36 123
發新話題

2011 Hong Kong Toys and Game Fair ( airsoft ) report

2011 Hong Kong Toys and Game Fair ( airsoft ) report

report by CGF
先為大家報導WE 以及AEG

各位CGF會友可以先睹為快的WE GBB G39 (G36)系列, 分別有G36, G36C, G36K等長度, 以迎合各玩家的要求

一般槍廠會將G36C的尾柄長度照樣套入其他G36系列長度, 但WE則將G36及G36K的尾柄長度則照真品般, 可見他們認真的程度

再一次讓CGF版友們開眼界!

全新的WE M4 GBB 開膛系統!

根據負責人所講, 是次將會照顧已購入早期WE M4 GBB的粉絲, 將會有KIT 將舊槍升級, 而價錢將非常極之吸引, 將於農曆新年後推出, 如有看倌有興趣, 可拭目以待(可以的話, CGF會有團購吧~)

AEG全系列
鵰。豹。狸。獅。狒

APS 系列

此廠家以做電槍為主, 有AK及AR15系列

此廠的"招牌菜", 自家制(設計)的 GLOCK改裝套件, 根據職員介紹, 此套件將對對應市面上大多數的G17/G18C

亦有沙色版, 以筆者認為, 他們所採用的物料亦相當扎實!
而經職員介紹後, 筆者覺得此產品對真品套件作出一定情度的改良, 例如可改裝火帽, 以及升高面枕等, 足證明其誠意!

招牌菜2之 GBB SVD, 職員對筆者說, 此GBB將採用CO2, 但100%的出力將會應用到後座力上, 而出彈的力度將取決於手拉彈弓,
意即即使槍內的CO2用完, 亦不會影響此槍的作槍能力, 相當實用! 據悉亦將於新年後發售
鵰。豹。狸。獅。狒

到介紹S-THUNDER喇

此廠家的招牌菜為氣動地雷, 氣動榴彈, 以及彩彈槍等

負責人向筆者介紹, 此產品在英國獲得2010年 AIIA(Airsoft International Industry Awards)金獎
可使用CO2的榴彈以及迷你榴彈發射器, 此發射器的特別之處, 在於發射系統經由工程師特別為撞擊CO2榴彈打造, 可輕易地打出CO2榴彈
而該榴彈亦重新設計, 可作散彈及震撼彈使用

此為HIGH CAP版
鵰。豹。狸。獅。狒

CYBERGUN

P90 GBB

有FN授權 MARKING的SCAR GBB, 以及上面的有FN授權有MARKING的 F2000 AEG
鵰。豹。狸。獅。狒

太好啦! 團購! 團購! 支持!
等了很久~

多口無聊問一句...
416個bolt有"H&K"marking嗎?

thx

金弓有RPK出

法國公司CYBER GUN 買起左好多本地及台灣不同生產商,
又買起左不少真槍LOGO
有支全膠M240 及 直升機機槍版M240
KA支電湯普森M1928有改返正常BOLT向上

台灣震龍除原先M4手垃繩匣外有新出AK手垃繩匣

引用:
原帖由 sam524 於 13-1-2011 20:52 發表
多口無聊問一句...
416個bolt有"H&K"marking嗎?

thx
呢個問題真係有待WE解答...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 13-1-2011 21:27 發表

呢個問題真係有待WE解答...
仲以為你會見到tim...

見街會唔會都有透明呢~

引用:
原帖由 sam524 於 13-1-2011 21:29 發表

仲以為你會見到tim...
呢枝OPEN BOLT GBB係新鮮熱辣o係台灣速遞到香港, 我影果日枝槍到左香港都係大約12小時
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 13-1-2011 21:33 發表

呢枝OPEN BOLT GBB係新鮮熱辣o係台灣速遞到香港, 我影果日枝槍到左香港都係大約12小時
請問知唔知性能 & 重量如何? thx

引用:
原帖由 faihk 於 13-1-2011 21:38 發表

相當爽
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 faihk 於 13-1-2011 21:38 發表

重量OK, 一定輕過M14

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 13-1-2011 21:39 發表

相當爽
引用:
原帖由 Paul 於 13-1-2011 21:51 發表

重量OK, 一定輕過M14
thx~
快d見街 or 團購就好~

36 123
發新話題