70 12345
發新話題

[others] 大陸GBB手柄(少少分享)

大陸GBB手柄(少少分享)

有個FD唔聽我講,叫住佢唔好係HK同人買呢隻大陸柄。

佢買左之後拎黎同我講話插唔入

第1張相係踱支槍個柄位
第2張相係真既PTS手柄
第3張相係踱PTS手柄既內寬
第4張相係踱大陸COPY手柄既內寬

附件

7-9-2009 13:48

本帖最近評分記錄
  • Kane 威望 +1 精品文章 7-9-2009 17:06
  • Kane 金錢 -1 精品文章 7-9-2009 17:06

插唔入,汁兩下,好難乎?
請問又汁多小C?

引用:
原帖由 Kane 於 7-9-2009 13:55 發表
請問又汁多小C?
有埋錶俾你睇,你都問要執幾多C。

你到底知唔知D單位係點計架。

你要知道有好多人係以為買件野返黎,就咁可以直隊上去。

引用:
原帖由 McDull 於 7-9-2009 13:58 發表

有埋錶俾你睇,你都問要執幾多C。

你到底知唔知D單位係點計架。

你要知道有好多人係以為買件野返黎,就咁可以直隊上去。
禺生唔識幾多C
只知君講過條DD 骨差一C,成條DD 骨斜晒?
請君教下CGF 禺生們
禺生加分比你好嗎?

唔計要執幾多C
D位都唔同曬
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 Kane 於 7-9-2009 14:09 發表

禺生唔識幾多C
請君教下CGF 禺生們
禺生加分比你好嗎?
我就唔得閒去返個REPLY,你得閒既可以搵黎俾我睇下。

如果我無記錯,我應該係講個條大陸仔LITE RAIL 9.0,係佢個軸心開歪左少少,大概1個C左右,問題係佢唔一定係垂直咁歪。

須知道一個關於角度既誤差,係一樣有伸延既物體上面,個誤差係可以放大。

如果你有讀過中學,應該知道咩叫SIN同COS,唔知既自己走去搵本中1或中2既MATHS書睇下。

如果起一棟60層高既樓,平均每層高2.5M,只要佢地既測量器擺歪左DD(例如1 MINUTE),乘開150M之後去到地面就會有43.6MM既誤差。

當然會有人認為,起棟咁高既樓,爭43MM好少事姐。咁當然,我估佢地應該都唔會知咩叫負重,咩叫壓力同拉力。

引用:
原帖由 Kane 於 7-9-2009 14:09 發表

禺生唔識幾多C
請君教下CGF 禺生
禺生加分比你好嗎?
仲有,如果你自稱奪命書生,又要玩文言文或古文。

咁你應該要知道,自己係同輩面前謙稱既正字係愚生,唔係禺生。

你咁既中文係明代(你其中一個頭象既年代)要過鄉試做一榜解元都可能有D難度,想進軍會試就更加唔洗講。

你如果想上京赴考,參加殿試,就真係勸君還須努力。

最後晚生贈你一句:莫等閒白了少年頭,空悲切

註:晚生係晚輩對前輩既謙稱,師兄係呢度註冊比小弟早,當然係師兄啦。同埋我都知咩叫快手打錯字,同埋CTRL+V既。

引用:
原帖由 Kane 於 7-9-2009 13:55 發表
請問又汁多小C?
1. "完掃" 出過幾款手柄其中有 hk416 款(我買左) , 唔洗 "執" 唔洗用ky 就 "插入" 左!
2. 唔係個個人有時間有架生o既 , 好多人都要好辛苦咁去搵食 , 所以都好珍惜賺到o既一分一亳 , 有平o既就係當然選擇 , 返到屋企又要教仔又或者俾另一半剝削埋大量o既私人時間 , 邊有時間搞 d 咁o野 , 百忙之中都仲可以揪到時間出o黎打 game 已經好難得 (尤其年過三十) , 我知執位可以係樂趣 , 但我諗大部分o既人係想有更多o既時間去 "玩" 而唔係 "執" , 亦都唔係咁多人會有貴師兄o既技術水平 , 買一件o野返當然唔希望要 "執", 可能貴師兄好幸福 , 有份好工 , d 錢好容易就賺到返o黎 , 又有好多餘o既時間 , 但唔係位位師兄都可以好似你咁! 幸好小弟家中早年添置左好多垃圾級o既工具(唔用o個時就係垃圾,非常阻定) , 都有磨機有鑽床有....依 d 問題其實都唔會難到我 , 但係咁o既品質....我唔會買o羅!

Magpul PTS 都要 copy... aiy....真可惜

我都係支持正版..一係就唔好玩, 玩就玩好D!

回覆 4# 的帖子

C係D機器佬同打磨佬用C卡度野(百份卡)遺留落既術語
1C = 0.01mm = 10uM(micrometer)
正統係咁:

1米 = 1000毫米 = 10x-3 (millimeter) (mm)

1毫米 = 1000微米 = 10x-6 (micrometer) (uM)

1微米 = 1000納米 = 10x-9 (nanometer) (nM)

引用:
原帖由 McDull 於 7-9-2009 15:13 發表

仲有,如果你自稱奪命書生,又要玩文言文或古文。

咁你應該要知道,自己係同輩面前謙稱既正字係愚生,唔係禺生。

你咁既中文係明代(你其中一個頭象既年代)要過鄉試做一榜解元都可能有D難度,想進軍會試就 ...
愚生好有口齒,加左分比師傅你
條骨1C誤差用高樓比喻,妙極

天冇眼~ 咩連CGF都搞成咁~

唉~ 教人我又唔願, 野又冇得我學, E+D分又可以比D人亂咁加加減減, D無謂分我又唔在乎, 只係唔鐘意係呢種環境下出post. 我都係上少D CGF啦~

P.S. 唔係講樓主.

已撤銷評分 - gtoray
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 McDull 於 7-9-2009 13:48 發表
有個FD唔聽我講,叫住佢唔好係HK同人買呢隻大陸柄。

佢買左之後拎黎同我講話插唔入

第1張相係踱支槍個柄位
第2張相係真既PTS手柄
第3張相係踱PTS手柄既內寬
第4張相係踱大陸COPY手柄既內寬
你個FD信你唔過

引用:
原帖由 hermanht 於 7-9-2009 18:45 發表
天冇眼~ 咩連CGF都搞成咁~

唉~ 教人我又唔願, 野又冇得我學, E+D分又可以比D人亂咁加加減減, D無謂分我又唔在乎, 只係唔鐘意係呢種環境下出post. 我都係上少D CGF啦~

P.S. 唔係講樓主.
本人十分懷念WGC年代

我覺大家志在分享下, 有咩好嘈??

至於話舊事有幾好幾好.......不如諗下宜家點先可以做好D?!

70 12345
發新話題