發新話題

lf2hooo 好好人

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 12:19 發表

我我我我我我估架咋∼我乜都唔知架
我好像有個彈壺喎  受唔受我玩

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:18 發表

又無禮貌又講錯野 93年出生又小3的同學 不如先看看「如何做個好新手」篇文先啦
原來聖育強書院係存在架
人地要成三十歲先讀到中五陰公

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:05 發表

我十二歲撈機器學師 , 車房 , 地盤 , 至今做設計師
一切係我自發做 , 自發學 , 人地講一句我做一日 , 唔依賴 , 唔質疑 , 唔求人
我整槍 , 師傅只係我面前拆一枝 MP5
我憑自己一粒鍾砌好 , 靠自己研究 ...
I said (of course not all people are 無能)

唔通人唔need 教育, 唔通人一born就明beam是非?

可笑

唔通你係溫室長大既廢物 ? 都不如!?
我真係好好人!

Final warning!!

To: lf2hooo

1.希望大家可以盡量互相忍讓、尊重,各位之言論及發表請勿過於激烈以免影響其他人。

3.請勿對其他會員作出不敬行為、或刻意擾亂論壇秩序,違者將被處罰,情況嚴重者將被禁言。

4.如發現有人於POST WAR 中小事化大、火上加油或無事生有者將有可能作出適當處分,嚴重者將即時禁言。

7.請在正確分區開TOPIC,此舉為對該區版主之尊重行為及勿在不同區開相同TOPICS。

14.禁止使用 Konglish(以英文併音之廣東話,如 g ng g(知唔知) ng ming(唔明))。一些助語詞可以例外,如 ga(o架) ma(嗎,嘛)。

To all:

1.希望大家可以盡量互相忍讓、尊重,各位之言論及發表請勿過於激烈以免影響其他人。

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:22 發表

原來聖育強書院係存在架
人地要成三十歲先讀到中五陰公
借友台的post http://www.wargameyau.net/viewthread.php?tid=52218 看看吧 please

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:11 發表
新一代 is young, 冇見世面, 相比大人,難分是非, do you know what is eduation?
餵不教, 父之過
我大部份觀念都係自己思考
人自己有一套是非理念 , 靠往後生活黎證明對錯

無知不責 , 無禮則斥
如人本身有禮 , 貴人常駐而教
如人本身無賴 , 身邊只候小人
=======================
愚之人生 , 學而習之 , 刻苦耐勞
上天賜予維修之手 , 棄不用則愧對神蹟
二十餘載 , 踏足千里 , 排困解憂 , 皆孤身上路 , 自給自足
之所我從不求人 , 從不強人所難 , 因早已設身處地而思
深知萬事皆兩面 , 苦中想甜 , 知足才能滿足 , 人心最貴 , 所以從不貪婪

愚知己才 , 欲擴己之識 , 刻苦鍛鍊 , 融會貫通 , 必推進人世之技術
軀殼尤如蜉蝣 , 朝生夕死 , 皆不由我 , 遺世之技術 , 方能證 "我曾在"

若人強你所難必有反感 , 反之亦然
既早知 , 何不先避而後喜 , 卻要先作而後憂 ??

安逸是毒藥 , 苦難是益菌
慣樂嘗苦更苦 , 慣苦嘗樂更樂

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:24 發表

借隔岸的post http://www.wargameyau.net/viewthread.php?tid=52218 看看吧 please
係友台,唔係隔岸

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:22 發表

I said (of course not all people are 無能)

唔通人唔need 教育, 唔通人一born就明beam是非?

可笑

不如你一就用中文 一就用英文 禁樣好辛苦...
回應你 你話「唔通人唔need 教育, 唔通人一born就明beam是非?」 難通你唔知咩係對咩係錯?
現在我地在幫你 可唔可以俾d禮貌呢 ?
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 -5 14.禁止使用 Konglish 24-8-2009 22:21
  • gtoray 金錢 -5 14.禁止使用 Konglish 24-8-2009 22:21

回覆 56# 的帖子

odaan兄果然英雄所見略同!!

stick to the post: 強烈唔建議咁做!!!
如果有錢都叫錯ge話.....我寧願一錯再錯

引用:
原帖由 zachary 於 24-8-2009 12:07 發表
type錯咪自己duplicate check先post出黎....
你再咁打我會自覺英文信心急降ga....

上一代應該有教你 "學習係靠自己的....唔係只聽上一代"
knowledge is what you learnt, not what you heard.

...
學習係靠自己的經驗, 經驗係環境and際遇得出, 但係上一代造的環境......

Sorry, my Chinese typing is improving
我真係好好人!

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:31 發表

學習係靠自己的經驗, 經驗係環境and際遇得出, 但係上一代造的環境......

Sorry, my Chinese typing is improving
禁你又唔係咩大人物個仔 又點在會有你想有的環境呢 環境你唔中意 你就要去學下點係e個環境生存 唔係怪其它人

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:27 發表

回應你 你話「唔通人唔need 教育, 唔通人一born就明beam是非?」 難通你唔知咩係對咩係錯?
一就用中文 一就用英文 禁樣sin唔辛苦

thanks for reminding
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 -5 14.禁止使用 Konglish 24-8-2009 22:21
  • gtoray 金錢 -5 14.禁止使用 Konglish 24-8-2009 22:21
我真係好好人!

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:31 發表

嘩…上一代造既環境係咁重要既
咁我咪一早做左個暴力至上既超級大男人主義者?

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:22 發表

可笑

當你識得咩叫設身處地 , 你就知是非

你既問題 , 唔通我無答過
我既問題你覺得係溫室可以搵得到

http://www.civiliangunner.com/cg ... 5289&ptid=45188
亦提醒過
引用:
原帖由 odaan 於 19-8-2009 10:37 發表
如果新手一開始唔好 "鼻哥向天"
肯聽肯學肯做 , 我唔覺得槍對佢黎講會難學

不管我贊成定反對 "新手訓練所" , 各大佬們開得呢區 , 即管試下 , 受唔受教都起碼講過下
我望就望佢地唔會 "以訛傳訛" , 想多 D , 做多 D , 天下無捷徑比 "練習 , 思考 , 實驗" 更有效

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:27 發表
禮貌係自發 , 唔洗求 , 到佢係 Game 場 乃一鑊 "大大鑊" , 就會識做人

發新話題