54 1234
發新話題

[others] 金弓 M4 GBB 專區(1樓補相)

金弓 M4 GBB 專區(1樓補相)

各位買左既師兄請留個言啦

小弟岩先去左深水步買,$ %#(
但係個bolt lock一買番黎已經"洩"左成個角lock唔倒bolt
重有full auto時,有時會無擊發,
要重拉charging handle,
姐係好似人地you tube 上面d片咁
唔知有無得整下佢呢?

去圖!!

槍管有散熱紋,用沙紙輕輕推會比較明顯

delta ring造工唔錯..唔洗換啦,原裝有導氣管,不過我果枝凹既

HOP UP分解:

marking是攪笑的嗎?

槍身pin幾靚仔,其實我係因為依點而買的

bolt and bolt carrier ,原裝銅氣嘴

尾通,點解有兩粒鑼絲伽 又要換

輕匣,未掂過重匣,所以唔覺有幾輕
大慨真匣入左十幾粒彈咁重掛

引用:
原帖由 紗夢 於 28-8-2009 19:48 發表
各位買左既師兄請留個言啦

小弟岩先去左深水步買,$ %#(
但係個bolt lock一買番黎已經"洩"左成個角lock唔倒bolt
重有full auto時,有時會無擊發,
要重拉charging handle,
姐係好似人地you tube 上面d片咁
唔知 ...
小弟有興趣想知如何冇擊發

當冇擊發個陣,請問擊鎚有冇on action?

有呀,姐係個HAMMER DOWN左,但個BOLT就無退到
聽隔離台D師兄話換左recoil spring就可解決...

引用:
原帖由 紗夢 於 28-8-2009 20:49 發表
有呀,姐係個HAMMER DOWN左,但個BOLT就無退到
聽隔離台D師兄話換左recoil spring就可解決...
a 定 b?

附件

28-8-2009 21:04

a

28-8-2009 21:04

b

應該係B啦..

係喎...諗住拆開個HOP UP比大家睇
請問拆到咁之後應該點做呀??謝謝

金弓D甲可唔可以比WA槍,自砌槍用的?
signature removed by webmaster

引用:
原帖由 紗夢 於 28-8-2009 22:12 發表
應該係B啦..
我唔知係咪,試下換擊鎚彈弓

因為e把擊鎚彈弓力度偏細.

agm點解冇e個問題,因為佢本身鎚彈弓力度大力

引用:
原帖由 紗夢 於 28-8-2009 22:14 發表
係喎...諗住拆開個HOP UP比大家睇
請問拆到咁之後應該點做呀??謝謝
快d拆開埋俾小弟

引用:
原帖由 anglemok 於 28-8-2009 22:15 發表
未試,遲d 出報告~

引用:
原帖由 且倫 於 28-8-2009 22:20 發表

未試,遲d 出報告~
期待期待
signature removed by webmaster

引用:
原帖由 anglemok 於 28-8-2009 22:15 發表
應該可以的~但隔離台D師兄話金弓匣個嘩佬彈弓比較淋??

引用:
原帖由 且倫 於 28-8-2009 22:19 發表

快d拆開埋俾小弟
唔識拆呀,係咪硬拉同個 Barrel Extension 分開伽??

引用:
原帖由 紗夢 於 28-8-2009 22:25 發表

唔識拆呀,係咪硬拉同個 Barrel Extension 分開伽??
小弟outdated,

唔知係咪電槍管數...同埋hopup膠

諗住買多枝當spare parts

引用:
原帖由 且倫 於 28-8-2009 23:17 發表

小弟outdated,

唔知係咪電槍管數...同埋hopup膠

諗住買多枝當spare parts
金弓唔係電槍hopup膠同電槍管數伽...
btw, 我用盡暴力方法都唔可以令個hop up座同個Barrel Extension 分開

54 1234
發新話題