37 123
發新話題

鎖波箱

鎖波箱

馬記AK47經常打打下鎖波
有咩辦法可以改善?
已check過介子set得好的
係唔係應該再用薄D介子?[]
thanks

就咁空轉(冇摩打/彈弓/天梯/氣釭)用手指推唔推得陏D齒先?
本來無一物, 何處惹塵埃

郁得..順暢

包一包摩打腳的兩條線尾la..........[]

引用:
原帖由 亞龍 於 23-1-2007 18:07 發表
包一包摩打腳的兩條線尾la..........
即係手柄螺絲位隔離兩條線?

打打下會LOCK?

打打下會LOCK?
除左係MOTOR 位  SHORT 電線之外, (AK 個MOTOR 位應該唔會), 最大機會係佢個保險製接觸不良, 引致開槍果陣"搶火", 個MOTOR 就好收熱, 一熱就LOCK 槍, 解決方法係將保險製果兩塊電片焊接.

引用:
原帖由 OnOn 於 23-1-2007 19:48 發表
打打下會LOCK?
除左係MOTOR 位  SHORT 電線之外, (AK 個MOTOR 位應該唔會), 最大機會係佢個保險製接觸不良, 引致開槍果陣"搶火", 個MOTOR 就好收熱, 一熱就LOCK 槍, 解決方法係將保險製果兩塊電片焊接.
電制做搭橋, 唔用電片果塊銅片

引用:
原帖由 OnOn 於 23-1-2007 19:48 發表
打打下會LOCK?
唔係好明..你指原裝`feel 屎`?
不過你估中左..我個motor真係幾收熱..好快就會打到暖暖地
可否再詳說解決辦法?..thanks a lot[]

引用:
原帖由 -=亮=- 於 24-1-2007 06:04 發表

唔係好明..你指原裝`feel 屎`?
不過你估中左..我個motor真係幾收熱..好快就會打到暖暖地
可否再詳說解決辦法?..thanks a lot
將電制兩隻腳用細銅片焊埋佢, 唔要selector電片果塊銅

but我原裝個`feel屎`一早拆左...

原裝個FUSE

唔係原裝個FUSE, 係你開單發, 連發果塊電片底有兩條銅片, 要將佢地焊埋.

又可能係摩打老化左![]

引用:
原帖由 OnOn 於 24-1-2007 17:58 發表
唔係原裝個FUSE, 係你開單發, 連發果塊電片底有兩條銅片, 要將佢地焊埋.
波箱電制果組

咁可以買邊類銅片黎焊?

用番電片果塊嚟cut

37 123
發新話題