22 12
發新話題

Li 電用量

Li 電用量

如果以110藍筒計, 當平均每隻匣打120rd, 1/3 打auto, 2/3打 semi,  
一條11.1v 2200mah 15c可打幾多隻匣呢, 同大約打幾多隻匣彼好畀條電收工, 費事扯乾佢呢..?

thank you

有朋友同我講過幾多mah大既=幾多粒bb彈. 係你既情況2200mah 大既打到2200 發到啦. 呢個係粗糙估計.

人人玩法唔同,真係好難計,小弟認為買個細細隻LIPO測試計(30零蚊隻),咁上下時間CHECK CHECK佢最好

我用緊11.1v 1100mah 15c HOT POWER鋰電打M110藍筒約打到15隻匣,M130金筒約12隻匣.

11.1v 其實會唔會太快 (藍筒), and 對摩打唔好?

其實09版可唔可以直接打鋰電~?

引用:
原帖由 nok7689 於 28-1-2010 07:10 發表
其實09版可唔可以直接打鋰電~?
可以直接打鋰電

引用:
原帖由 law 於 27-1-2010 19:22 發表
11.1v 其實會唔會太快 (藍筒), and 對摩打唔好?
會變咗超快頻,所以打full auto唔會長雞..

引用:
原帖由 sesame365 於 30-1-2010 00:26 發表

會變咗超快頻,所以打full auto唔會長雞..
打PTW都唔會長雞啦

引用:
原帖由 spec.ops. 於 30-1-2010 00:38 發表

打PTW都唔會長雞啦
你又o岩喎...!!
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

引用:
原帖由 sailun412 於 30-1-2010 00:53 發表

你又o岩喎...!!
當然啦,呢枝係PTW嘛,邊似D長雞AEG

PTW鏡到彈到邊洗長雞

引用:
原帖由 Sineta 於 30-1-2010 01:01 發表
PTW鏡到彈到邊洗長雞
冇錯,尤其用M16時

引用:
原帖由 NCP013 於 26-1-2010 13:54 發表
如果以110藍筒計, 當平均每隻匣打120rd, 1/3 打auto, 2/3打 semi,  
一條11.1v 2200mah 15c可打幾多隻匣呢, 同大約打幾多隻匣彼好畀條電收工, 費事扯乾佢呢..?

thank you
小弟用 11.1v 1100 mah 15c 打藍筒,
次次打足一日都 ok
不過都睇你點打姐....

for M110, 2 x 1100-1200MAh(for me, i'll prefer 7.4v) will be good enough, dude!
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

22 12
發新話題