發新話題

[others] 金弓 M4 GBB 專區(1樓補相)

引用:
原帖由 紗夢 於 29-8-2009 17:49 發表

好快姐,1個字唔洗

師兄大大,小弟果枝16只係cap槍黎炸
點搞得咁快

我真係唔識...

引用:
原帖由 紗夢 於 29-8-2009 17:49 發表
師兄大大,小弟果枝16只係cap槍黎炸
O~以為係BOMBER個支16 tim

其實買呢支槍果陣有d咩係要留意架?同埋有d咩係要汁架?希望有ching可以解答thz

引用:
原帖由 且倫 於 29-8-2009 18:18 發表

點搞得咁快

我真係唔識...
首先用400號水磨沙紙,慳好多工夫,到尾先用雙星1000號汁番靚小小
引用:
原帖由 ayaka 於 29-8-2009 22:44 發表

O~以為係BOMBER個支16 tim
師兄我好窮伽炸...又半失業
果d高階野...唔係我依種人玩得起

引用:
原帖由 seamoncheng 於 29-8-2009 22:55 發表
其實買呢支槍果陣有d咩係要留意架?同埋有d咩係要汁架?希望有ching可以解答thz
我覺得依枝野做工都算ok靚仔..(國產黎講)
起碼d金屬油唔似其他國產野咁一片片甩油...
依點就已經係令我揀佢既原因
因為遲d我都打算改到佢面目全非..

留意既地方呢~
最大問題就係佢full auto果陣有時會打唔响,
原因o係唔知邊度睇過,但已經搵唔番..
但聽隔離台既師兄講佢換左recoil spring就ok了

而bolt catch粒的係用膠做,lock幾次就足以粉碎,我果枝就買番黎已經粉碎了,
解決方法就係買過個鋼造既,好似$70(國產),但問題係會到個bolt carrier比個鋼bolt catch磨"洩"
我唔想個bolt carrier咁快玩完,所以我無換到,無得lock就無得lock罷了..

另外hop up係流既(我果枝係)較極d彈道都係亂飛
換個國產cnc hop up座同hop up膠就應該ok
但我窮咩都未換..想換左金身先再慢慢整~~

今日買左dboy ris。。。。但面果份太陽環果邊差dd先裝到。。。

引用:
原帖由 macfabrica 於 30-8-2009 01:30 發表
今日買左dboy ris。。。。但面果份太陽環果邊差dd先裝到。。。
師兄請問係邊度買伽?
聽其他師兄講個骨要汁喎~
要磨小小

引用:
原帖由 紗夢 於 30-8-2009 00:15 發表

我覺得依枝野做工都算ok靚仔..(國產黎講)
起碼d金屬油唔似其他國產野咁一片片甩油...
依點就已經係令我揀佢既原因
因為遲d我都打算改到佢面目全非..

留意既地方呢~
最大問題就係佢full auto果陣有時會打唔 ...
如果彈道亂,有冇通槍管?

引用:
原帖由 且倫 於 30-8-2009 16:28 發表

如果彈道亂,有冇通槍管?
有呀,噴左silicone加無塵紙清左條槍管啦,好污糟...
依家立立令,不過都係咁,
我諗至少要換hop up膠同cnc hop up座先攪得掂

引用:
原帖由 紗夢 於 30-8-2009 23:27 發表

有呀,噴左silicone加無塵紙清左條槍管啦,好污糟...
可唔可以影一影條管同hopup膠下壓情況

引用:

引用:
原帖由 且倫 於 30-8-2009 23:51 發表

我就咁望入去無論hopup扭盡去左或右個下壓都係無分別

引用:
原帖由 紗夢 於 31-8-2009 00:26 發表

我就咁望入去無論hopup扭盡去左或右個下壓都係無分別
係喎,你用咩彈試?

引用:

有冇做定管?
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 hermanht 於 31-8-2009 13:43 發表

有冇做定管?
如果佢抄足wa的話

條管的盡頭 有個粒可以套個o ring下去..

agm都有..金弓唔知有冇...

發新話題