發新話題

我好想放棄......

GBB之我見
發現好多問題都在於國貨, 自組, 不當更換零件, 反而打過原裝 之P, BOMBER, IN0都無咩大問題,小問題全可修正,

GBB 同電槍一樣, 換哂補品唔=好打, 此終各廠零件尺寸不同, 某d補品唔修就用
問題多 是正常的, 要清楚運作,結構逐一針對問題作出修正, 才高性能, 可能話講就易, 但電槍零件更多更精密,一樣
要逐一修改才高性能,  此終, 氣動仿真結構要 穩定高效能, 對材質和精密度 就是要求高,  

玩GBB 路上金錢/ 技術是不可缺少 , 要不斷吸收經驗同知識,再加上研究 ,有恆心做一樣野唔會無成果

我都試過不少苦頭, 砌完又不合心水, 賣完又買, 買完又賣, 當中時間心機金錢勞力不計其數
現在支槍散得就散, 又要重新開始, 但從來都沒放棄過完成一支理想槍型既夢想, 從AEG 到GBB
最後當你修好完成既GBB 比到 仿真, 質感 ,感覺, 足夠落場性能 , 價錢不算貴 ,所有野都完全值得

小弟都想過放棄,但係GBB個feel實在太正,
所以我都有想過買埋PTW玩......
另外呢到D師兄超好人
Ken's Custom Magpul M4  

引用:
原帖由 gainax 於 12-6-2010 00:47 發表
GBB之我見
發現好多問題都在於國貨, 自組, 不當更換零件, 反而打過原裝 之P, BOMBER, IN0都無咩大問題,小問題全可修正,

GBB 同電槍一樣, 換哂補品唔=好打, 此終各廠零件尺寸不同, 某d補品唔修就用
問題多 是正 ...
小弟亦讚同, 所有野都完全值得.

我支自組 M4 GBB搞完之後,搞到射到但好廢~
已經掛左上網架....無用過.......

d平件出極都配合唔到...
靚料就貴到7彩

呢家支mp7 玩到好好~好穩定....但得來結果....無乜後座力feel...
要重feel....變相支鎗可能好快死....

引用:
原帖由 gainax 於 12-6-2010 00:47 發表
GBB之我見

問題多 是正 ...
我覺得,未熟玩過支槍就換乜換物
好容易那野

引用:
原帖由 lololo 於 10-6-2010 21:25 發表

唔好毒我啦
又5位數字架!!!!

但話事話,乜都唔改既PTW come 唔come打呢??
乜都唔改嘅 PTW 係最噤打嘅

我支GBB已經無落場了
但係不時係屋企DRY FIRE下....好鬼爽
落場就用PTW~

引用:
原帖由 桸藍 於 12-6-2010 08:36 發表
小弟都想過放棄,但係GBB個feel實在太正,
所以我都有想過買埋PTW玩......
另外呢到D師兄超好人
PTW & GBB都值得擁有!

"百鳥歸巢" 係GBB大忌.
仲有GBB不同AEG. 唔好打幾萬發先做一次保養.

我自己玩GBB過程......AGX > GNP > YYE,如果講落場同系統穩定牲YYE真係OK架! 不過我最近都轉玩老馬次世代,又有Feel,又唔使煩,射程同準確度我都相當滿意!

回覆 55# 的帖子

"如果講落場同系統穩定牲YYE真係OK架!"

Sorry,呢句我睇完笑咗出嚟....

師兄, 有冇睇過係咪條buffer tube 裡面變形. or 師兄係咪用國產ubr, 如果用ubr, 上個cheek rest 個幾粒鑼絲上得太實. 壓住buffer tube, 會令條bolt kar 住. 因為小弟都試過. 又係拍下條buffer tube 就ok. 放返鬆鑼絲應該就冇事. 不過ceek rest 可能會鬆.

引用:
原帖由 d.s 於 12-6-2010 16:15 發表
"如果講落場同系統穩定牲YYE真係OK架!"

Sorry,呢句我睇完笑咗出嚟....
I am the user too, no jamming, no gas leakage...what so Funny?

X=?

引用:
原帖由 nothing777 於 12-6-2010 17:36 發表

I am the user too, no jamming, no gas leakage...what so Funny?
we scar, 打一場去一次3軍呀

發新話題