發新話題

lf2hooo 好好人

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:39 發表

禮貌係自發 , 唔洗求 , 到佢係 Game 場 乃一鑊 "大大鑊" , 就會識做人
說得對 當打game時講錯野 就慘過俾人射一雞八千

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:33 發表

禁你又唔係咩大人物個仔 又點在會有你想有的環境呢 環境你唔中意 你就要去學下點係e個環境生存 唔係怪其它人
your concept is wrong...

環境?   健康的環境         

,新一代的環境是old一代 做成, 新一代就係要在不好的環境生存sin 會`不好`
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 -5 14.禁止使用 Konglish 24-8-2009 22:22
  • gtoray 金錢 -5 14.禁止使用 Konglish 24-8-2009 22:22
我真係好好人!

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:31 發表
學習係靠自己的經驗, 經驗係環境and際遇得出, 但係上一代造的環境......
Sorry, my Chinese typing is improving
機會 , 係自己創出黎
經驗 , 係自己用膽量去面對 , 去歷練

靠人地鋪路 , 你只係一隻棋子 ; 靠自己 , 你先可以做棋手
下下靠上一代教 ??

愛迪生發明燈膽 , 係佢老豆教 ?? 點解唔係佢老豆發明 ??
人 , 要自己去追 , 無人可幫 , 人本身無動力靠自己 , 只係一個軀殼
如果自己唔爭取 , 反而話上一代 , 更加係一個無賴既軀殼

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:24 發表

借友台的post http://www.wargameyau.net/viewthread.php?tid=52218 看看吧 please
Thanks but I read it 2 months ago.
我真係好好人!

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:43 發表

環境?   健康的環境         

,新一代的環境是old一代 做成, 新一代就係要在不好的環境生存sin 會`不好`
你就是不懂令自已係唔好的環境生存 咩都要人幫你 你無自我嫁? 不過香港環境有咩唔好 有飯有水有屋 唔洗你餓 叫好好啦

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:44 發表

Thanks but I read it 2 months ago.
咁你睇完有無咀嚼同消化過?

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:44 發表

但係你看完都唔明 佢話要禮貌 你有無 佢話要多爬文 你有無 佢話多聽師兄的意見 你有無? 我只是不想wg界多一個無禮貌的人

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:43 發表

環境?   健康的環境         

如果人類係一樣要有「健康既環境」先生存到既生物
咁我相信而家唔會有CGF,唔會有你,唔會有我,唔會有「人類」

引用:
原帖由 蕉皮 於 24-8-2009 12:12 發表

對唔住,我個人英語水平極低,要講既唔該用番中文
sorry = =
我真係好好人!

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:05 發表

我十二歲撈機器學師 , 車房 , 地盤 , 至今做設計師
一切係我自發做 , 自發學 , 人地講一句我做一日 , 唔依賴 , 唔質疑 , 唔求人
我整槍 , 師傅只係我面前拆一枝 MP5
我憑自己一粒鐘砌好 , 靠自己研究 ...
單兄無需動氣,細路仔識乜野丫
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

知錯能改 善莫大焉
改都唔改 切你DeeDee

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:48 發表

如果人類係一樣要有「健康既理境」先生存到既生物
咁我相信而家唔會有CGF,唔會有你,唔會有我,唔會有「人類」
一個無心上進嘅人, 無論環境幾好, 都只會係一個敗家仔
一個奮力上進嘅人, 無論環境幾差, 都一定會創到一番事業

p.s. 咩叫

引用:
原帖由 蕉皮 於 24/8/2009 12:50 發表
知錯能改 善莫大焉
改都唔改 切你DeeDee
切 Dee Dee @[]@

公公丫麼........

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:48 發表

如果人類係一樣要有「健康既理境」先生存到既生物
omg, you misunderstand

not生存到, is 生存成點
我真係好好人!

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 12:51 發表

一個無心上進嘅人, 無論環境幾好, 都只會係一個敗家仔
一個奮力上進嘅人, 無論環境幾差, 都一定會創到一番事業

p.s. 咩叫理境
手快打錯…sorry

發新話題