傳遞工具
打錯就會令人誤會 , 打錯字令人地誤會 , 亦無得抵賴
而家 D "植物人" 唔學唔 ...
又無禮貌又講錯野 93年出生又小3的同學 不如先看看「如何做個好新手」篇文先啦

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 12:16 發表

打錯一個字full一匣乎?
乜匣?
預埋我得唔得?

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:18 發表

乜匣?
預埋我得唔得?
我我我我我我估架咋∼我乜都唔知架

發新話題